Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 04

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Wikipejoje yra rašoma, kad Bienenstich (vokiškai) arba Bee sting cake (angliškai) yra desertas kilęs iš vokietijos. Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.

Ingredientai

Pyragui:
  • šiltas pienas: trijų ketvirtadalių puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 2 puodleių
  • nesūdytas kambario temperatūros sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.
Glazūrai:
  • nesūdytas sviestas: 3 šaukštų
  • medus: 2 šaukštų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • migdolų plokštelės: dviejų trečdalių puodelio.
Pertepimo kremui:
  • cukrus: ketvirtadalio puodelio
  • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (dideli)
  • pienas: 1,5 puodelio
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • šaltas nesūdytas sviestas: 2 šaukštų (supjaustytas nedideliais gabalėliais)
  • vanilė: pagal skonį
  • labai šalta plakamoji 30% riebumo grietinėlė: 0,5 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome pieną, medų bei mieles ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kol mielės suputos.

2. Tada supilame pieno, medaus ir mielių mišinį, miltus, sviestą bei druską į virtuvinį kombainą arba mikserį ir plakame kol tešla taps vientisa bei susivolios į gumulą.

3. Tešlą išimame iš mikserio, dedame į sviestu pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų bei padvigubėtų.

4. Kol tešla kyla, pasiruošiame glazūrą: Puode ištirpiname sviestą bei medų ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilame cukraus pudrą ir druską.

5. Kai jau masė pasidaro vientisa, supilame migdolų plokšteles. Gerai išmaišome bei atvėsiname.

6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo indą įtiesiame kepimo popieriaus. Aš pati pyragą kepiau 26 centimetrų tortinėje, tai kepimo popierių tiesiau tik dugne, o šonus rinkausi patepti sviestu.

8. Kai jau tešla pakyla, sujudiname ją ir įdedame į kepimo indą. Pirštais pataisome kraštus.

9. Ant viršaus dedame glazūrą (nededame jos karštos!). Tolygiai paskirstome.

10. Uždengiame kepimo indą maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20-25 minutės.

11. Kepame maždaug 20-30 minučių kol gražiai parunda.

12. Ištraukiame iš orkaitės ir apie 20-25 minutės paliekame vėsti kepimo inde.

13. Po to išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių, kol pilnai atvės.

14. Ruošiame pertepimo kremą: Aš pati jį renkuosi išsivirti iš vakaro, nes jis privalo labai gerai atvėsti.

15. Sumaišome cukrų, kukurūzų krakmolą bei druską.

16. Įmušame kiaušinių trynius ir išplakame iki vientisos masės.

17. Tada į nedidelį puodą supilame pieną bei įdedame medaus. Užviriname.

18. Tuomet po truputį pilame pieno ir medaus mišinį į kiaušinių trynių masę. Nuolatos maišome.

19. Kai sumaišome pieno ir kiaušinių mases, supilame atgal į puodą ir dedame verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Nuolatos maišome kol užvirs.

20. Tuomet maišydami dar paverdame maždaug 3-4 minutes.

21. Po to nuimame nuo ugnies, sudedame sviestą bei vanilę. Gerai išmaišome.

22. Atšaldome visiškai. Laikome šaltai bent jau 2-3 valandas arba per visą naktį.

23. Kai jau kremas atšąla, išimame iš šaldytuvo ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

24. Išplakame grietinėlę ir pamažu, per keletą kartų įmaišome į kiaušininį kremą.

25. Perpjauname pyragą horizontaliai dantytu peiliu. Pertepame jį kremu.

26. Palaikome šaltai bent jau 45 minutes (iki 3 valandų).

27. Atšalusį pyragą pjaustome dantytu peiliu ir jau galima lepintis!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau