- 25.11.2022
- 0.0 Reitingas
- 1403 Peržiūros
- Aptarti
Toks karamelinis sūrio pyragas su riešutais man yra kažkas fantastiško! Pats nuostabiausias, saldžiausias, nuodėmingiausias - jam tikrai nėra lygių! Mano mylima sesė juo vis palepindavo, kol galų gale pasiryžau išmėginti ir aš. Laukiau kuo tinkamesnės progos - o artimiausia pasitaikė iš tiesų labai solidi - mano mažyliui 2 mėnesiai, o ir tradicija švęsti "mėnesiadienius" vis dar tęsiasi. Tad kibau į darbą iš vakaro - padirbėti yra prie ko, bet tikrai verta. Tad padarykite tai ir Jūs jau šiandien!
Beje, karamelės gamindama šį pyragą pati neviriau - patausojau savo nervus, pinigus ir produktus, taigi skysta karamelė buvo pirktinė.
Ingredientai
Pyrago pagrindui:
- Selga sausainiai: 2 pakelių
- sviestas: 100 gramų
- vanduo: ~4 valgomųjų šaukštų.
Įdarui:
- Philadelphia sūris: 500 gramų
- cukrus: 120 gramų
- kiaušiniai: 4
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
Karamelizuotiems riešutams:
- lazdyno riešutai: 200 gramų
- cukrus: 150 gramų.
Recepto paruošimas
1. Ruošiame pagrindą: Sausainius susmulkiname iki trupinių, sumaišome su lydytu sviestu, pilame po šaukštą vandens ir išmaišome, kol gausis drėgni trupiniai.
2. Juos suverčiame į tortinės formą - suformuojame aukštus kraštus ir padengiame dugną. Kol paruošime įdarą - laikome šaldytuve.
3. Sūrio masės paruošimas: Philadelphios sūrį mikseriu išplakame su cukrumi, tuomet mušame po vieną kiaušinį ir kas kartą gerai išplakame, paskutinę sudedame grietinę ir dar kartą gerai išplakame iki vientisos bei tolygios masės.
4. Sūrio masę pilame į trupinių pagrindą ir pyragą kepame 150 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Iškepus pyrago vidurys turėtų dar truputį "drebėti".
5. Pyragą paliekame vėsti per visą naktį, kad pilnai sustingtų.
6. Per tą laiką, kol pyragas kepa, šalia jo skardoje paskrudiname lazdyno riešutus maždaug 20 minučių.
7. Tuomet riešutus atvėsiname ir nutriname odeles - kiek tai įmanoma.
8. Karamelizuojame riešutus: Į didelę keptuvę arba puodą suberiame plonu sluoksniu cukrų ir kaitiname nemaišydami, kol cukrus išsilydo, švelniai paruduoja bei pradeda putoti.
9. Suverčiame riešutus ir maišome medine mentele, kol visi riešutai aplimpa cukrine karamele.
10. Tuomet juos suverčiame ant kepimo popieriaus, kiek įmanoma prasklaidome, nes riešutai greitai kietėja ir limpa, ir leidžiame atvėsti.
11. Pilnai atvėsusius sulaužome, o kurie gabalai nenori pasiduoti, tenka panaudoti jėgą prieš juos ir susmulkinti virtuvinio plaktuko pagalba. Pirmam vakarui darbai baigti.
12. Kitą dieną ant iškepusio, atvėsusio ir subrendusio pyrago viršaus keliauja riešutai, o jau prieš patiekiant ant stalo jį visą gausiai apliejame skysta karamele.
13. Jeigu pyrago nesuvalgysite iškart (jis gaunasi ganėtinai didelis), tai su kiekviena diena jo skonis tik dar pagerėja. Tad skanaus! :)
14. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau