Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Vasario » 17

Jautienos kebabas su marinuotais svogūnais ir česnakiniu padažu

Jautienos Kebabas Su Marinuotais Svogūnais Ir Česnakiniu Padažu
  • 17.02.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 463 Peržiūros
  • Aptarti

Tikriausiai kebabus su tortilijomis jau yra gaminęs bene kiekvienas lietuvis. O apie šašlykus net nekalbėsiu. Bet kažkada pagalvojau, kad aš svogūnus marinuoju tik tada, kai valgome šašlykus, tačiau jų panaudojimo būdų yra daug daugiau. Ir šitaip gimė idėja pagaminti jautienos kebabus su marinuotais svogūnais, nors visada naudodavau tik paprastus. Toks sprendimas pakėlė kebabų skonį į visai naują lygį. Būtinai rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Ingredientai

Jautienai: 

  • malta jautiena: 700 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • laiškinsi česnakas: 1 valgomojo šaukšto
  • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • kuminas: žiupsnio
  • kiaušiniai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės.

Marinuotiems svogūnams:

  • raudonieji svogūnai: 1 (didelio)
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • cukrus: žiupsnio
  • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto.

Česnakiniam padažui:

  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
  • graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio.

Taip pat:

  • tortilijos: pagal poreikį
  • mėgstamų salotų lapeliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautieną sumaišykite su prieskoniais, susmulkintu česnaku bei svogūnu.

2. Tada įmuškite kiaušinį ir masę gerai išmaišykite.

3. Tuomet suformuokite pailgus kotletus / maltinukus ir perverkite mediniu iešmeliu.

4. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms.

5. Marinuoti svogūnai: Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

6. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir supilkite actą. Viską gerai pamaigykite.

7. Česnakinis padažas: Padažui sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje.

8. Kebabo formavimas ir gamyba: Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje.

9. Tada patepkite česnakiniu padažu, dėkite salotų lapų ir po iškeptą jautienos maltinį. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau kebabų receptų rasite: Kebabų receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

01.03.2024 laikas 16:24 COVID-19 ir jo vakcinos, susijusios su staigiu klausos praradimu, laikomos nepaprastąja padėtimi

Dr. Clarice Saba, otorinolaringologė iš Brazilijos, praėjus savaitei po pirmosios COVID-19 adenoviruso vakcinos dozės, staiga prarado klausą dešinėje ausyje.

Skaityti daugiau

01.03.2024 laikas 14:59 Keistų Tibeto bokštų paslaptis
XX a. pabaigoje Himalajų papėdėje buvo aptikta daug didelių bokštų, kurių kilmė iki šiol tebėra paslaptis. Dėl neprieinamos vietovės jų tyrimas yra sudėtingas.

Skaityti daugiau

29.02.2024 laikas 21:15 Ką daryti, kai skauda pilvą?
Kolitas - storosios žarnos gleivinės uždegimas, gana dažna liga, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. Jis atsiranda dėl biocheminių reakcijų, būdingų normaliam virškinimui, sutrikimo.

Skaityti daugiau