Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Ūkininkas

Įteisinti nelegalius gręžinius nuo kitų metų bus paprasčiau ir pigiau

Įteisinti nelegalius gręžinius nuo kitų metų bus paprasčiau ir pigiau

2023 m. įteisinti gręžinius bus dar paprasčiau, o įteisinimo procedūros tais atvejais, kai požeminio vandens išteklių naudojimui nereikalingas leidimas, atpigs. Seimas pritarė laikinojo įstatymo pataisoms, numatančioms palengvinimus gyventojams.

„Nuo šiol gyventojai drąsiai gali prašyti savivaldybių įteisinti gręžinius. Juos visada bus leidžiama įteisinti pasirašius sutartį su geriamojo vandens tiekėju ir atitinkant nustatytas vandens apsaugos zonas. Pasinaudokime šia laikina 3 metus galiosiančia tvarka“, – priimtus pakeitimus komentavo aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Atsižvelgiant į priimtus pakeitimus išplėsti gręžinio įteisinimo atvejai, numatant, kad jei asmuo yra prisijungęs prie centralizuotos geriamojo vandens sistemos, jis taip pat galėtų įsiteisinti turimą Žemės gelmių registre neregistruotą gręžinį.

Taip pat sudarytos sąlygos nuo 2023 m. sausio 1 d. pačiam fiziniam asmeniui, kuris naudoja nelegalaus gręžinio vandenį savo reikmėms, tai yra požeminio vandens išteklių naudojimui nereikalingas leidimas, tiesiogiai, o ne tarpininkaujant leidimą turinčioms įmonėms, pateikti Lietuvos geologijos tarnybai prie AM reikalingus duomenis gręžinio įteisinimui.

Tam, kad pakeitimai, susiję su dokumentų pateikimu įsigaliotų, Aplinkos ministerija kartu su Lietuvos geologijos tarnyba artimiausiu metu pateiks derinimui poįstatyminių teisės aktų pakeitimų projektus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
26.05.2023 laikas 12:26 Kaip sodinti agurkus ir juos tręšti?
Jei šiemet ketinate auginti agurkus, jums pravers šis vertingas patyrusios sodininkės Evos patarimas. Pasodinkite juos ant dilgėlėmis patreštos lysvės ir taip aprūpinkite viskuo, ko jiems reikės.

Skaityti daugiau

11.04.2021 laikas 11:19 Špinatų Naudojimų Būdai Esant Atitinkamiems Negalavimams

Ankstesniame skyriuje buvo išvardytos špinatų gydomosios savybės. Šiame skyriuje išskirsime pagrindinius praktikuojamus špinatų gydymo būdus sergant tam tikromis ligomis bei esant atitinkamiems negalavimams.

...

Skaityti daugiau

13.08.2020 laikas 19:30 Plūdena mažoji (Lemna minor), o nauda didelė
Šie augalai daro stebuklus ir neturi kontraindikacijų. Jie renkami nuo gegužės iki rugsėjo ekologiškai švariuose vandens telkiniuose, nuplaunami kelis kartus, džiovinami ir iš jų ruošiama gydymui naudojama tinktūra....

Skaityti daugiau

12.03.2022 laikas 10:54 Sodininko patarimai: Aviečių derlius, kurio nesinori palikti
Remontantinės avietės dera iki vėlyvo rudens, kai tuo metu sode kitų uogų jau nepamatysi. Tokiam šių uogakrūmių pranašumui sunku atsispirti, todėl bent po kelis jų sodinukus turi dažnas sodininkas. Beje, jų augintojai sako pastebintys, kad pastaraisiais metais dalis nespėjusių prinokti uogų lieka ži...

Skaityti daugiau

05.03.2019 laikas 09:18 Avokadų aliejus
Avokadų aliejuje ypač gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių, teigiamai veikiančių širdies ir kraujagyslių sistemą, galinčių padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Aliejuje taip pat nemažai vitamino E, Šis aliejus pasižymi ypač aukšta smilkimo temperatūra (nerafinuotas smilksta prie 249, o rafi...

Skaityti daugiau