Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 14

Tai auksinis keksiukų receptas. Nustebsite kaip tobulai pavyksta!

Bananiniai keksiukai su mėlynėmis (receptas)

Mėlynių ir bananų keksiukus aš pati asmeniškai itin mėgstu prie rytinės kavos. Jie gaunasi lengvai saldūs, su gaivia mėlynių rūgštele ir labai minkšti - tokiems keksiukams niekas nepasakys ne!

Mano pačios vyras (jis amerikietis) labai mėgsta įvairiausius keksiukus bei mufinus. Ir jis ant manęs visada supyksta, kai pasakau, kad kepsiu keksiukų, bet iškepusi ant jų neuždedu visiškai jokio kremo. O pyksta ne be reikalo, nes Jungtinėse Amerikos Valstijose yra įprasta, kad keksiukais vadinami tik tie keksiukai, kurie yra puošti kokiu nors kremu. Jeigu keksiukas neturi kremo, tai yra vadinama mufinu (jie dažniausiai būna kiek didesni, drėgnesni) ir nebandykite ginčytis, kad tai keksiukas! Greitai būsi nuteistas ir dar labai kreivai nužvelgtas.

Na, bet Lietuvoje mums visi keksiukai, ar su kremu, ar be jo, yra tiesiog keksiukai… Net nežinau, ne visada suprantu šias amerikiečių keistenybes.. Bet su saviškiu net nemėginu ginčytis, jei jau sugalvoju kepti "keksiukų" be kremo, jo mėgstamų mufinų, tuomet ypatingai stengiuosi nepamiršti pavadinti juos mufinais (angliškai muffins). Kitaip tikrai liksiu nesuprasta su savo pažadais ir išvadinta melage. :) Ech, tie linksmi kalbos kuriozai. O dabar einame gaminti!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 keksiukų.

Ingredientai

  • miltai: 2 stiklinių (200 gramų; 1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • šviežios arba šaldytos mėlynės: 1,5 stiklinės (~200-230 gramų)
  • kambario temperatūros sviestas: 110 gramų
  • cukrus: 100 gramų (0,5 stiklinės)
  • sunokę bananai: 2
  • pienas: trečdalio stiklinės (80 mililitrų)
  • kiaušiniai: 1
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 žiupsnių
  • rudas cukrus (keksiukams apibarstyti).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vieną dubenį sudėkite sviestą bei cukrų. Plakite elektriniu mikseriu, kol gausite kreminę masę.

2. Sutrinkite bananus šakute ir sudėkite į sviestą kartu su kiaušiniu ir pienu. Išplakite.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Paskui sumaišykite su kiaušinių mase. Plakite mikseriu, kol neliks miltų gumuliukų. Tik nereikia perplakti, kad keksiukai nesukristų bei išliktų minkšti.

5. Su mentele arba šaukštu įmaišykite mėlynes (pasilikite mažą saujelę).

6. Išdėliokite popierėlius į keksiukų formeles (iš viso prireiks 12-os).

7. Tolygiai paskirstykite tešlą į formeles. Išdėliokite likusias mėlynes ant tešlos ir apibarstykite (negailėdami) ruduoju cukrumi.

8. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Ar keksiukai iškepę patikrinkite mediniu dantų krapštuku (aš tikrinu jau po 20 minučių).

9. Kai iškeps, keksiukus ištraukite iš orkaitės ir palikite 5 minutes formoje. Po to išimkite iš formos ir palikite atvėsti. Valgykite dar šiek tiek šiltus arba šaltus. Skanaus!

Patarimas: Kai keksiukai visiškai atvės, laikome juos uždengtus šaldytuve.

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau