Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

Apie agurkų naudą

Apie agurkų naudą

Agurkai visai pelnytai vadinami žmogaus organizmo sanitarais, nors daug kas juos laiko kone grynu vandeniu. Agurkuose iš tikrųjų yra 97 % lengvai įsisavinamo vandens, bet jame ištirpę organizmui reikalingi mikroelementai.

Agurkai neutralizuoja organizmui kenksmingas rūgštis. Agurkuose aptiktas fermentas, pagal savo prigimtį artimas insulinui, todėl jie tiesiog būtini diabetikams.

Švieži agurkai plačiai naudojami liaudies medicinoje, gydant nudegimus, vandenę (kaip laisvinamoji ir šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė).

Pernokusių geltonų agurkų nuoviras vartojamas nuo geltos ir kitų kepenų ligų.

Agurkai naudingi, sergant širdies ir kraujagyslių, inkstų ligomis, nes jie normalizuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, dalyvauja riebalų apykaitoje. Agurkų ląsteliena skatina šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, gerina skrandžio ir žarnyno trakto veiklą, stiprina žarnyno peristaltiką užkerta kelią puvimo procesams jame, padeda šalinti kenksmingus apykaitų produktus, mažina padidėjusį cholesterolio kiekį.

Agurkų sulčių, kitų daržovių sulčių (pagal skonį) ir serbentų sulčių mišinį (santykis maždaug 1:1:1) gerti mėnesį po 1/2-1 stiklinę tuščiu skrandžiu prieš pusryčius. Valo kraujagysles, tirpina kamščius jose.

Agurkų, obuolių ir pomidorų sultys (1:1:1) su skiltele česnako gerina kraujo sudėtį.

Pernokusių agurkų, bulvių, pomidorų ir obuolių sulčių, paimtų lygiomis dalimis, mišinys yra gera laisvinamoji priemonė. Gerti
po 1/2 stiklinės prieš naktį.

Pageltusių agurkų sėklos naudojamos, gydant blužnies navikus, anemiją, plaučių tuberkuliozę. Sėklas išdžiovinti, susmulkinti ir miltelius vartoti po 1/2 arbatinio šaukštelio 3 kartus per dieną, užgeriant vandeniu.

Žalsvokas agurkų virkščias, nuėmus derlių, nuplauti, supjaustyti gabalėliais ir džiovinti pavėsyje ant skersvėjo. Paskui susmulkinti į miltelius, laikyti lininiame maišelyje vėsioje vietoje.

Nuo paralyžiaus: 100 g džiovintų smulkintų virkščių užpilti 0,5 l degtinės, laikyti 7 dienas iš pradžių saulėje, paskui 7 dienas pavėsyje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Jei degtinės vartoti žmogus negali, virkščias užpilti stipriu žaliosios arbatos antpilu (santykis toks pat). Vartoti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo gimdos ir hemorojaus kraujavimų: 100 g džiovintų sutrintų agurkų virkščių termose užpilti 0,5 l verdančio vandens. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo stipraus kosulio su karkalais: krūtinę patepti ožkų taukais arba terpentinu, dėti iššutintas agurkų virkščias su serenčių žiedais. Karti gerti agurkų sultis su medumi (1:1) po 2 valgomuosius šaukštus 2-3 kartus per dieną.

Jei agurkų žievelė labai karti, ją galima nuskusti, išdžiovinti, susmulkinti į miltelius ir naudoti pabarstams nuo nudegimų, iššutimų, spuogų ir inkštirų. Beje, kartūs agurkai naudingi širdžiai, plonajam žarnynui ir kasai. Karčių agurkų tyrę (nuo 100 iki 300 g per parą) rekomenduojama vartoti, gydant navikus.

Agurkų sūrymas visada buvo laikomas gydomuoju skysčiu. Jį galima gerti, gydant kojų traukulius, skrandžio ir virškinimo trakto spazmus, užsistovė-jimo reiškinius. Sūrymas naudingas ir labai būtinas per karščius, kai sutrinka natūralus rūgščių ir šarmų balansas.

Dietologai rekomenduoja 1-2 mėnesius 1 kartą per savaitę daryti iškrovos dieną - agurkų dieną. Reikia suvalgyti 1,5-2 kg agurkų.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2022-09-24 laikas 09:58 Augalai. Didžioji ugniažolė (Chelidonium majus). Liaudies receptai
Ugniažolės (Chelidonium) priklauso aguoninių (Papaveraceae) šeimos augalų genčiai. Lietuvoje yra vienintelė jai priklausanti augalų rūšis - didžioji ugniažolė, ji plačiai naudojama įvairių tautų liaudies medicinoje, nepaisant to, kad, kaip dabar nustatyta, visose šio augalo dalyse yra nuodingų medži...

Skaityti daugiau

2020-12-26 laikas 17:41 Čiobreliai (Thymus). Liaudies Medicinos Receptai Su Čiobreliais
Čiobreliai, kaip ir bazilikai, kulinarijoje vartojami prieskoniniai augalai. Čiobreliais efektyvu gydyti uždegimines burnos ir gerklės bei viršutiniųjų kvėpavimo takų ligas. Čiobrelių preparatai padeda atsikosėti. Sergantiems peršalimo ligomis naudinga gerklę skalauti čiobrelių arbata ar nuoviru....

Skaityti daugiau

2024-02-01 laikas 21:46 A.Svitojus: Žemės įsigijimo įstatymas – nacionalinio saugumo klausimas
Sausio 23 d. Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) atstovai dar kartą susitiko su Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) vadovybe dėl žemės įsigijimo ribojimo įstatymo. Ūkininkai jau seniai kelia klausimą, kad galiojantis įstatymas neveikia, verslininkai išmoko rasti landas ir taip savo rankose sukaupė žemių plotus viršijan...

Skaityti daugiau

2020-07-19 laikas 20:06 Vertingas Moliūgas. Naudokite, kaip maistą ir vaistą

Kartą teko užsukti pas kaimyną į sandėliuką rūsyje. Ten lentynose gulėjo prikrauta nemažai moliūgų. Pajuokavome, kad geras moliūgų derlius buvo, dabar visą žiemą nereikės jokių laisvinamųjų vaistų. Po riebios vakarienės pavalgys moliūgo deserto ir žarnynas veiks kaip laikrodis.

...

Skaityti daugiau

2024-07-04 laikas 09:40 Kada kasti česnakus ir kaip tai daryti tinkamai?

Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.

Skaityti daugiau