Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 11

Jautienos troškinys su grikiais

Jautienos troškinys su grikiais

Spintelėje buvo užsilikę grikių ir vis galvojau ką čia skanaus pagaminus šeimai. Visai neseniai buvau nusipirkusi jautienos, tad nusprendžiau sujungti juos į vieną patiekalą. Šiek tiek peržiūrėjus savo senus užrašus, radau troškinio receptą. Nusprendžiau, kad laikas pasigaminti. Ir galiu pasakyti, kad pavyko nuostabiai. Tai buvo tarsi plovas su grikiais. Galiu parekomenduoti tik pasigaminti ir Jums.

Ingredientai

  • alyvuogių aliejaus: 5 šaukštų
  • sviesto: 8 šaukštų
  • svogūnų: 2
  • jautienos: 500 gramų
  • morkų: 3
  • grikių: 2,5 puodelio
  • vandens: 5 puodelių
  • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
  • pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kumino: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakų: 1
  • lauro lapų: 2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.

2. Morkas sutarkuojame arba supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip labiau norisi).

3. Jautieną supjaustome maždaug pusės kąsnio dydžio gabaliukais.

4. Nulupame tik sausas česnako luobeles ir gerai nuplauname.

5. Į ketaus puodą arba greitpuodį (svarbiausia, kad puodas būtų storomis sienomis) sudedame pusę nurodyto kiekio sviesto bei supilame visą aliejų.

6. Suberiame svogūnus ir kepame maišydami ant mažos kaitros maždaug 5 minutes.

7. Suberiame jautieną ir maišydami kepame ant mažos kaitros dar maždaug 6-7 minutes.

8. Suberiame morkas ir dar pakepame maždaug 2-3 minutes.

9. Įpilame keturis puodelius vandens, suberiame visus prieskonius ir uždengę dangtį verdame ant mažos kaitros maždaug 50 minučių.

10. Keptuvėje išlydome likusį sviestą ir suberiame grikius. Ant vidutinio kaitrumo ugnies maišydami apkepame grikius maždaug 5-7 minutes.

11. Česnaką perpjauname perpus ir įmetame į puodą. Įdedame lauro lapus.

12. Ant viršaus atsargiai supilame grikius ir įpilame vieną stiklinę vandens (galite įpilti ir 1,5 stiklinės vandens, jeigu vanduo pilnai neapsėmė grikių).

13. Uždengus puodą verdame dar maždaug 20 minučių.

14. Išmaišome, nukeliame nuo ugnies ir leidžiame troškiniui pastovėti dar maždaug 10 minučių.

15. Jeigu puode liko ganėtinai daug skystimo, atidengiame dangtį ir verdame ant didelės kaitros maždaug 5-10 minučių, kad skystis nugaruotų!

16. Patiekiame ir skanaujame!

17. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 10:23 Ką Reiškia 15:15 Laikrodyje? Numerologijos Paslaptys ir Mokslinis Požiūris
Ką reiškia 15:15 laikrodyje? Numerologija žada pokyčius, o mokslas aiškina kitaip. Sužinokite, kaip tai veikia meilę, karjerą ir finansus! Šiame straipsnyje mes ne tik atskleisime, ką 15:15 reiškia pagal numerologiją, bet ir patikrinsime šiuos teigin...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 09:22 Mikrožalumynai: kaip jie gydo jūsų virškinimą ir stiprina sveikatą – viskas, ką reikia žinoti
Mikrožalumynai gerina virškinimą, stiprina sveikatą ir imunitetą. Sužinokite, kaip jie veikia, ir išbandykite patys! Šiame straipsnyje atskleisime, kaip šie maži stebuklai veikia jūsų kūną, kodėl jie tokie naudingi ir kaip galite juos įtraukti į savo...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 08:13 Sveikata. Kava po valgio: draugas ar priešas jūsų sveikatai?
Kava po valgio: ar ji naudinga? Sužinokite, kaip kava veikia virškinimą ir geležies įsisavinimą bei kaip apsaugoti savo sveikatą. Tačiau ar kada susimąstėte, kas iš tikrųjų vyksta jūsų kūne, kai išgeriate kavą iškart po valgio? Galbūt šis įprotis, at...

Skaityti daugiau

2025-07-08 laikas 21:23 Pikti vakcinuoti žmonės teisia nevakcinuotuosius už tai, kad „neįspėjo jų“ apie mirtinus mRNR pavojus

Šiame straipsnyje nagrinėjame šią kontroversišką temą, atskleidžiame naujausius tyrimus apie mRNR vakcinų pavojus ir aptariame, kodėl tikroji atsakomybė slypi kitur.

Skaityti daugiau

2025-07-08 laikas 19:39 Pailsėk. 8 Netikros meilės požymiai: Kaip atpažinti, kad jūsų santykiai nėra tikri?
Šiame straipsnyje aptarsime aštuonis netikros meilės požymius, kurie padės jums suprasti, ar verta tęsti santykius, ar geriau pasirinkti vienatvę. Sužinokite, kaip apsaugoti savo emocinę sveikatą ir išvengti toksiškų santykių....

Skaityti daugiau