2020-09-02, 14:43
Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Obuolius nulupti ir supjaustyti į 8 skilteles. Ant likusios sviesto keptuvėje suberti rudąjį cukrų, paskleisti. Ant viršaus suberti obuolius. Iškepusį pyragą palikti apie 10 min pravėsti, tada atsargiai peiliu atskirti nuo keptuvės kraštų ir išversti į lėkštę.
Skaityk toliau
2020-09-01, 22:21
Višta troškina aluje su grybais
Vištieną įtrinti prieskoniais su šlakeliu aliejaus ir palikti pora valandų pasimarinuoti.
Įkaitinti kelis šaukštus aliejaus puode ir apkepti vištą iš krutinėlės pusės ir nugarėlės. Perkelti į lėkštę.
Tame pačiame puode apkepti pasmulkintus svogūnus ir grybus, tuomet suberti pomidorus ir papriką. Kelias minutes pakepti.Jai reikia įpilti daugiau aliejaus.
Skaityk toliau
2020-08-27, 14:44
Greitai pagaminamas ir minkštutėlis apelsinais kvepiantis keksas
Į elektrinį maišytuvą įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų, cukrų, gabaliukais pjaustytą apelsiną be sėklų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Į paruoštą masę berkite miltų, kepimo miltelių bei ir druskos mišinį ir gerai išmaišykite iki tinkamos konsistencijos. Tešlą pilkite į riebalais išteptą pailgą kepimo formą ir kepkite 40 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skaityk toliau
2020-08-26, 07:29
Sveikesnis Desertas - Šokoladinis Cukinijų Pyragas
Susmulkinkite 150 g. šokolado ir ištirpinkite jį garų vonelėje. Į atskirą dubenį berkite cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą, obuolių tyrę ir viską gerai išmaišykite. Prieš patiekiant, bent 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Skaityk toliau
2020-08-25, 11:58
Kugelis su Varške - lietuviškiausias patiekalas
Kugelis - man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose. O kai rudenį būdavo bulviakasis ir susirinkdavo ne tik visi šeimos nariai, bet ir kaimynai, močiutė juos vaišindavo pečiuje keptu kugeliu su kiaulės kojomis. Pamenu koks skanus, minkštas jis būdavo...
Skaityk toliau
|