Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Kovo » 23

Cukinijų Lazanija: Jei Reikia Saugotis Alerginių Reakcijų

Cukinijų Lazanija: Jei Reikia Saugotis Alerginių Reakcijų

Cukinija - puiki uždegimą slopinanti daržovė, ir ją tokia paverčia karotenoidų liuteinas, zeaksantinas ir beta karotenas, esantis cukinijos žievėje. Dar geriau tai, kad cukinija galima pakeisti kviečių makaronus.

Sudėkite į lazaniją grybus su tamsia kepurėle, pavyzdžiui, dvisporius pievagrybius, nes juose yra gerokai daugiau vitamino D, kuriam būdingos uždegimą slopinančios savybės.

Jei esate jautrūs kiauliauogėms, neįtraukite į receptą pomidorų ir gaminkite ją kaip troškinį.

Ingredientai

  • 750 ml pomidorų savo sultyse
  • 1 v. š. ekologiško extra Virgin alyvuogių aliejaus 450 g maltos kalakutienos
  • 2 puodeliai smulkiai sukapotų raudonųjų svogūnų
  • 1/2 a. š. jūros druskos
  • 3 v. š. itališkų prieskonių mišinio
  • 2 puodeliai plonais griežinėliais supjaustytų dvisporių pievagrybių
  • 4 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
  • 1/3 puodelio sukapotų alyvuogių be kauliukų
  • 1 puodelis sukapotų bazilikų
  • 1 1/2 stiklinės plonais griežinėliais supjaustytos paprikos
  • 4 puodeliai išilgai supjaustytų 3 mm pločio cukinijų griežinėlių 4 puodeliai šviežių špinatų lapelių
  • 2 pakeliai gerai besilydančio sūrio (227 g pakuotė)
  • 1 puodelis netikro rikotos sūrio.

Gaminimo būdas

  1. Supjaustykite pomidorus gabalėliais, nusausinkite ir padėkite į šalį. įkaitinkite orkaitę iki 177 °C temperatūros.
  2. Dideliame puode alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies pakepinkite kalakutieną, svogūnus, druską, itališkus prieskonius ir grybus.
  3. Kai kalakutiena paruošta (maždaug po 8 min.), įdėkite pomidorus, česnaką, alyvuoges ir ketvirtadalį puodelio bazilikų. Kepkite, kol visas skystis išgaruoja (maždaug 5 min.). Nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šoną.
  4. Maždaug 23 x 33 cm dydžio kepimo inde išdėliokite ketvirtadalį cukinijos juostelių, tada po trečdalį kalakutienos, pipirų, sūrio, šviežių bazilikų ir špinatų. Pakartokite dar su dviem sluoksniais. Viršutinį sluoksnį apdenkite cukinija ir plonu sluoksneliu gerai besilydančio sūrio. (Nekepta ši lazanija bus labai aukšta, o kepant ji susiplos perpus, iš esmės - dėl špinatų.)
  5. Kepkite maždaug 45 min. Prieš patiekdami leiskite 20 min. pastovėti (ir įsigerti skoniui).

Cukinija, Cukinijų Lazanija, Lazanija, Rikotos sūris, sveikas maistas,

Recepto autorius: Pataria kanadiečių holistinės mitybos specialistė JULIE DANILUK, bestselerių „Maistas, gydantis uždegimą" (Meals That Heal Inflammation) ir „Karšta detoksikacija" (Hot Detox) autorė.

Kaip pagaminti netikrą rikotos sūrį

Tai gardus pieno produktų pakaitalas. Jei esate jautrūs sojai, pakeiskite ją tahiniu (sezamų pasta) ir daugiau dėkite druskos.

Ingredientai

  • 2 nuluptos česnako skiltelės 1 puodelis kedrinių pinijų arba anakardžių
  • 1 puodelis graikinių riešutų
  • 1 1/2 v. š. šviesios miso pastos arba tahinio 1 v. š. mielių
  • 2 v. š. šviežių spaustų citrinų sulčių 60-80 ml vandens
  • 1/2 puodelio šviežių petražolių 1/2 a. š. jūros druskos.

Gaminimo būdas

  1. Trintuvu arba virtuviniu kombainu smulkiai sutrinkite česnaką.
  2. Įdėkite kedrinių pinijų arba anakardžių ir graikinių riešutų bei malkite, kol gaunama miltelių pavidalo masė.
  3. Įdėkite miso pastą, mieles ir įpilkite citrinų sulčių. Malkite toliau. Pilkite vandens, kol gauta masė primins rikotos sūrio tekstūrą.
  4. Įdėkite petražolių ir dar šiek tiek pasmulkinkite, kol viskas susimaišo. Pagal skonį įberkite druskos.

Šaldytuve šį patiekalą galima laikyti 4 dienas, užšaldytą - iki 3 mėnesių.

Ne tik sveika valgyti bet padeda išsaugoti jaunystę

Grybuose daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus, kurie svarbūs energijai gauti, pavyzdžiui, riboflavino, niacino ir pantoteno rūgšties, taip pat vitamino D, kurio reikia gerai kaulų sveikatai bei fosforo, vario, kalio ir seleno. Keletas grybų, pavyzdžiui, pievagrybiai ir gluosninės kreivabudės, turi daug L-ergotioneino - nepaprastos, sieros turinčios aminorūgšties, kuri yra labai stiprus ląsteles apsaugantis antioksidantas. Dar geriau yra tai, kad kartu su grybuose esančiu glutationu šie antioksidantai tampa ypač stipria pora, galinčia apsaugoti organizmą nuo fiziologinio streso, kuris mus verčia pasenti. Ergotioneinas ir glutationas taip pat užtikrina apsaugą nuo Parkinsono ir Alzheimerio ligų, taigi leidžia išsaugoti šviesų protą.

Panašus receptas:

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.12.2024 laikas 11:19 Receptai Skanios varškės spurgos: lengvas receptas kiekvienam!
Varškės spurgos – tai šiltas ir jaukus klasikinis desertas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jos puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar net šventinėms progoms. Šiame straipsnyje pateiksime paprastą ir skanų r...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 11:12 Receptai Skanus varškės apkepas: paprastas receptas kiekvienam
Varškės apkepas – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, o ingredientai dažnai jau būna jūsų virtuvėje. Šiame straipsnyje pasidali...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 11:06 Receptai Kiaušinienė su šonine: greitas ir skanus receptas
Kiaušinienė su šonine – tai ne tik paprastas, bet ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka bet kuriuo paros metu. Šis receptas yra greitas ir lengvai pagaminamas, tad net ir skubantys rytą galės pasimėgauti gardžiais pusryč...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 10:26 Kelionės laiku: kas atsitinka su atmintimi ir tikrove?
Keliauti laiku - tai idėja, kuri žavi žmones jau dešimtmečius. Ką darytumėte, jei turėtumėte galimybę pamatyti istorijos akimirkas ar sutikti didžiuosius mąstytojus? Tačiau ką daryti, jei grįžę į dabartį negalėtumėte prisiminti savo nuotykių? Naujame...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 10:06 Mokslininkai įspėja apie veidrodinės gyvybės kūrimo pavojus
Šiuolaikinėje mokslo srityje veidrodinės molekulės kelia vis didesnį susidomėjimą, tačiau kartu ir didelį susirūpinimą. Grupė žymiausių mokslininkų ragina visuomenę rimtai apsvarstyti galimas rizikas, susijusias su naujų gyvybės formų kūrimu, remiant...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 09:39 Parasparniu užfiksuotas netikėtas lankytojas Didžiosios Gizos piramidės viršūnėje
Praėjusį pirmadienį, kai parasparnininkas Aleksas Langas skrido virš Didžiosios Gizos piramidės, jo akys užfiksavo netikėtą vaizdą. Viršūnėje, vietoje laukiamo turistų, jis išvydo šunį, kuris lojo ir gaudė paukščius. Šis neįtikėtinas reginys sukėlė n...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 09:30 Donuto formos sferos sutrikdė NASA palydovo „Stereo Lasco C3“ darbą netoli Saulės
2024 m. gruodžio 25 d. NASA palydovas „Stereo Lasco C3“ užfiksavo neįprastą ir intriguojantį reiškinį: spiečių sferinių objektų, skriejančių neįtikėtinu greičiu. Šie objektai, kurių forma primena tobulus kamuolius su tamsiu centru, iškėlė klausimų ap...

Skaityti daugiau

27.12.2024 laikas 09:18 Tarpžvaigždinis svečias: planetų orbitų pasikeitimai Saulės sistemoje
Saulės sistemos planetų orbitos, nors ir gerai žinomos, išlieka paslaptingos. Naujausi tyrimai atskleidžia, kad jų formavimasis galėjo būti paveiktas ne tik gravitacinių sąveikų tarp planetų, bet ir didžiulio tarpžvaigždinio objekto invazijos prieš m...

Skaityti daugiau