Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Birželio » 18

Daržovių troškinys su pievagrybiais

Daržovių troškinys su pievagrybiais paranormal.lt

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai

Ingredientai

  • Svogūnas - 1 vnt.;
  • Česnakas - 2-3 skiltelės;
  • Imbieras - 1 cm x 2cm gabalėlis;
  • Pievagrybiai - 300 g;
  • Cukinija (nedidelė) - 1 vnt.;
  • Baklažanas - 1 vnt.;
  • Paprika - 1 vnt.;
  • Pomidoras - 1-2 vnt.;
  • Citrinos sultys - 2-3 valgomieji šaukštai.
  • Jautienos arba vištienos sultinio kubelis;
  • Prieskoniai: malti juodieji pipirai, bazilikas, rozmarinas, raudonėlis.
  • Augalinis aliejus.

Gaminame. Daržovių troškinys su pievagrybiais

Nuluptus svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Pievagrybius pjaustome griežinėliais. Nedidelę cukiniją pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Baklažaną pjaustome 1 centimetro griežinėliais ir kiekvieną griežinėlį dar supjaustome į keturias dalis. Pomidorus pjaustome didesniais gabalėliais, papriką - juostelėmis.

Į didelę keptuvę pilame 3 šaukštus aliejaus, beriame smulkintus svogūną, česnaką bei imbierą ir kepiname kelias minutes pamaišant, kol svogūnas suminkštės. Į keptuvę dedame pievagrybius, pamaišome, keptuvę uždengiame dančiu ir troškiname apie 10 minučių, vis pamaišant. Toliau dedame pjaustytą cikiniją, baklažaną, papriką, pomidorus ir troškiname dar apie 10-15 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame susmulkintą sultinio kubelį, pipirus, prieskonisnes žolelas ir pilame citrinos sultis. Keptuvės turinį išmaišome ir troškiname dar 5 minutes, arba kol daržovės suminkštės.

Troškintos daržovės tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. 

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar