Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 11

Jautienos troškinys su grikiais

Jautienos troškinys su grikiais

Spintelėje buvo užsilikę grikių ir vis galvojau ką čia skanaus pagaminus šeimai. Visai neseniai buvau nusipirkusi jautienos, tad nusprendžiau sujungti juos į vieną patiekalą. Šiek tiek peržiūrėjus savo senus užrašus, radau troškinio receptą. Nusprendžiau, kad laikas pasigaminti. Ir galiu pasakyti, kad pavyko nuostabiai. Tai buvo tarsi plovas su grikiais. Galiu parekomenduoti tik pasigaminti ir Jums.

Ingredientai

  • alyvuogių aliejaus: 5 šaukštų
  • sviesto: 8 šaukštų
  • svogūnų: 2
  • jautienos: 500 gramų
  • morkų: 3
  • grikių: 2,5 puodelio
  • vandens: 5 puodelių
  • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
  • pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kumino: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakų: 1
  • lauro lapų: 2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.

2. Morkas sutarkuojame arba supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip labiau norisi).

3. Jautieną supjaustome maždaug pusės kąsnio dydžio gabaliukais.

4. Nulupame tik sausas česnako luobeles ir gerai nuplauname.

5. Į ketaus puodą arba greitpuodį (svarbiausia, kad puodas būtų storomis sienomis) sudedame pusę nurodyto kiekio sviesto bei supilame visą aliejų.

6. Suberiame svogūnus ir kepame maišydami ant mažos kaitros maždaug 5 minutes.

7. Suberiame jautieną ir maišydami kepame ant mažos kaitros dar maždaug 6-7 minutes.

8. Suberiame morkas ir dar pakepame maždaug 2-3 minutes.

9. Įpilame keturis puodelius vandens, suberiame visus prieskonius ir uždengę dangtį verdame ant mažos kaitros maždaug 50 minučių.

10. Keptuvėje išlydome likusį sviestą ir suberiame grikius. Ant vidutinio kaitrumo ugnies maišydami apkepame grikius maždaug 5-7 minutes.

11. Česnaką perpjauname perpus ir įmetame į puodą. Įdedame lauro lapus.

12. Ant viršaus atsargiai supilame grikius ir įpilame vieną stiklinę vandens (galite įpilti ir 1,5 stiklinės vandens, jeigu vanduo pilnai neapsėmė grikių).

13. Uždengus puodą verdame dar maždaug 20 minučių.

14. Išmaišome, nukeliame nuo ugnies ir leidžiame troškiniui pastovėti dar maždaug 10 minučių.

15. Jeigu puode liko ganėtinai daug skystimo, atidengiame dangtį ir verdame ant didelės kaitros maždaug 5-10 minučių, kad skystis nugaruotų!

16. Patiekiame ir skanaujame!

17. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau