Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 04

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Wikipejoje yra rašoma, kad Bienenstich (vokiškai) arba Bee sting cake (angliškai) yra desertas kilęs iš vokietijos. Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.

Ingredientai

Pyragui:
  • šiltas pienas: trijų ketvirtadalių puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 2 puodleių
  • nesūdytas kambario temperatūros sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.
Glazūrai:
  • nesūdytas sviestas: 3 šaukštų
  • medus: 2 šaukštų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • migdolų plokštelės: dviejų trečdalių puodelio.
Pertepimo kremui:
  • cukrus: ketvirtadalio puodelio
  • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (dideli)
  • pienas: 1,5 puodelio
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • šaltas nesūdytas sviestas: 2 šaukštų (supjaustytas nedideliais gabalėliais)
  • vanilė: pagal skonį
  • labai šalta plakamoji 30% riebumo grietinėlė: 0,5 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome pieną, medų bei mieles ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kol mielės suputos.

2. Tada supilame pieno, medaus ir mielių mišinį, miltus, sviestą bei druską į virtuvinį kombainą arba mikserį ir plakame kol tešla taps vientisa bei susivolios į gumulą.

3. Tešlą išimame iš mikserio, dedame į sviestu pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų bei padvigubėtų.

4. Kol tešla kyla, pasiruošiame glazūrą: Puode ištirpiname sviestą bei medų ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilame cukraus pudrą ir druską.

5. Kai jau masė pasidaro vientisa, supilame migdolų plokšteles. Gerai išmaišome bei atvėsiname.

6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo indą įtiesiame kepimo popieriaus. Aš pati pyragą kepiau 26 centimetrų tortinėje, tai kepimo popierių tiesiau tik dugne, o šonus rinkausi patepti sviestu.

8. Kai jau tešla pakyla, sujudiname ją ir įdedame į kepimo indą. Pirštais pataisome kraštus.

9. Ant viršaus dedame glazūrą (nededame jos karštos!). Tolygiai paskirstome.

10. Uždengiame kepimo indą maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20-25 minutės.

11. Kepame maždaug 20-30 minučių kol gražiai parunda.

12. Ištraukiame iš orkaitės ir apie 20-25 minutės paliekame vėsti kepimo inde.

13. Po to išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių, kol pilnai atvės.

14. Ruošiame pertepimo kremą: Aš pati jį renkuosi išsivirti iš vakaro, nes jis privalo labai gerai atvėsti.

15. Sumaišome cukrų, kukurūzų krakmolą bei druską.

16. Įmušame kiaušinių trynius ir išplakame iki vientisos masės.

17. Tada į nedidelį puodą supilame pieną bei įdedame medaus. Užviriname.

18. Tuomet po truputį pilame pieno ir medaus mišinį į kiaušinių trynių masę. Nuolatos maišome.

19. Kai sumaišome pieno ir kiaušinių mases, supilame atgal į puodą ir dedame verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Nuolatos maišome kol užvirs.

20. Tuomet maišydami dar paverdame maždaug 3-4 minutes.

21. Po to nuimame nuo ugnies, sudedame sviestą bei vanilę. Gerai išmaišome.

22. Atšaldome visiškai. Laikome šaltai bent jau 2-3 valandas arba per visą naktį.

23. Kai jau kremas atšąla, išimame iš šaldytuvo ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

24. Išplakame grietinėlę ir pamažu, per keletą kartų įmaišome į kiaušininį kremą.

25. Perpjauname pyragą horizontaliai dantytu peiliu. Pertepame jį kremu.

26. Palaikome šaltai bent jau 45 minutes (iki 3 valandų).

27. Atšalusį pyragą pjaustome dantytu peiliu ir jau galima lepintis!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau