18.01.2021, 19:37
Veganiškas sūrio tortas "Snickers"
Jau tikriausiai visą mėnesį paslapčiomis svajojau apie savo virtuvėje pagamintus "Snickers" batonėlius. Bet jiems reikia ganėtinai daug ingredientų, tai vis atidėlioju jų pasigaminimą. Bet visai neseniai pasigaminau kitus "Snickers" giminaičius - "Bounty" batonėlius. Rezultatu likau itin patenkinta.
Skaityk toliau
18.01.2021, 19:37
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Laba džiaugiuosi, kad turiu vyrą, kuris kartais mėgsta pažvejoti ir dėl to galime pasimėgauti šviežia, ką tik pagauta žuvimi. Jeigu vyras ruošia, tai jis tiesiog ją nuvalo, pasūdo sūryme, pagardina prieskoniais ir tuomet iškepa keptuvėje, apvoliotą kukurūzų miltuose. Mums tada su dukromis lieka tik valgyti.
Skaityk toliau
18.01.2021, 19:37
Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis
Vis dažniau su šeima stengiamės valgyti žuvį ir vis dažniau ją kepame. Vyras labai mėgsta ir kepa dažniausiai tik savo pagautą žuvį - tiesiog keptuvėje paprastai, o aš vis ieškau kitokių žuvies paruošimo būdų. Šį kartą vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis. Nu "baisiai" skanu buvo. Rekomenduoju!
Skaityk toliau
18.01.2021, 19:27
Desertas: Veganiški "Bounty" batonėliai
Vaikystėje "Bounty" batonėlis man asmeniškai buvo vienas mano mėgstamiausių, o gal ir pats mėgstamiausias desertas. Ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl ant pakelio pavaizduotos palmės bei kokoso. Šie dalykai man visada buvo tikra egzotika, tolimas bei nepažintas pasaulis. Tenka pripažinti, kad palmė ir kokosas iki šiol man sukelia tokius pat šiltus jausmus kaip ir sukeldavo vaikystėje.
Skaityk toliau
18.01.2021, 19:37
Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
Kažkaip taip nutiko, kad paskutiniu metu visai nevalgiau ryžių ir pradėjau jų pasiilgti! Tad šis vištienos troškinys yra su jais. Stengiausi pasirinkti kiek sveikesnį variantą už įprastus baltuosius ryžius, tad panaudojau ilgagrūdžius plikytus ryžius. Jie verda maždaug 20 minučių ir labai tinka šiam patiekalui.
Skaityk toliau
18.01.2021, 19:27
Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas
Prancūziškasis kišas tai tarsi pyragas, kuris turi tešlos pagrindą, įdarui yra naudojamas kiaušinių ir grietinėlės arba pieno plakinys, sumaišytas su sūriu, žuvimi, mėsa, daržovėmis. Jis tikrai gali būti valgomas bet kuriuo paros metu, bet kokia proga. Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Galite valgyti vieną arba su salotomis.
Skaityk toliau
18.01.2021, 16:18
The ‘Good American’
In my last column, I described how I have come to better understand the moral problem of the “‘good German,’ the term used to describe the average, presumably decent German, who did nothing to hurt Jews but also did nothing to help them and did nothing to undermine the Nazi regime.”
Skaityk toliau
18.01.2021, 11:04
Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
Aš nerealiai mėgstu ruošti įvairiausius patiekalus orkaitėje ir niekada nenustosiu kartoti, kad tai vienas iš pačių lengviausių būdų pagaminti maistą. Juk ir patys žinote - tiesiog sudedate ingredientus į puodą, o visa kita tik laukimas, kol iškepa nuostabus patiekalas.
Skaityk toliau
18.01.2021, 10:09
Keto blyneliai (iš migdolų ir kokosų miltų)
Paskutiniu metu stengiuosi kaip įmanoma valgyti mažiau baltų miltų. Juos stengiuosi pakeiti sveikesniais miltais, pvz. migdolų arba kokosų. Tokie keto mitybai tinkantys blynai yra būtent ir yra gaminami su šiais miltais.
Skaityk toliau
|