Šitaip skanu, kad net vaikai neklausia "o kas čia žalia". Tokiems vištienos kotletams-maltinukams su sūriu ir špinatais, labiausiai tinka tiks malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galite sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galima kepti orkaitėje ir/arba keptuvėje.
Pats pigiausias, geriausias ir visiškai natūralus būdas papildyti geležies atsargas savo organizme yra valgyti kepenėles. Išmėginusi ne vieną jų receptą, supratau, kad tikriausiai priklausau tiems kas vištienos kepenėlių nemėgsta, bet kadangi jų buvo dar likę, ėmiausi šio kotletų recepto.
Tokie vištienos kepsneliai su sezamu ir graikiniais riešutais gaunasi itin skanūs. Vidus gaunasi minkštas, o iš išorės jie traškūs. Didžiulis privalumas tas, kad juos nėra sunku paruošti.
Kažkurią dieną, visai netyčia prisiminiau, kad prieš kokį 10 metų arba gal net daugiau gamindavau tokius vištienos kepsnelius, kurie būdavo be galo skanūs, minkšti ir sultingi.
Vištiena - vieni žmonės ją labai mėgsta, kiti sako, kad ši mėsa tiesiog per sausa. O gal ją įmanoma pagaminti taip, kad patiktų visiems? Šį kartą močiutė parodė, kaip tai padaryti, kad tokius vištienos kepsniukus galėtumėte paruošti Jūs!
Mano viena gera draugė itin skaniai moka gaminti, o ypatingai visokiausius rimtus patiekalus iš mėsos. Šį užkeptos kiaulienos sprandinės receptą sužinojau iš jos ir per paskutinį mėnesį jau gaminau tris kartus, o tai įrodymas, kad mūsų šeimai labai patiko. Man ir pačiai nežmoniškai patiko šis paruošimo būdas.