Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Lapkričio » 09

Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Karka Aluje Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis Paranormal.lt

Siūlome jums pasigaminti karką aluje pagal čekų receptą, su medumi ir garstyčiomis. Karka gaunasi švelni, sultinga ir su rusva plutele.

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią karką priimta su raugintais kopūstais (virtuvė su paranormal.lt).

Karka Aluje, Karka, virtuvė, mėsos patiekalai, receptas, paranormal.lt

Receptui reikalinga „mėsinga“ karka su plona, gerai apdirbta oda.

Būtini produktai:

  • karka – 2 vnt
  • alus – 1,5 l
  • česnakas – 5 skiltelės
  • svogūnas
  • morkos – 2 vnt
  • salierai
  • lauro lapai
  • aitrieji pipirai
  • anyžius
  • gvazdikėliai
  • druska
  • prieskoniai

Glazūrai:

  • medus – 1 valgomasis šaukštas
  • garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
  • sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai

Karka Aluje, Karka, virtuvė, mėsos patiekalai, receptas, paranormal.lt

Pradedame gaminimą

  1. Karką gerai nuplauname ir darome kelias įpjovas. Į kiekvieną jų dedame po gabaliuką nulupto česnako.
  2. Karkas dedame į puodą ir užpilame alumi. Ir dedame į šaldytuvą 4-6 val.
  3. Svogūną ir morkas nulupame ir dedame prie karkų. Ten pat dedame visus paruoštus prieskonius , anyžius, gvazdikėlius, aitriuosius pipirus, lauro lapus, salierus ir druską. Druskos reikia berti tiek, kad sultinys būtų sūrus. Paskui pilame vandens , jis turi truputį dengti karkas. Dedame puodą ant ugnies, užviriname ir verdame ant silpnos ugnies 2 val.
  4. Į puodą dedame medų, garstyčias ir pilame sojos padažą. Viską sumaišome, dedame ant viryklės ir verdame kol produktai pilnai susijungs.
  5. Gatavas karkas išimame iš sultinio ir dedame į kepimo formą. Ir aptepame gauta glazūra.
  6. Dedame ruošinį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame 50-60 min (kol apskrus).

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau