Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Daržovės

Apie agurkų naudą

Apie agurkų naudą

Agurkai visai pelnytai vadinami žmogaus organizmo sanitarais, nors daug kas juos laiko kone grynu vandeniu. Agurkuose iš tikrųjų yra 97 % lengvai įsisavinamo vandens, bet jame ištirpę organizmui reikalingi mikroelementai.

Agurkai neutralizuoja organizmui kenksmingas rūgštis. Agurkuose aptiktas fermentas, pagal savo prigimtį artimas insulinui, todėl jie tiesiog būtini diabetikams.

Švieži agurkai plačiai naudojami liaudies medicinoje, gydant nudegimus, vandenę (kaip laisvinamoji ir šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė).

Pernokusių geltonų agurkų nuoviras vartojamas nuo geltos ir kitų kepenų ligų.

Agurkai naudingi, sergant širdies ir kraujagyslių, inkstų ligomis, nes jie normalizuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, dalyvauja riebalų apykaitoje. Agurkų ląsteliena skatina šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, gerina skrandžio ir žarnyno trakto veiklą, stiprina žarnyno peristaltiką užkerta kelią puvimo procesams jame, padeda šalinti kenksmingus apykaitų produktus, mažina padidėjusį cholesterolio kiekį.

Agurkų sulčių, kitų daržovių sulčių (pagal skonį) ir serbentų sulčių mišinį (santykis maždaug 1:1:1) gerti mėnesį po 1/2-1 stiklinę tuščiu skrandžiu prieš pusryčius. Valo kraujagysles, tirpina kamščius jose.

Agurkų, obuolių ir pomidorų sultys (1:1:1) su skiltele česnako gerina kraujo sudėtį.

Pernokusių agurkų, bulvių, pomidorų ir obuolių sulčių, paimtų lygiomis dalimis, mišinys yra gera laisvinamoji priemonė. Gerti
po 1/2 stiklinės prieš naktį.

Pageltusių agurkų sėklos naudojamos, gydant blužnies navikus, anemiją, plaučių tuberkuliozę. Sėklas išdžiovinti, susmulkinti ir miltelius vartoti po 1/2 arbatinio šaukštelio 3 kartus per dieną, užgeriant vandeniu.

Žalsvokas agurkų virkščias, nuėmus derlių, nuplauti, supjaustyti gabalėliais ir džiovinti pavėsyje ant skersvėjo. Paskui susmulkinti į miltelius, laikyti lininiame maišelyje vėsioje vietoje.

Nuo paralyžiaus: 100 g džiovintų smulkintų virkščių užpilti 0,5 l degtinės, laikyti 7 dienas iš pradžių saulėje, paskui 7 dienas pavėsyje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Jei degtinės vartoti žmogus negali, virkščias užpilti stipriu žaliosios arbatos antpilu (santykis toks pat). Vartoti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo gimdos ir hemorojaus kraujavimų: 100 g džiovintų sutrintų agurkų virkščių termose užpilti 0,5 l verdančio vandens. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo stipraus kosulio su karkalais: krūtinę patepti ožkų taukais arba terpentinu, dėti iššutintas agurkų virkščias su serenčių žiedais. Karti gerti agurkų sultis su medumi (1:1) po 2 valgomuosius šaukštus 2-3 kartus per dieną.

Jei agurkų žievelė labai karti, ją galima nuskusti, išdžiovinti, susmulkinti į miltelius ir naudoti pabarstams nuo nudegimų, iššutimų, spuogų ir inkštirų. Beje, kartūs agurkai naudingi širdžiai, plonajam žarnynui ir kasai. Karčių agurkų tyrę (nuo 100 iki 300 g per parą) rekomenduojama vartoti, gydant navikus.

Agurkų sūrymas visada buvo laikomas gydomuoju skysčiu. Jį galima gerti, gydant kojų traukulius, skrandžio ir virškinimo trakto spazmus, užsistovė-jimo reiškinius. Sūrymas naudingas ir labai būtinas per karščius, kai sutrinka natūralus rūgščių ir šarmų balansas.

Dietologai rekomenduoja 1-2 mėnesius 1 kartą per savaitę daryti iškrovos dieną - agurkų dieną. Reikia suvalgyti 1,5-2 kg agurkų.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
30.03.2022 laikas 11:21 Pavasarinis tręšimas: ką rinktis?
Jei augalai skursta, gero derliaus nelaukite. Norint gauti – reikia ir duoti. Po žiemos atsigaunantys ir vegetuoti pradedantys augalai bus stipresni ir gyvybingesni, jeigu papildysite reikalingomis maisto medžiagomis. Svarbu nesuklysti ir nepersistengti. Užauginsite sveiką derlių, jei išlaikysite pu...

Skaityti daugiau

21.10.2020 laikas 19:13 Meškauogės stipresnės už uždegimus
Liaudyje meškauogės dar vadinamos meškos bruknia, meškos ausimis, dar ir miltiniukėmis, nes uogų minkštimas yra miltingos konsistencijos. Meškauogės neturi jokio skonio. Bet jas išdžiovinus, gerai sumalus į miltus, paskui išvirus piene, pagardinus sviestu ir medumi, išeina maistinga košė. Ji dar yra...

Skaityti daugiau

07.08.2020 laikas 20:13 Pelkinis Gailis. Gailio Poveikis Sveikatai (Ledum Palustre)
Pelkinis gailis - Ledum palustre L. - tai nuolat žaliuojantis, daugiametis, iki 1 m aukščio užaugantis krūmas. Lapai lancetiški arba linijiški, blizgančiu paviršiumi. Auga pušynuose, durpynuose, paplitęs visoje Lietuvoje....

Skaityti daugiau

07.07.2022 laikas 07:42 Kad paprikos derėtų gausiau
Paprikos – jau ne egzotika. Norinčiųjų auginti ir jomis gardžiuotis vis daugiau. Eksperimentuodami jau supratome, kad geriausiai Lietuvoje jos auga šiltnamyje. Šių daržovių produktyvumas priklauso ir nuo mūsų žinių bei pastangų....

Skaityti daugiau

26.06.2024 laikas 12:31 Kuo maitinti kopūstus?
Pasak daržininko, maitinti reikia, kai kopūstai turi šešis ar septynis lapus. Maitinimui vaizdo įrašo autorius rekomenduoja naudoti organines azoto trąšas, pagamintas iš karvių mėšlo.

Skaityti daugiau