- 28.09.2020
- 0.0 Reitingas
- 3179 Peržiūrų
- Aptarti
Man tiesiog nepakeičiamas maistas atostogaujant kiek ilgesnį laiką sodyboje arba prie ežero yra kiaulienos ir jautienos mėsos konservai, dar liaudyje vadinama "tušonkė". Ilgai nereikia stovėti prie puodo, viskas būna paruošta, lieka tik išversti į keptuvę arba puodą ir pasigaminti.
Taip pat galimas variantas pasigaminti ir katiliuke ant laužo. Gausis labai gardus troškinys. Labai tinka, tiek sriubai, tiek troškiniui, tiek viskam ką tik patys sugalvosite pagal savo fantaziją. Aš pati išmėginau šį receptą prieš daug metų ir mūsų šeimoje labai "prilipo".
Jei poilsiaujate su mažais vaikais, tai be sriubos niekaip neišsisukite. O pagal šį receptą paruošta paruošta, lieka tik daržoves nulupti ir sudėti į puodą. Be abejo, labai gardu. Labai tikslių proporcijų šiame recepte nėra, galima kiek koreguoti pagal save, bet surašysiu viską taip, kaip įprastai sudedu aš.
Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 5-0,5 litro stikliniai ir 2 po 650 mililitrų.
Taip pat noriu pastebėti, kad mėsa pagal šį receptą būna tarsi želėje-drebučiuose.
Ingredientai
- mėsingi kiaulienos šonkauliukai: 3,5 kilogramo
- jautienos sprandinė: 1 kilogramo
- kiaulės kojos: 1
- česnakas: 5 skiltelių
- lauro lapai: 6
- kvepiantieji pipirai
- druska (privaloma ragauti, druska turėtų gerai jaustis).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mėsą nuplaukite ir susmulkinkite.
2. Tuomet dėkite mėsą į puodą, pilkite vandenį ir nuvirkite.
3. Po to nuvirusią mėsą perplaukite, išplaukite puodą ir sudėkite atgal. Vandens privalo būti tiek, kad nepilnai apsemtų. Užkaiskite ir virkite maždaug 60 minučių.
4. Paskui dėkite prieskonius, druską ir ragaukite. Virkite dar maždaug 60 minučių arba kiek trumpiau, kol mėsą nersis nuo kaulo ir jautiena taps minkšta. Idealiausias variantas - greitpuodis, jei jį turite. Užtenka ir vienos valandos virimo.
5. Pasiruoškite stiklainius: Iššveiskite su soda ir pakaitinkite ant garų arba orkaitėje. Dangtelius taipogi privalo išplauti bei išvalyti spiritu.
6. Išvirusią mėsą nunerkite nuo kaulų, susmulkinkite, išmaišykite ir dar vieną kartą užvirinkite.
7. Po to mėsą dėkite į stiklainius kartu su sultiniu ir iškart užsukite dangteliais.
8. Laukite kol visiškai atvės, tuomet laikykite šaldytuve.
9. Ši mėsa nėra skirta labai ilgam laikymui. Reikia suvartoti per maždaug dvi savaites, nors gal stovėtų ir gerokai ilgiau, bet pas mus neišstovi, nes yra itin skanu bei patogu. Paskanaukit ir Jūs!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau