Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Kovo » 23

Cukinijų Lazanija: Jei Reikia Saugotis Alerginių Reakcijų

Cukinijų Lazanija: Jei Reikia Saugotis Alerginių Reakcijų

Cukinija - puiki uždegimą slopinanti daržovė, ir ją tokia paverčia karotenoidų liuteinas, zeaksantinas ir beta karotenas, esantis cukinijos žievėje. Dar geriau tai, kad cukinija galima pakeisti kviečių makaronus.

Sudėkite į lazaniją grybus su tamsia kepurėle, pavyzdžiui, dvisporius pievagrybius, nes juose yra gerokai daugiau vitamino D, kuriam būdingos uždegimą slopinančios savybės.

Jei esate jautrūs kiauliauogėms, neįtraukite į receptą pomidorų ir gaminkite ją kaip troškinį.

Ingredientai

  • 750 ml pomidorų savo sultyse
  • 1 v. š. ekologiško extra Virgin alyvuogių aliejaus 450 g maltos kalakutienos
  • 2 puodeliai smulkiai sukapotų raudonųjų svogūnų
  • 1/2 a. š. jūros druskos
  • 3 v. š. itališkų prieskonių mišinio
  • 2 puodeliai plonais griežinėliais supjaustytų dvisporių pievagrybių
  • 4 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
  • 1/3 puodelio sukapotų alyvuogių be kauliukų
  • 1 puodelis sukapotų bazilikų
  • 1 1/2 stiklinės plonais griežinėliais supjaustytos paprikos
  • 4 puodeliai išilgai supjaustytų 3 mm pločio cukinijų griežinėlių 4 puodeliai šviežių špinatų lapelių
  • 2 pakeliai gerai besilydančio sūrio (227 g pakuotė)
  • 1 puodelis netikro rikotos sūrio.

Gaminimo būdas

  1. Supjaustykite pomidorus gabalėliais, nusausinkite ir padėkite į šalį. įkaitinkite orkaitę iki 177 °C temperatūros.
  2. Dideliame puode alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies pakepinkite kalakutieną, svogūnus, druską, itališkus prieskonius ir grybus.
  3. Kai kalakutiena paruošta (maždaug po 8 min.), įdėkite pomidorus, česnaką, alyvuoges ir ketvirtadalį puodelio bazilikų. Kepkite, kol visas skystis išgaruoja (maždaug 5 min.). Nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šoną.
  4. Maždaug 23 x 33 cm dydžio kepimo inde išdėliokite ketvirtadalį cukinijos juostelių, tada po trečdalį kalakutienos, pipirų, sūrio, šviežių bazilikų ir špinatų. Pakartokite dar su dviem sluoksniais. Viršutinį sluoksnį apdenkite cukinija ir plonu sluoksneliu gerai besilydančio sūrio. (Nekepta ši lazanija bus labai aukšta, o kepant ji susiplos perpus, iš esmės - dėl špinatų.)
  5. Kepkite maždaug 45 min. Prieš patiekdami leiskite 20 min. pastovėti (ir įsigerti skoniui).

Cukinija, Cukinijų Lazanija, Lazanija, Rikotos sūris, sveikas maistas,

Recepto autorius: Pataria kanadiečių holistinės mitybos specialistė JULIE DANILUK, bestselerių „Maistas, gydantis uždegimą" (Meals That Heal Inflammation) ir „Karšta detoksikacija" (Hot Detox) autorė.

Kaip pagaminti netikrą rikotos sūrį

Tai gardus pieno produktų pakaitalas. Jei esate jautrūs sojai, pakeiskite ją tahiniu (sezamų pasta) ir daugiau dėkite druskos.

Ingredientai

  • 2 nuluptos česnako skiltelės 1 puodelis kedrinių pinijų arba anakardžių
  • 1 puodelis graikinių riešutų
  • 1 1/2 v. š. šviesios miso pastos arba tahinio 1 v. š. mielių
  • 2 v. š. šviežių spaustų citrinų sulčių 60-80 ml vandens
  • 1/2 puodelio šviežių petražolių 1/2 a. š. jūros druskos.

Gaminimo būdas

  1. Trintuvu arba virtuviniu kombainu smulkiai sutrinkite česnaką.
  2. Įdėkite kedrinių pinijų arba anakardžių ir graikinių riešutų bei malkite, kol gaunama miltelių pavidalo masė.
  3. Įdėkite miso pastą, mieles ir įpilkite citrinų sulčių. Malkite toliau. Pilkite vandens, kol gauta masė primins rikotos sūrio tekstūrą.
  4. Įdėkite petražolių ir dar šiek tiek pasmulkinkite, kol viskas susimaišo. Pagal skonį įberkite druskos.

Šaldytuve šį patiekalą galima laikyti 4 dienas, užšaldytą - iki 3 mėnesių.

Ne tik sveika valgyti bet padeda išsaugoti jaunystę

Grybuose daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus, kurie svarbūs energijai gauti, pavyzdžiui, riboflavino, niacino ir pantoteno rūgšties, taip pat vitamino D, kurio reikia gerai kaulų sveikatai bei fosforo, vario, kalio ir seleno. Keletas grybų, pavyzdžiui, pievagrybiai ir gluosninės kreivabudės, turi daug L-ergotioneino - nepaprastos, sieros turinčios aminorūgšties, kuri yra labai stiprus ląsteles apsaugantis antioksidantas. Dar geriau yra tai, kad kartu su grybuose esančiu glutationu šie antioksidantai tampa ypač stipria pora, galinčia apsaugoti organizmą nuo fiziologinio streso, kuris mus verčia pasenti. Ergotioneinas ir glutationas taip pat užtikrina apsaugą nuo Parkinsono ir Alzheimerio ligų, taigi leidžia išsaugoti šviesų protą.

Panašus receptas:

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau