Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gegužės » 22

Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą

Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą

Tikriausiai turiu prisipažinti, kad baltą mišrainę aš vis dar ruošiu įvairiausioms šventėms, nes be baltos mišrainės mano vyrui - ne šventė. Nors atrodo mano repertuare tiek daug receptų ir balta mišrainė jau galėtų būti pabodusi, bet ir aš pati ją valgau ir mėgstu. Tikrai labai skanu. Tik va, aš nebūčiau aš, jei nesugalvočiau, kad kartais norisi kažkokių naujų interpretacijų. Baltos mišrainės bet kaip nors kitaip. Tarsi bulvių mišrainės, bet gaivesnės. Tai štai pristatau kiek kitokią baltą mišrainę rusiškai pagal Beatos receptą. Pamėginkite ir Jūs, nes skonis tikrai puikus.

Ingredientai

  • bulvės: 500 gramų (geriausia kuo mažesnės)
  • marinuoti agurkai: ~200 gramų
  • šaldyti žali žirneliai: 1 stiklinės
  • ridikėliai: 1 pundelio
  • trumpavaisiai agurkai: 2
  • krapai: pundelio.

Bulvių padažui:

  • obuolių actas: 3 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnio.

Salotų padažui:

  • majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sultys: šlakelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinius ir bulves (nuskustas) užkaiskite virti, atskiruose puoduose. Jeigu bulvės nėra itin didelės perpjaukite perpus, jeigu kiek didesnės padalinkite skiltelėmis į 4 dalis.

2. Ant išvirusių dar šiltų bulvių užpilkite bulvių padažą (sumaišykite nurodytus ingredientus tarpusavyje), kad šios sugertų visą skonį.

3. Žirnelius pavirkite maždaug 3 minutes. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų graži ir ryški žalia spalva.

4. Ridikėlius ir mažus marinuotus agurkėlius, taip pat trumpavaisius agurkus supjaustykite griežinėliais, išvirtus kiaušinius skiltelėmis, krapus pasmulkinkite.

5. Po to į lėkštes dėkite bulves, supjaustytas daržoves ir žirnelius.

6. Maišykite su salotų padažu (dar kartą visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje), patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau baltos mišrainių receptų rasite: Baltos mišrainės receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:54 Vilnos priežiūra: patarimai megztukams tarnauti dešimtmečius
Vilna – natūralus pluoštas, kuris ne tik šildo žiemą, bet ir kvėpuoja, sugeria drėgmę bei visiškai suyra gamtoje. Remiantis Woolmark duomenimis, ji yra viena perdirbamiausių medžiagų pasaulyje. Tačiau, kad vilnoniai megztiniai tarnautų dešimtmečius, ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:43 Nostradamo pranašystės 2025 pabaigai: karas, maras ir kosminė grėsmė
Nostradamo pranašystės 2025 metams kelia siaubą: Trečiasis pasaulinis karas tarp Rytų ir Vakarų, kosminis ugnies kamuolys (asteroidas ar bomba), resursų išsekimas su „odos monetomis“, maro sugrįžimas Anglijoje ir Amazonės naikinimas Brazilijoje. Ketu...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:31 Kodėl galvos skausmas dažniausiai užklumpa rytais? NHS specialistų paaiškinimai
NHS specialistai aiškina, kodėl galvos skausmas dažniausiai pasireiškia rytais. Pagrindinės priežastys: streso hormonų svyravimai, dehidratacija, bruksizmas, alkoholio vartojimas ir tam tikri maisto produktai. Jei skausmas kartojasi reguliariai, būti...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:05 Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais
Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais: stiprus vėjas, šnarantys spalvoti lapai, švelnus paukščių čiulbėjimas ir miško ramybė. Idealus miegui, meditacijai ar streso mažinimui. Filmuota 4K kokybe, 2+ val. trukmės kelionė ru...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:02 Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje
Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje. Tikri gamtos garsai: švelnus upelio čiurlenimas, paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas. Puiku miegui, meditacijai ar atsipalaidavimui po sunkios dienos. 4K kokybė, 5 val. ramybės. 🌫️🌲 Prenumeruok daugiau lietuviško...

Skaityti daugiau