15.05.2020, 09:11
Kugelis kitaip - labai džiaugiuosi išmėginusi!
Iš pradžių sutarkuokite bulves bei 2 svogūnus. Kiaulienos šoninę supjaustykite bei pakepinkite keptuvėje. Ją sudėkite į bulvių masę, o tuomet supilkite verdantį pieną. Paskui įmuškite kiaušinius, berkite druską, pipirus, miltus ir labai gerai išmaišykite.
Skaityk toliau
15.05.2020, 09:11
Varškės Blyneliai Su Obuoliais
Iš pradžių varškę pertriname šakutės pagalba (reikia tuo atveju, jei varškė rupesnė, tai yra sufasuota ne mažuose pakeliuose). Tada sudedame manų kruopas, cukrų, druską ir išplaktus kiaušinius bei gerai išmaišome.
Skaityk toliau
14.05.2020, 19:01
Varškės spurgytės su obuoliais
Varškę pertriname su grietine, cukrumi ir druska. Atskirame dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kai tampa sunku maišyti, minkome rankomis.
Skaityk toliau
14.05.2020, 18:50
Minkšti avižiniai sausainiai
Sviestą ištriname su cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, sodą, druską ir cinamoną. Skystus ingredientus sumaišome su sausais. Sudedame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome.
Skaityk toliau
14.05.2020, 06:59
Prancūziškas karamelinis pudingas
Karamelei skirtą cukrų suberkite į virimo puodą, supilkite vandenį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, paruduos ir susidarys karamelė. Karamelę ant dugno supilkite į mažus apvalius indelius, kuriuose kepsite pudingą.
Skaityk toliau
12.05.2020, 07:05
Plikyta kvietinė duona su raugu
Norint kepti šią skanią duonelę, reikia turėti specialaus jos raugo, kurį aš gavau iš vienos tolimos giminaitės. Ji kepa įvairias skanias namines duoneles. Bet manau neturint butent šio raugo (na, jis skiriasi tuo, kad parauginamas su miltų plikiniu), galima pradžiai pabandyti pasigaminti kvietinį ar ruginį raugą. Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta.
Skaityk toliau
07.05.2020, 20:30
Puikus užkandis – traškūs pievagrybiai su padažu
Į dubenį berkite miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius, supilkite vandenį ir išmaišykite. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Pievagrybių gabaliukus mirkykite paruoštoje masėje, po to – džiūvėsėliuose.
Skaityk toliau
|