- 17.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 548 Peržiūrų
- Aptarti
Tikriausiai kebabus su tortilijomis jau yra gaminęs bene kiekvienas lietuvis. O apie šašlykus net nekalbėsiu. Bet kažkada pagalvojau, kad aš svogūnus marinuoju tik tada, kai valgome šašlykus, tačiau jų panaudojimo būdų yra daug daugiau. Ir šitaip gimė idėja pagaminti jautienos kebabus su marinuotais svogūnais, nors visada naudodavau tik paprastus. Toks sprendimas pakėlė kebabų skonį į visai naują lygį. Būtinai rekomenduoju pamėginti ir Jums.
Ingredientai
Jautienai:
- malta jautiena: 700 gramų
- raudonieji svogūnai: 1
- smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
- laiškinsi česnakas: 1 valgomojo šaukšto
- rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- druska: pagal skonį
- kuminas: žiupsnio
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 1 skiltelės.
Marinuotiems svogūnams:
- raudonieji svogūnai: 1 (didelio)
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- cukrus: žiupsnio
- obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto.
Česnakiniam padažui:
- majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
- graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
- česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio.
Taip pat:
- tortilijos: pagal poreikį
- mėgstamų salotų lapeliai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jautieną sumaišykite su prieskoniais, susmulkintu česnaku bei svogūnu.
2. Tada įmuškite kiaušinį ir masę gerai išmaišykite.
3. Tuomet suformuokite pailgus kotletus / maltinukus ir perverkite mediniu iešmeliu.
4. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms.
5. Marinuoti svogūnai: Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
6. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir supilkite actą. Viską gerai pamaigykite.
7. Česnakinis padažas: Padažui sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje.
8. Kebabo formavimas ir gamyba: Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje.
9. Tada patepkite česnakiniu padažu, dėkite salotų lapų ir po iškeptą jautienos maltinį. Patiekite ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau kebabų receptų rasite: Kebabų receptai.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau