- 09.11.2019
- 1.0 Reitingas
- 10651 Peržiūr
- Aptarti
Siūlome jums pasigaminti karką aluje pagal čekų receptą, su medumi ir garstyčiomis. Karka gaunasi švelni, sultinga ir su rusva plutele.
Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią karką priimta su raugintais kopūstais (virtuvė su paranormal.lt).
Receptui reikalinga „mėsinga“ karka su plona, gerai apdirbta oda.
Būtini produktai:
- karka – 2 vnt
- alus – 1,5 l
- česnakas – 5 skiltelės
- svogūnas
- morkos – 2 vnt
- salierai
- lauro lapai
- aitrieji pipirai
- anyžius
- gvazdikėliai
- druska
- prieskoniai
Glazūrai:
- medus – 1 valgomasis šaukštas
- garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
- sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai
Pradedame gaminimą
- Karką gerai nuplauname ir darome kelias įpjovas. Į kiekvieną jų dedame po gabaliuką nulupto česnako.
- Karkas dedame į puodą ir užpilame alumi. Ir dedame į šaldytuvą 4-6 val.
- Svogūną ir morkas nulupame ir dedame prie karkų. Ten pat dedame visus paruoštus prieskonius , anyžius, gvazdikėlius, aitriuosius pipirus, lauro lapus, salierus ir druską. Druskos reikia berti tiek, kad sultinys būtų sūrus. Paskui pilame vandens , jis turi truputį dengti karkas. Dedame puodą ant ugnies, užviriname ir verdame ant silpnos ugnies 2 val.
- Į puodą dedame medų, garstyčias ir pilame sojos padažą. Viską sumaišome, dedame ant viryklės ir verdame kol produktai pilnai susijungs.
- Gatavas karkas išimame iš sultinio ir dedame į kepimo formą. Ir aptepame gauta glazūra.
- Dedame ruošinį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame 50-60 min (kol apskrus).
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau