- 27.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 1252 Peržiūros
- Aptarti
Labai paprastas, bet puikiai tinka, kai artėjant savaitgaliui vietoje stiklinės mineralinio gali pasiūlyti keksą. Gaminčiau dar kartą.
Labai skanus ir ganėtinai paprastai pagaminamas dryžuotas keksas. Jei tik norisi pasiūlyti šeimai ar užsukusiems svečiams kažko prie kavos ar arbatos, rinkitės šį keksą.
Gamindama naudojau 24 centimetrų skersmens tortinę formą.
Ingredientai:
- kiaušiniai: 5
- cukrus: 1,5 stiklinės
- miltai: 3 stiklinių
- aliejus: 0,5 stiklinės
- gazuotas mineralinis: 1 stiklinės
- vanilinis cukrus: 2 šaukštelių
- kepimo milteliai: 3 šaukštelių.
Porcijų skaičius: 24cm skersmens tortinė forma
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia suplakame kiaušinius, suberiame cukrų, vaniliną ir kepimo miltelius.
- Tada supilame gazuotą vandenį, aliejų ir miltus, gerai išplakame.
- Tešlą padaliname į dvi dalis: Į pirmą įdedmae du šaukštus kakavos, į kitą dar du šaukštus miltų.
- Kepimo formą apšlakstome vandeniu, paimame 1,5 šaukšto baltosios masės ir įpilame į formos vidurį, paskui rudosios masės į baltosios vidurį, tuomet į rudosios vidurį dar kartą pusantro šaukšto baltosios ir taip toliau.
- Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug valandą arba kol medinis pagaliukas ištraukus iš tešlos bus sausas. Lepinamės!
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau