- 14.11.2022
- 0.0 Reitingas
- 954 Peržiūros
- Aptarti
Mėlynių ir bananų keksiukus aš pati asmeniškai itin mėgstu prie rytinės kavos. Jie gaunasi lengvai saldūs, su gaivia mėlynių rūgštele ir labai minkšti - tokiems keksiukams niekas nepasakys ne!
Mano pačios vyras (jis amerikietis) labai mėgsta įvairiausius keksiukus bei mufinus. Ir jis ant manęs visada supyksta, kai pasakau, kad kepsiu keksiukų, bet iškepusi ant jų neuždedu visiškai jokio kremo. O pyksta ne be reikalo, nes Jungtinėse Amerikos Valstijose yra įprasta, kad keksiukais vadinami tik tie keksiukai, kurie yra puošti kokiu nors kremu. Jeigu keksiukas neturi kremo, tai yra vadinama mufinu (jie dažniausiai būna kiek didesni, drėgnesni) ir nebandykite ginčytis, kad tai keksiukas! Greitai būsi nuteistas ir dar labai kreivai nužvelgtas.
Na, bet Lietuvoje mums visi keksiukai, ar su kremu, ar be jo, yra tiesiog keksiukai… Net nežinau, ne visada suprantu šias amerikiečių keistenybes.. Bet su saviškiu net nemėginu ginčytis, jei jau sugalvoju kepti "keksiukų" be kremo, jo mėgstamų mufinų, tuomet ypatingai stengiuosi nepamiršti pavadinti juos mufinais (angliškai muffins). Kitaip tikrai liksiu nesuprasta su savo pažadais ir išvadinta melage. :) Ech, tie linksmi kalbos kuriozai. O dabar einame gaminti!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 keksiukų.
Ingredientai
- miltai: 2 stiklinių (200 gramų; 1 stiklinė - 240 mililitrų)
- šviežios arba šaldytos mėlynės: 1,5 stiklinės (~200-230 gramų)
- kambario temperatūros sviestas: 110 gramų
- cukrus: 100 gramų (0,5 stiklinės)
- sunokę bananai: 2
- pienas: trečdalio stiklinės (80 mililitrų)
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 2 žiupsnių
- rudas cukrus (keksiukams apibarstyti).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į vieną dubenį sudėkite sviestą bei cukrų. Plakite elektriniu mikseriu, kol gausite kreminę masę.
2. Sutrinkite bananus šakute ir sudėkite į sviestą kartu su kiaušiniu ir pienu. Išplakite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Paskui sumaišykite su kiaušinių mase. Plakite mikseriu, kol neliks miltų gumuliukų. Tik nereikia perplakti, kad keksiukai nesukristų bei išliktų minkšti.
5. Su mentele arba šaukštu įmaišykite mėlynes (pasilikite mažą saujelę).
6. Išdėliokite popierėlius į keksiukų formeles (iš viso prireiks 12-os).
7. Tolygiai paskirstykite tešlą į formeles. Išdėliokite likusias mėlynes ant tešlos ir apibarstykite (negailėdami) ruduoju cukrumi.
8. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Ar keksiukai iškepę patikrinkite mediniu dantų krapštuku (aš tikrinu jau po 20 minučių).
9. Kai iškeps, keksiukus ištraukite iš orkaitės ir palikite 5 minutes formoje. Po to išimkite iš formos ir palikite atvėsti. Valgykite dar šiek tiek šiltus arba šaltus. Skanaus!
Patarimas: Kai keksiukai visiškai atvės, laikome juos uždengtus šaldytuve.
Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Recepto Autorius Lithuanian in the USA
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau