Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 04

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Wikipejoje yra rašoma, kad Bienenstich (vokiškai) arba Bee sting cake (angliškai) yra desertas kilęs iš vokietijos. Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.

Ingredientai

Pyragui:
  • šiltas pienas: trijų ketvirtadalių puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 2 puodleių
  • nesūdytas kambario temperatūros sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.
Glazūrai:
  • nesūdytas sviestas: 3 šaukštų
  • medus: 2 šaukštų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • migdolų plokštelės: dviejų trečdalių puodelio.
Pertepimo kremui:
  • cukrus: ketvirtadalio puodelio
  • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (dideli)
  • pienas: 1,5 puodelio
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • šaltas nesūdytas sviestas: 2 šaukštų (supjaustytas nedideliais gabalėliais)
  • vanilė: pagal skonį
  • labai šalta plakamoji 30% riebumo grietinėlė: 0,5 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome pieną, medų bei mieles ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kol mielės suputos.

2. Tada supilame pieno, medaus ir mielių mišinį, miltus, sviestą bei druską į virtuvinį kombainą arba mikserį ir plakame kol tešla taps vientisa bei susivolios į gumulą.

3. Tešlą išimame iš mikserio, dedame į sviestu pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų bei padvigubėtų.

4. Kol tešla kyla, pasiruošiame glazūrą: Puode ištirpiname sviestą bei medų ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilame cukraus pudrą ir druską.

5. Kai jau masė pasidaro vientisa, supilame migdolų plokšteles. Gerai išmaišome bei atvėsiname.

6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo indą įtiesiame kepimo popieriaus. Aš pati pyragą kepiau 26 centimetrų tortinėje, tai kepimo popierių tiesiau tik dugne, o šonus rinkausi patepti sviestu.

8. Kai jau tešla pakyla, sujudiname ją ir įdedame į kepimo indą. Pirštais pataisome kraštus.

9. Ant viršaus dedame glazūrą (nededame jos karštos!). Tolygiai paskirstome.

10. Uždengiame kepimo indą maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20-25 minutės.

11. Kepame maždaug 20-30 minučių kol gražiai parunda.

12. Ištraukiame iš orkaitės ir apie 20-25 minutės paliekame vėsti kepimo inde.

13. Po to išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių, kol pilnai atvės.

14. Ruošiame pertepimo kremą: Aš pati jį renkuosi išsivirti iš vakaro, nes jis privalo labai gerai atvėsti.

15. Sumaišome cukrų, kukurūzų krakmolą bei druską.

16. Įmušame kiaušinių trynius ir išplakame iki vientisos masės.

17. Tada į nedidelį puodą supilame pieną bei įdedame medaus. Užviriname.

18. Tuomet po truputį pilame pieno ir medaus mišinį į kiaušinių trynių masę. Nuolatos maišome.

19. Kai sumaišome pieno ir kiaušinių mases, supilame atgal į puodą ir dedame verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Nuolatos maišome kol užvirs.

20. Tuomet maišydami dar paverdame maždaug 3-4 minutes.

21. Po to nuimame nuo ugnies, sudedame sviestą bei vanilę. Gerai išmaišome.

22. Atšaldome visiškai. Laikome šaltai bent jau 2-3 valandas arba per visą naktį.

23. Kai jau kremas atšąla, išimame iš šaldytuvo ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

24. Išplakame grietinėlę ir pamažu, per keletą kartų įmaišome į kiaušininį kremą.

25. Perpjauname pyragą horizontaliai dantytu peiliu. Pertepame jį kremu.

26. Palaikome šaltai bent jau 45 minutes (iki 3 valandų).

27. Atšalusį pyragą pjaustome dantytu peiliu ir jau galima lepintis!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau