Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Lapkričio » 25

Šis pyragas yra iš fantastikos srities. Kažkas arčiausiai tobulybės!

Karamelinis sūrio pyragas su riešutais (receptas)

Toks karamelinis sūrio pyragas su riešutais man yra kažkas fantastiško! Pats nuostabiausias, saldžiausias, nuodėmingiausias - jam tikrai nėra lygių! Mano mylima sesė juo vis palepindavo, kol galų gale pasiryžau išmėginti ir aš. Laukiau kuo tinkamesnės progos - o artimiausia pasitaikė iš tiesų labai solidi - mano mažyliui 2 mėnesiai, o ir tradicija švęsti "mėnesiadienius" vis dar tęsiasi. Tad kibau į darbą iš vakaro - padirbėti yra prie ko, bet tikrai verta. Tad padarykite tai ir Jūs jau šiandien!

Beje, karamelės gamindama šį pyragą pati neviriau - patausojau savo nervus, pinigus ir produktus, taigi skysta karamelė buvo pirktinė.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • Selga sausainiai: 2 pakelių
  • sviestas: 100 gramų
  • vanduo: ~4 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • Philadelphia sūris: 500 gramų
  • cukrus: 120 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto su kaupu

Karamelizuotiems riešutams:

  • lazdyno riešutai: 200 gramų
  • cukrus: 150 gramų.

Recepto paruošimas

1. Ruošiame pagrindą: Sausainius susmulkiname iki trupinių, sumaišome su lydytu sviestu, pilame po šaukštą vandens ir išmaišome, kol gausis drėgni trupiniai.

2. Juos suverčiame į tortinės formą - suformuojame aukštus kraštus ir padengiame dugną. Kol paruošime įdarą - laikome šaldytuve.

3. Sūrio masės paruošimas: Philadelphios sūrį mikseriu išplakame su cukrumi, tuomet mušame po vieną kiaušinį ir kas kartą gerai išplakame, paskutinę sudedame grietinę ir dar kartą gerai išplakame iki vientisos bei tolygios masės.

4. Sūrio masę pilame į trupinių pagrindą ir pyragą kepame 150 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Iškepus pyrago vidurys turėtų dar truputį "drebėti".

5. Pyragą paliekame vėsti per visą naktį, kad pilnai sustingtų.

6. Per tą laiką, kol pyragas kepa, šalia jo skardoje paskrudiname lazdyno riešutus maždaug 20 minučių.

7. Tuomet riešutus atvėsiname ir nutriname odeles - kiek tai įmanoma.

8. Karamelizuojame riešutus: Į didelę keptuvę arba puodą suberiame plonu sluoksniu cukrų ir kaitiname nemaišydami, kol cukrus išsilydo, švelniai paruduoja bei pradeda putoti.

9. Suverčiame riešutus ir maišome medine mentele, kol visi riešutai aplimpa cukrine karamele.

10. Tuomet juos suverčiame ant kepimo popieriaus, kiek įmanoma prasklaidome, nes riešutai greitai kietėja ir limpa, ir leidžiame atvėsti.

11. Pilnai atvėsusius sulaužome, o kurie gabalai nenori pasiduoti, tenka panaudoti jėgą prieš juos ir susmulkinti virtuvinio plaktuko pagalba. Pirmam vakarui darbai baigti.

12. Kitą dieną ant iškepusio, atvėsusio ir subrendusio pyrago viršaus keliauja riešutai, o jau prieš patiekiant ant stalo jį visą gausiai apliejame skysta karamele.

13. Jeigu pyrago nesuvalgysite iškart (jis gaunasi ganėtinai didelis), tai su kiekviena diena jo skonis tik dar pagerėja. Tad skanaus! :)

14. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau