Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Lapkričio » 09

Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Karka Aluje Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis Paranormal.lt

Siūlome jums pasigaminti karką aluje pagal čekų receptą, su medumi ir garstyčiomis. Karka gaunasi švelni, sultinga ir su rusva plutele.

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią karką priimta su raugintais kopūstais (virtuvė su paranormal.lt).

Karka Aluje, Karka, virtuvė, mėsos patiekalai, receptas, paranormal.lt

Receptui reikalinga „mėsinga“ karka su plona, gerai apdirbta oda.

Būtini produktai:

  • karka – 2 vnt
  • alus – 1,5 l
  • česnakas – 5 skiltelės
  • svogūnas
  • morkos – 2 vnt
  • salierai
  • lauro lapai
  • aitrieji pipirai
  • anyžius
  • gvazdikėliai
  • druska
  • prieskoniai

Glazūrai:

  • medus – 1 valgomasis šaukštas
  • garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
  • sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai

Karka Aluje, Karka, virtuvė, mėsos patiekalai, receptas, paranormal.lt

Pradedame gaminimą

  1. Karką gerai nuplauname ir darome kelias įpjovas. Į kiekvieną jų dedame po gabaliuką nulupto česnako.
  2. Karkas dedame į puodą ir užpilame alumi. Ir dedame į šaldytuvą 4-6 val.
  3. Svogūną ir morkas nulupame ir dedame prie karkų. Ten pat dedame visus paruoštus prieskonius , anyžius, gvazdikėlius, aitriuosius pipirus, lauro lapus, salierus ir druską. Druskos reikia berti tiek, kad sultinys būtų sūrus. Paskui pilame vandens , jis turi truputį dengti karkas. Dedame puodą ant ugnies, užviriname ir verdame ant silpnos ugnies 2 val.
  4. Į puodą dedame medų, garstyčias ir pilame sojos padažą. Viską sumaišome, dedame ant viryklės ir verdame kol produktai pilnai susijungs.
  5. Gatavas karkas išimame iš sultinio ir dedame į kepimo formą. Ir aptepame gauta glazūra.
  6. Dedame ruošinį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame 50-60 min (kol apskrus).

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau