Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Daržovės

Apie agurkų naudą

Apie agurkų naudą

Agurkai visai pelnytai vadinami žmogaus organizmo sanitarais, nors daug kas juos laiko kone grynu vandeniu. Agurkuose iš tikrųjų yra 97 % lengvai įsisavinamo vandens, bet jame ištirpę organizmui reikalingi mikroelementai.

Agurkai neutralizuoja organizmui kenksmingas rūgštis. Agurkuose aptiktas fermentas, pagal savo prigimtį artimas insulinui, todėl jie tiesiog būtini diabetikams.

Švieži agurkai plačiai naudojami liaudies medicinoje, gydant nudegimus, vandenę (kaip laisvinamoji ir šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė).

Pernokusių geltonų agurkų nuoviras vartojamas nuo geltos ir kitų kepenų ligų.

Agurkai naudingi, sergant širdies ir kraujagyslių, inkstų ligomis, nes jie normalizuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, dalyvauja riebalų apykaitoje. Agurkų ląsteliena skatina šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, gerina skrandžio ir žarnyno trakto veiklą, stiprina žarnyno peristaltiką užkerta kelią puvimo procesams jame, padeda šalinti kenksmingus apykaitų produktus, mažina padidėjusį cholesterolio kiekį.

Agurkų sulčių, kitų daržovių sulčių (pagal skonį) ir serbentų sulčių mišinį (santykis maždaug 1:1:1) gerti mėnesį po 1/2-1 stiklinę tuščiu skrandžiu prieš pusryčius. Valo kraujagysles, tirpina kamščius jose.

Agurkų, obuolių ir pomidorų sultys (1:1:1) su skiltele česnako gerina kraujo sudėtį.

Pernokusių agurkų, bulvių, pomidorų ir obuolių sulčių, paimtų lygiomis dalimis, mišinys yra gera laisvinamoji priemonė. Gerti
po 1/2 stiklinės prieš naktį.

Pageltusių agurkų sėklos naudojamos, gydant blužnies navikus, anemiją, plaučių tuberkuliozę. Sėklas išdžiovinti, susmulkinti ir miltelius vartoti po 1/2 arbatinio šaukštelio 3 kartus per dieną, užgeriant vandeniu.

Žalsvokas agurkų virkščias, nuėmus derlių, nuplauti, supjaustyti gabalėliais ir džiovinti pavėsyje ant skersvėjo. Paskui susmulkinti į miltelius, laikyti lininiame maišelyje vėsioje vietoje.

Nuo paralyžiaus: 100 g džiovintų smulkintų virkščių užpilti 0,5 l degtinės, laikyti 7 dienas iš pradžių saulėje, paskui 7 dienas pavėsyje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Jei degtinės vartoti žmogus negali, virkščias užpilti stipriu žaliosios arbatos antpilu (santykis toks pat). Vartoti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo gimdos ir hemorojaus kraujavimų: 100 g džiovintų sutrintų agurkų virkščių termose užpilti 0,5 l verdančio vandens. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo stipraus kosulio su karkalais: krūtinę patepti ožkų taukais arba terpentinu, dėti iššutintas agurkų virkščias su serenčių žiedais. Karti gerti agurkų sultis su medumi (1:1) po 2 valgomuosius šaukštus 2-3 kartus per dieną.

Jei agurkų žievelė labai karti, ją galima nuskusti, išdžiovinti, susmulkinti į miltelius ir naudoti pabarstams nuo nudegimų, iššutimų, spuogų ir inkštirų. Beje, kartūs agurkai naudingi širdžiai, plonajam žarnynui ir kasai. Karčių agurkų tyrę (nuo 100 iki 300 g per parą) rekomenduojama vartoti, gydant navikus.

Agurkų sūrymas visada buvo laikomas gydomuoju skysčiu. Jį galima gerti, gydant kojų traukulius, skrandžio ir virškinimo trakto spazmus, užsistovė-jimo reiškinius. Sūrymas naudingas ir labai būtinas per karščius, kai sutrinka natūralus rūgščių ir šarmų balansas.

Dietologai rekomenduoja 1-2 mėnesius 1 kartą per savaitę daryti iškrovos dieną - agurkų dieną. Reikia suvalgyti 1,5-2 kg agurkų.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
01.02.2021 laikas 09:53 Morkos: Morkų nauda sveikatai ir grožiui
Kultūriniu augalu morkos tapo tik viduramžiais ir tuo metu buvo laikomos ypatingu delikatesu. Nors šiais laikais morkos tapo įprasta kasdiene daržove, jų vertingosios savybės nė kiek nesumenko. Morkos gydo, tonizuoja, stiprina, jaunina organizmą....

Skaityti daugiau

05.07.2021 laikas 09:15 Kodėl birželį gelsta svogūnai?
Birželį gelstantys svogūnų laiškai daržininkams kelia didelį susirūpinimą – vasaros pradžioje taip neturėtų būti. Ar įmanoma išgelbėti gelstančius svogūnus?

Skaityti daugiau

27.05.2021 laikas 09:39 Kelionė prasideda renkantis sėklas

Jau dvidešimt metų panevėžietė Andželina Gromyškovienė augina paprikas šiltnamyje ir lauke. Visi tie metai buvo dosnūs derliaus spalvų ir įvairovės, o tai pareikalavo ne tik atkaklumo ir žinių, nesibaigiančių naujovių paieškų, bet ir atlaidumo šio įnoringo augalo kaprizams…

...

Skaityti daugiau

10.08.2022 laikas 08:40 Vynuogės vilioja daugelį, bet jas auginti nelengva
Lietuvai tapus oficialia vynuogių augintojų šalimi, vynmedžių augintojams atsivėrė naujos galimybės, tačiau šio pavasario ir vasaros permainingi orai parodė, kad užauginti vynuoges mūsų šalyje gana sunku ir vynuogynas, kaip pragyvenimo šaltinis, gali būti tik siekiamybė....

Skaityti daugiau

12.11.2022 laikas 13:24 Teismas panaikino absurdišką draudimą melžti karves anksti ryte
2022 m. spalio 31 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė nutartį atnaujintoje administracinio nusižengimo byloje, kurioje V.V.K. pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 488 straipsnio 1 dalį nubaustas 20 eurų bauda už tai, kad 2021 m. gegužės 11 d. apie 6.10 val. ryto...

Skaityti daugiau