Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Lapkričio » 14

Tai auksinis keksiukų receptas. Nustebsite kaip tobulai pavyksta!

Bananiniai keksiukai su mėlynėmis (receptas)

Mėlynių ir bananų keksiukus aš pati asmeniškai itin mėgstu prie rytinės kavos. Jie gaunasi lengvai saldūs, su gaivia mėlynių rūgštele ir labai minkšti - tokiems keksiukams niekas nepasakys ne!

Mano pačios vyras (jis amerikietis) labai mėgsta įvairiausius keksiukus bei mufinus. Ir jis ant manęs visada supyksta, kai pasakau, kad kepsiu keksiukų, bet iškepusi ant jų neuždedu visiškai jokio kremo. O pyksta ne be reikalo, nes Jungtinėse Amerikos Valstijose yra įprasta, kad keksiukais vadinami tik tie keksiukai, kurie yra puošti kokiu nors kremu. Jeigu keksiukas neturi kremo, tai yra vadinama mufinu (jie dažniausiai būna kiek didesni, drėgnesni) ir nebandykite ginčytis, kad tai keksiukas! Greitai būsi nuteistas ir dar labai kreivai nužvelgtas.

Na, bet Lietuvoje mums visi keksiukai, ar su kremu, ar be jo, yra tiesiog keksiukai… Net nežinau, ne visada suprantu šias amerikiečių keistenybes.. Bet su saviškiu net nemėginu ginčytis, jei jau sugalvoju kepti "keksiukų" be kremo, jo mėgstamų mufinų, tuomet ypatingai stengiuosi nepamiršti pavadinti juos mufinais (angliškai muffins). Kitaip tikrai liksiu nesuprasta su savo pažadais ir išvadinta melage. :) Ech, tie linksmi kalbos kuriozai. O dabar einame gaminti!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 keksiukų.

Ingredientai

  • miltai: 2 stiklinių (200 gramų; 1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • šviežios arba šaldytos mėlynės: 1,5 stiklinės (~200-230 gramų)
  • kambario temperatūros sviestas: 110 gramų
  • cukrus: 100 gramų (0,5 stiklinės)
  • sunokę bananai: 2
  • pienas: trečdalio stiklinės (80 mililitrų)
  • kiaušiniai: 1
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 žiupsnių
  • rudas cukrus (keksiukams apibarstyti).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vieną dubenį sudėkite sviestą bei cukrų. Plakite elektriniu mikseriu, kol gausite kreminę masę.

2. Sutrinkite bananus šakute ir sudėkite į sviestą kartu su kiaušiniu ir pienu. Išplakite.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Paskui sumaišykite su kiaušinių mase. Plakite mikseriu, kol neliks miltų gumuliukų. Tik nereikia perplakti, kad keksiukai nesukristų bei išliktų minkšti.

5. Su mentele arba šaukštu įmaišykite mėlynes (pasilikite mažą saujelę).

6. Išdėliokite popierėlius į keksiukų formeles (iš viso prireiks 12-os).

7. Tolygiai paskirstykite tešlą į formeles. Išdėliokite likusias mėlynes ant tešlos ir apibarstykite (negailėdami) ruduoju cukrumi.

8. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Ar keksiukai iškepę patikrinkite mediniu dantų krapštuku (aš tikrinu jau po 20 minučių).

9. Kai iškeps, keksiukus ištraukite iš orkaitės ir palikite 5 minutes formoje. Po to išimkite iš formos ir palikite atvėsti. Valgykite dar šiek tiek šiltus arba šaltus. Skanaus!

Patarimas: Kai keksiukai visiškai atvės, laikome juos uždengtus šaldytuve.

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau