Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Kovo » 23

Cukinijų Lazanija: Jei Reikia Saugotis Alerginių Reakcijų

Cukinijų Lazanija: Jei Reikia Saugotis Alerginių Reakcijų

Cukinija - puiki uždegimą slopinanti daržovė, ir ją tokia paverčia karotenoidų liuteinas, zeaksantinas ir beta karotenas, esantis cukinijos žievėje. Dar geriau tai, kad cukinija galima pakeisti kviečių makaronus.

Sudėkite į lazaniją grybus su tamsia kepurėle, pavyzdžiui, dvisporius pievagrybius, nes juose yra gerokai daugiau vitamino D, kuriam būdingos uždegimą slopinančios savybės.

Jei esate jautrūs kiauliauogėms, neįtraukite į receptą pomidorų ir gaminkite ją kaip troškinį.

Ingredientai

  • 750 ml pomidorų savo sultyse
  • 1 v. š. ekologiško extra Virgin alyvuogių aliejaus 450 g maltos kalakutienos
  • 2 puodeliai smulkiai sukapotų raudonųjų svogūnų
  • 1/2 a. š. jūros druskos
  • 3 v. š. itališkų prieskonių mišinio
  • 2 puodeliai plonais griežinėliais supjaustytų dvisporių pievagrybių
  • 4 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
  • 1/3 puodelio sukapotų alyvuogių be kauliukų
  • 1 puodelis sukapotų bazilikų
  • 1 1/2 stiklinės plonais griežinėliais supjaustytos paprikos
  • 4 puodeliai išilgai supjaustytų 3 mm pločio cukinijų griežinėlių 4 puodeliai šviežių špinatų lapelių
  • 2 pakeliai gerai besilydančio sūrio (227 g pakuotė)
  • 1 puodelis netikro rikotos sūrio.

Gaminimo būdas

  1. Supjaustykite pomidorus gabalėliais, nusausinkite ir padėkite į šalį. įkaitinkite orkaitę iki 177 °C temperatūros.
  2. Dideliame puode alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies pakepinkite kalakutieną, svogūnus, druską, itališkus prieskonius ir grybus.
  3. Kai kalakutiena paruošta (maždaug po 8 min.), įdėkite pomidorus, česnaką, alyvuoges ir ketvirtadalį puodelio bazilikų. Kepkite, kol visas skystis išgaruoja (maždaug 5 min.). Nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šoną.
  4. Maždaug 23 x 33 cm dydžio kepimo inde išdėliokite ketvirtadalį cukinijos juostelių, tada po trečdalį kalakutienos, pipirų, sūrio, šviežių bazilikų ir špinatų. Pakartokite dar su dviem sluoksniais. Viršutinį sluoksnį apdenkite cukinija ir plonu sluoksneliu gerai besilydančio sūrio. (Nekepta ši lazanija bus labai aukšta, o kepant ji susiplos perpus, iš esmės - dėl špinatų.)
  5. Kepkite maždaug 45 min. Prieš patiekdami leiskite 20 min. pastovėti (ir įsigerti skoniui).

Cukinija, Cukinijų Lazanija, Lazanija, Rikotos sūris, sveikas maistas,

Recepto autorius: Pataria kanadiečių holistinės mitybos specialistė JULIE DANILUK, bestselerių „Maistas, gydantis uždegimą" (Meals That Heal Inflammation) ir „Karšta detoksikacija" (Hot Detox) autorė.

Kaip pagaminti netikrą rikotos sūrį

Tai gardus pieno produktų pakaitalas. Jei esate jautrūs sojai, pakeiskite ją tahiniu (sezamų pasta) ir daugiau dėkite druskos.

Ingredientai

  • 2 nuluptos česnako skiltelės 1 puodelis kedrinių pinijų arba anakardžių
  • 1 puodelis graikinių riešutų
  • 1 1/2 v. š. šviesios miso pastos arba tahinio 1 v. š. mielių
  • 2 v. š. šviežių spaustų citrinų sulčių 60-80 ml vandens
  • 1/2 puodelio šviežių petražolių 1/2 a. š. jūros druskos.

Gaminimo būdas

  1. Trintuvu arba virtuviniu kombainu smulkiai sutrinkite česnaką.
  2. Įdėkite kedrinių pinijų arba anakardžių ir graikinių riešutų bei malkite, kol gaunama miltelių pavidalo masė.
  3. Įdėkite miso pastą, mieles ir įpilkite citrinų sulčių. Malkite toliau. Pilkite vandens, kol gauta masė primins rikotos sūrio tekstūrą.
  4. Įdėkite petražolių ir dar šiek tiek pasmulkinkite, kol viskas susimaišo. Pagal skonį įberkite druskos.

Šaldytuve šį patiekalą galima laikyti 4 dienas, užšaldytą - iki 3 mėnesių.

Ne tik sveika valgyti bet padeda išsaugoti jaunystę

Grybuose daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus, kurie svarbūs energijai gauti, pavyzdžiui, riboflavino, niacino ir pantoteno rūgšties, taip pat vitamino D, kurio reikia gerai kaulų sveikatai bei fosforo, vario, kalio ir seleno. Keletas grybų, pavyzdžiui, pievagrybiai ir gluosninės kreivabudės, turi daug L-ergotioneino - nepaprastos, sieros turinčios aminorūgšties, kuri yra labai stiprus ląsteles apsaugantis antioksidantas. Dar geriau yra tai, kad kartu su grybuose esančiu glutationu šie antioksidantai tampa ypač stipria pora, galinčia apsaugoti organizmą nuo fiziologinio streso, kuris mus verčia pasenti. Ergotioneinas ir glutationas taip pat užtikrina apsaugą nuo Parkinsono ir Alzheimerio ligų, taigi leidžia išsaugoti šviesų protą.

Panašus receptas:

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau