Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 04

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Wikipejoje yra rašoma, kad Bienenstich (vokiškai) arba Bee sting cake (angliškai) yra desertas kilęs iš vokietijos. Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.

Ingredientai

Pyragui:
  • šiltas pienas: trijų ketvirtadalių puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 2 puodleių
  • nesūdytas kambario temperatūros sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.
Glazūrai:
  • nesūdytas sviestas: 3 šaukštų
  • medus: 2 šaukštų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • migdolų plokštelės: dviejų trečdalių puodelio.
Pertepimo kremui:
  • cukrus: ketvirtadalio puodelio
  • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (dideli)
  • pienas: 1,5 puodelio
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • šaltas nesūdytas sviestas: 2 šaukštų (supjaustytas nedideliais gabalėliais)
  • vanilė: pagal skonį
  • labai šalta plakamoji 30% riebumo grietinėlė: 0,5 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome pieną, medų bei mieles ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kol mielės suputos.

2. Tada supilame pieno, medaus ir mielių mišinį, miltus, sviestą bei druską į virtuvinį kombainą arba mikserį ir plakame kol tešla taps vientisa bei susivolios į gumulą.

3. Tešlą išimame iš mikserio, dedame į sviestu pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų bei padvigubėtų.

4. Kol tešla kyla, pasiruošiame glazūrą: Puode ištirpiname sviestą bei medų ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilame cukraus pudrą ir druską.

5. Kai jau masė pasidaro vientisa, supilame migdolų plokšteles. Gerai išmaišome bei atvėsiname.

6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo indą įtiesiame kepimo popieriaus. Aš pati pyragą kepiau 26 centimetrų tortinėje, tai kepimo popierių tiesiau tik dugne, o šonus rinkausi patepti sviestu.

8. Kai jau tešla pakyla, sujudiname ją ir įdedame į kepimo indą. Pirštais pataisome kraštus.

9. Ant viršaus dedame glazūrą (nededame jos karštos!). Tolygiai paskirstome.

10. Uždengiame kepimo indą maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20-25 minutės.

11. Kepame maždaug 20-30 minučių kol gražiai parunda.

12. Ištraukiame iš orkaitės ir apie 20-25 minutės paliekame vėsti kepimo inde.

13. Po to išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių, kol pilnai atvės.

14. Ruošiame pertepimo kremą: Aš pati jį renkuosi išsivirti iš vakaro, nes jis privalo labai gerai atvėsti.

15. Sumaišome cukrų, kukurūzų krakmolą bei druską.

16. Įmušame kiaušinių trynius ir išplakame iki vientisos masės.

17. Tada į nedidelį puodą supilame pieną bei įdedame medaus. Užviriname.

18. Tuomet po truputį pilame pieno ir medaus mišinį į kiaušinių trynių masę. Nuolatos maišome.

19. Kai sumaišome pieno ir kiaušinių mases, supilame atgal į puodą ir dedame verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Nuolatos maišome kol užvirs.

20. Tuomet maišydami dar paverdame maždaug 3-4 minutes.

21. Po to nuimame nuo ugnies, sudedame sviestą bei vanilę. Gerai išmaišome.

22. Atšaldome visiškai. Laikome šaltai bent jau 2-3 valandas arba per visą naktį.

23. Kai jau kremas atšąla, išimame iš šaldytuvo ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

24. Išplakame grietinėlę ir pamažu, per keletą kartų įmaišome į kiaušininį kremą.

25. Perpjauname pyragą horizontaliai dantytu peiliu. Pertepame jį kremu.

26. Palaikome šaltai bent jau 45 minutes (iki 3 valandų).

27. Atšalusį pyragą pjaustome dantytu peiliu ir jau galima lepintis!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 08:11 Perlinės kruopos: nauda sveikatai, receptai ir viskas, ką reikia žinoti
Šiame straipsnyje detaliai aptarsime kiekvieną naudą, patarimus, galimą žalą, kaip organizmas įsisavina šias kruopas, ką jos gydo, ir pateiksime naujus receptus bei pavyzdžius iš viso pasaulio. Jei ieškote natūralaus būdo pagerinti savijautą, perlinė...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:55 Kaip Išbalinti Baltas Kojines: Paprasti ir Efektyvūs Būdai Namuose?

Šiame straipsnyje atskleisime, kaip paprastomis namų priemonėmis galite grąžinti kojinėms jų pradinį baltumą. Vandenilio peroksidas, soda, citrinų sultys ir net indų plovimo gelis – tai tik keletas ingredientų, kurie padės jums pasiekti stul...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:43 Kaip Pasigaminti Cinamono Trąšą Vešliam Žydėjimui ir Apsaugai nuo Puvinio?
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip pasigaminti cinamono pagrindo trąšą, kuri ne tik skatina žiedų formavimąsi, bet ir saugo augalus nuo puvinio. Sužinosite, kaip šį natūralų sprendimą naudoja sodininkai visame pasaulyje, ir atrasite naujų idėjų, kai...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:30 Sirijos tėvas liepė sūnui nužudyti seserį dėl garbės, teigia Vokietijos policija
„Padaryk taip, kad atrodytų kaip nelaimingas atsitikimas“. Sūnus sutrukdė Sirijos tėvo planui nužudyti seserį, teigia Vokietijos policija. Vokietijoje, šį kartą Žemutinės Saksonijos mieste Kukshavene, įvyko dar vienas pasipiktinimą keliantis garbės n...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:10 Vokietija: Maroko pilietis be jokios priežasties užpuolė pagyvenusią moterį iš nugaros
Užpuolimas įvyko prie Dortmundo zoologijos sodo ir neturi jokio akivaizdaus motyvo. Dar vienas beprasmis smurto aktas: Maroko migrantas buvo areštuotas už tai, kad be jokios akivaizdžios priežasties smarkiai sumušė pagyvenusią vokiečių moterį Vokieti...

Skaityti daugiau