Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Spalio » 4

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu

Wikipejoje yra rašoma, kad Bienenstich (vokiškai) arba Bee sting cake (angliškai) yra desertas kilęs iš vokietijos. Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.

Ingredientai

Pyragui:
  • šiltas pienas: trijų ketvirtadalių puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 2 puodleių
  • nesūdytas kambario temperatūros sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.
Glazūrai:
  • nesūdytas sviestas: 3 šaukštų
  • medus: 2 šaukštų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • druska: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • migdolų plokštelės: dviejų trečdalių puodelio.
Pertepimo kremui:
  • cukrus: ketvirtadalio puodelio
  • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (dideli)
  • pienas: 1,5 puodelio
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • šaltas nesūdytas sviestas: 2 šaukštų (supjaustytas nedideliais gabalėliais)
  • vanilė: pagal skonį
  • labai šalta plakamoji 30% riebumo grietinėlė: 0,5 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome pieną, medų bei mieles ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kol mielės suputos.

2. Tada supilame pieno, medaus ir mielių mišinį, miltus, sviestą bei druską į virtuvinį kombainą arba mikserį ir plakame kol tešla taps vientisa bei susivolios į gumulą.

3. Tešlą išimame iš mikserio, dedame į sviestu pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų bei padvigubėtų.

4. Kol tešla kyla, pasiruošiame glazūrą: Puode ištirpiname sviestą bei medų ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilame cukraus pudrą ir druską.

5. Kai jau masė pasidaro vientisa, supilame migdolų plokšteles. Gerai išmaišome bei atvėsiname.

6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo indą įtiesiame kepimo popieriaus. Aš pati pyragą kepiau 26 centimetrų tortinėje, tai kepimo popierių tiesiau tik dugne, o šonus rinkausi patepti sviestu.

8. Kai jau tešla pakyla, sujudiname ją ir įdedame į kepimo indą. Pirštais pataisome kraštus.

9. Ant viršaus dedame glazūrą (nededame jos karštos!). Tolygiai paskirstome.

10. Uždengiame kepimo indą maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20-25 minutės.

11. Kepame maždaug 20-30 minučių kol gražiai parunda.

12. Ištraukiame iš orkaitės ir apie 20-25 minutės paliekame vėsti kepimo inde.

13. Po to išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių, kol pilnai atvės.

14. Ruošiame pertepimo kremą: Aš pati jį renkuosi išsivirti iš vakaro, nes jis privalo labai gerai atvėsti.

15. Sumaišome cukrų, kukurūzų krakmolą bei druską.

16. Įmušame kiaušinių trynius ir išplakame iki vientisos masės.

17. Tada į nedidelį puodą supilame pieną bei įdedame medaus. Užviriname.

18. Tuomet po truputį pilame pieno ir medaus mišinį į kiaušinių trynių masę. Nuolatos maišome.

19. Kai sumaišome pieno ir kiaušinių mases, supilame atgal į puodą ir dedame verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Nuolatos maišome kol užvirs.

20. Tuomet maišydami dar paverdame maždaug 3-4 minutes.

21. Po to nuimame nuo ugnies, sudedame sviestą bei vanilę. Gerai išmaišome.

22. Atšaldome visiškai. Laikome šaltai bent jau 2-3 valandas arba per visą naktį.

23. Kai jau kremas atšąla, išimame iš šaldytuvo ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

24. Išplakame grietinėlę ir pamažu, per keletą kartų įmaišome į kiaušininį kremą.

25. Perpjauname pyragą horizontaliai dantytu peiliu. Pertepame jį kremu.

26. Palaikome šaltai bent jau 45 minutes (iki 3 valandų).

27. Atšalusį pyragą pjaustome dantytu peiliu ir jau galima lepintis!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau