Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Lapkričio » 25

Šis pyragas yra iš fantastikos srities. Kažkas arčiausiai tobulybės!

Karamelinis sūrio pyragas su riešutais (receptas)

Toks karamelinis sūrio pyragas su riešutais man yra kažkas fantastiško! Pats nuostabiausias, saldžiausias, nuodėmingiausias - jam tikrai nėra lygių! Mano mylima sesė juo vis palepindavo, kol galų gale pasiryžau išmėginti ir aš. Laukiau kuo tinkamesnės progos - o artimiausia pasitaikė iš tiesų labai solidi - mano mažyliui 2 mėnesiai, o ir tradicija švęsti "mėnesiadienius" vis dar tęsiasi. Tad kibau į darbą iš vakaro - padirbėti yra prie ko, bet tikrai verta. Tad padarykite tai ir Jūs jau šiandien!

Beje, karamelės gamindama šį pyragą pati neviriau - patausojau savo nervus, pinigus ir produktus, taigi skysta karamelė buvo pirktinė.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • Selga sausainiai: 2 pakelių
  • sviestas: 100 gramų
  • vanduo: ~4 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • Philadelphia sūris: 500 gramų
  • cukrus: 120 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto su kaupu

Karamelizuotiems riešutams:

  • lazdyno riešutai: 200 gramų
  • cukrus: 150 gramų.

Recepto paruošimas

1. Ruošiame pagrindą: Sausainius susmulkiname iki trupinių, sumaišome su lydytu sviestu, pilame po šaukštą vandens ir išmaišome, kol gausis drėgni trupiniai.

2. Juos suverčiame į tortinės formą - suformuojame aukštus kraštus ir padengiame dugną. Kol paruošime įdarą - laikome šaldytuve.

3. Sūrio masės paruošimas: Philadelphios sūrį mikseriu išplakame su cukrumi, tuomet mušame po vieną kiaušinį ir kas kartą gerai išplakame, paskutinę sudedame grietinę ir dar kartą gerai išplakame iki vientisos bei tolygios masės.

4. Sūrio masę pilame į trupinių pagrindą ir pyragą kepame 150 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Iškepus pyrago vidurys turėtų dar truputį "drebėti".

5. Pyragą paliekame vėsti per visą naktį, kad pilnai sustingtų.

6. Per tą laiką, kol pyragas kepa, šalia jo skardoje paskrudiname lazdyno riešutus maždaug 20 minučių.

7. Tuomet riešutus atvėsiname ir nutriname odeles - kiek tai įmanoma.

8. Karamelizuojame riešutus: Į didelę keptuvę arba puodą suberiame plonu sluoksniu cukrų ir kaitiname nemaišydami, kol cukrus išsilydo, švelniai paruduoja bei pradeda putoti.

9. Suverčiame riešutus ir maišome medine mentele, kol visi riešutai aplimpa cukrine karamele.

10. Tuomet juos suverčiame ant kepimo popieriaus, kiek įmanoma prasklaidome, nes riešutai greitai kietėja ir limpa, ir leidžiame atvėsti.

11. Pilnai atvėsusius sulaužome, o kurie gabalai nenori pasiduoti, tenka panaudoti jėgą prieš juos ir susmulkinti virtuvinio plaktuko pagalba. Pirmam vakarui darbai baigti.

12. Kitą dieną ant iškepusio, atvėsusio ir subrendusio pyrago viršaus keliauja riešutai, o jau prieš patiekiant ant stalo jį visą gausiai apliejame skysta karamele.

13. Jeigu pyrago nesuvalgysite iškart (jis gaunasi ganėtinai didelis), tai su kiekviena diena jo skonis tik dar pagerėja. Tad skanaus! :)

14. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau