- 08.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 965 Peržiūrų
- Aptarti
Kas labiausiai patiko gaminant tokį drėgną zebrinį keksą man asmeniškai, tai maišyti geltonąją ir kakavinę tešlas bei vis stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Be to tai raminančiai veikia, o skoniu pažadu, kad nenusivilsite. Prie kavos ar arbatos puodelio tai tobulas keksas.
Ingredientai
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 1 stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 1 stiklinės
- bekvapis aliejus: 1 stiklinės
- miltai: 2 stiklinių
- kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
- kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia persijojame miltus, kepimo miltelius bei druską.
2. Tada kiaušinius bei cukrų mikseriu plakame maždaug 2-3 minutes, kol masė sutirštėja bei pabąla.
3. Supilame pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišome. Tada dalimis dedame miltus vis gerai išmaišydami tešlą, kad nebūtų jokių gumuliukų.
4. Į atskirą dubenį įsipilame 2,5 stiklinės tešlos ir sumaišome su kakavos milteliais.
5. Tuomet apvalios kepimo formos dugną išklojame su sviestiniu popieriumi.
6. Imame 2 vienodos talpos indelius (3-4 valgomųjų šaukštų talpos, aš pati naudojau dvi taureles).
7. Iš pradžių pasemiame geltonosios tešlos ir pilame į formos vidurį. Nelaukdami, kol tešla pasklis, pilame kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Šitaip lygiomis dalimis ir pakaitomis pilame, kol pabaigsime abi tešlas.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-55 minutes. Keksas bus iškepęs tada, kai medinis pagaliukas įsmeigus į keksą ir ištraukus liks sausas.
9. Pasiruošiame puodelį mėgstamos kavos ir lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau