Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Spalio » 17

Krafinai - pyragėliai iš mielinės sluoksniuotos tešlos

Krafinai - Pyragėliai Iš Mielinės Sluoksniuotos Tešlos

Krafinus buvo sukūrti amerikiečių - tai yra tarpinis variantas tarp keksiukų (angliškai muffins) bei prancūziškųjų pyragėlių kruasanų (croissant). Tokie pyragėliai yra iš mielinės sluoksniuotos tešlos, viršus-traškus; bet vidus - purus, minkštas bei švelnaus skonio. Šis receptas patiks tiek dideliems, tiek mažiems. Kitą kartą esu tikra, kad gaminsiu iš dvigubos normos, nes buvo per greitai suvalgyti.

Ingredientai

  • kvietiniai miltai: 300 gramų
  • tirpintas sviestas: 50 gramų
  • sausos mielės: 7 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • šiltas vanduo: 140 gramų (~35-40 laipsnių temperatūros)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas pertepimui: 80 gramų (tirpintas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visada patikriname mielių aktyvumą, kad po to nesugadintume sau nuotaikos ir nereiktų kepinio mesti lauk.

2. Į dubenėlį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles ir įberkite maždaug vieną valgomąjį šaukštą cukraus. Gerai išmaišykite. Aš pati dar visada ant viršaus užberiu žiupsnelį miltų (nėra būtina).

3. Uždenkite rankšluosčiu ir pastatykite šiltai maždaug 10 minučių, kol suputos.

4. Tuomet į dubenį suberkite išsijotus miltus, suberkite likusį cukrų, druską ir supilkite pažadintas mieles.

5. Rankomis šiek tiek pamaišykite ir supilkite tirpintą sviestą (šiltą).

6. Toliau maišykite kol surinksite viską į vieną kamuolį.

7. Tešlą išverskite ant stalo (miltais nebarstome) ir minkykite, minkykite... bent 10 minučių privalu minkyti.

8. Būtinai minkykite rankomis, o ne mikseriu- privalo prisiliesti prie tešlos bei pajusti, kaip ji keičiasi palaipsniui minkant.

9. Tešla gausis elastinga bei minkšta. Padarykite kamuolį, tarsi pievagrybio galvutę.

10. Imkite dubenį - dugną bei šiek tiek šonus ištepkite sviestu, ir įdėkite tešlos kamuolį, uždenkite maistine plėvele. Statykit šiltai 40 min, kad pakiltų dvigubai. Jeigu neturite šiltos vietos - statome dubenį į mikrobangų krosnelę bei pastatykite stiklinę karšto vandens ir uždarome dureles. Gaunsis šilta vieta - tešla tikrai labai gerai pakyla.

11. Pakilusią tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuokite mažus kamuoliukus, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pailsėti maždaug 10 minučių. Jei neleisite tešlai pailsėti, nesugebėsite jos plonai iškočioti ir ji trūkinės.

12. Pradėkite kočioti. Kol kočiojate vieną kamuoliuką, kiti privalo būti uždengti, kad per tą laiką neapdžiūtų. Ant stalo bei tešlos kamuoliuko pabarstykite miltų.

13. Kiekvieną iš jų iškočiokite į labai plonas, pailgas maždaug 12-13 centimetrų pločio juostas. Man pačiai gavosi maždaug 90 centimetrų ilgio juostos. Kai jau pradėsite kočioti - juosta savaime gausis 12 centimetrų pločio.. Itin, kad tikrai labai plonai iškočiotumėte į ilgį. Kuo ploniau sugebėsite iškočioti, tuo gardesni krafinai gausis. Kočiojant tešlą privalu ją vis patempti.

14. Kočioti, jeigu norisi, galite ir su makaronų mašina. Prieš kiekvieną kočiojimą būtinai pabarstome miltais.

15. Aš tikrai itin greitai iškočiavau mediniu kočėlu. Pirmiausia visada kočioju dideliu kočėlu, o stengiuosi užbaigti plona lazdele. Esu pastebėjusi, kad plona lazdele tikrai galima tešlą itin plonai iškočioti.

16. Iškočiavus juostą sutepame ją lydytu sviestu.

17. Tada susukame į ritinėlį (dešrelę). Vyniodami ritinėlį kartas nuo karto pastumiame į šonus nuo centro, kad ritinėlis vis prailgėtų. Susuktą ritinėlį pridengiame maistine plėvele.

18. Kai jau susuksite ritinėlius, kiekvieną iš jų, aštriu peiliu perpjauname išilgai į 2 lygias dalis.

19. Tuomet iš kiekvienos perpjautos dalies formuokite pyragėlius (susukame tarsi į sraigę), pjūviu į viršų, kad būtų galima matyti visus sluoksnius.

20. Iš viso gausis 12 tokių pyragėlių. Dedame juos į keksiukų kepimo formeles, uždengiame plėvele bei leidžiame maždaug 60 minučių pakilti (jei šilta patalpa - pakils kiek greičiau). Mūsų gaminami pyragėliai per tą laiką išsipūs.

21. Kepame iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių (priklausomai nuo turimos orkaitės) Jeigu kepsite orkaitėje su oro konvekcijos funkcija, tai kepame šiek tiek mažesnėje temperatūroje - 200 laipsnių. Jie privalo gautis auksinės spalvos. Prieš kepant krafinų viršaus visai nereikia tepti jokiu plakiniu - tiesiog dedame į orkaitę bei kepame.

22. Atvėsusius pyragėlius galima, jeigu norisi, apibarstyti cukraus pudra, o konditeriniu švirkštu papildyti džemu ar mėgstamu kremu. Pasilepinam!

23. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

Tortilla Justina

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau