Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 17

Jautienos kebabas su marinuotais svogūnais ir česnakiniu padažu

Jautienos Kebabas Su Marinuotais Svogūnais Ir Česnakiniu Padažu

Tikriausiai kebabus su tortilijomis jau yra gaminęs bene kiekvienas lietuvis. O apie šašlykus net nekalbėsiu. Bet kažkada pagalvojau, kad aš svogūnus marinuoju tik tada, kai valgome šašlykus, tačiau jų panaudojimo būdų yra daug daugiau. Ir šitaip gimė idėja pagaminti jautienos kebabus su marinuotais svogūnais, nors visada naudodavau tik paprastus. Toks sprendimas pakėlė kebabų skonį į visai naują lygį. Būtinai rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Ingredientai

Jautienai: 

  • malta jautiena: 700 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • laiškinsi česnakas: 1 valgomojo šaukšto
  • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • kuminas: žiupsnio
  • kiaušiniai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės.

Marinuotiems svogūnams:

  • raudonieji svogūnai: 1 (didelio)
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • cukrus: žiupsnio
  • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto.

Česnakiniam padažui:

  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
  • graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio.

Taip pat:

  • tortilijos: pagal poreikį
  • mėgstamų salotų lapeliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautieną sumaišykite su prieskoniais, susmulkintu česnaku bei svogūnu.

2. Tada įmuškite kiaušinį ir masę gerai išmaišykite.

3. Tuomet suformuokite pailgus kotletus / maltinukus ir perverkite mediniu iešmeliu.

4. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms.

5. Marinuoti svogūnai: Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

6. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir supilkite actą. Viską gerai pamaigykite.

7. Česnakinis padažas: Padažui sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje.

8. Kebabo formavimas ir gamyba: Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje.

9. Tada patepkite česnakiniu padažu, dėkite salotų lapų ir po iškeptą jautienos maltinį. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau kebabų receptų rasite: Kebabų receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau