Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 11

Jautienos troškinys su grikiais

Jautienos troškinys su grikiais

Spintelėje buvo užsilikę grikių ir vis galvojau ką čia skanaus pagaminus šeimai. Visai neseniai buvau nusipirkusi jautienos, tad nusprendžiau sujungti juos į vieną patiekalą. Šiek tiek peržiūrėjus savo senus užrašus, radau troškinio receptą. Nusprendžiau, kad laikas pasigaminti. Ir galiu pasakyti, kad pavyko nuostabiai. Tai buvo tarsi plovas su grikiais. Galiu parekomenduoti tik pasigaminti ir Jums.

Ingredientai

  • alyvuogių aliejaus: 5 šaukštų
  • sviesto: 8 šaukštų
  • svogūnų: 2
  • jautienos: 500 gramų
  • morkų: 3
  • grikių: 2,5 puodelio
  • vandens: 5 puodelių
  • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
  • pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kumino: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakų: 1
  • lauro lapų: 2.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.

2. Morkas sutarkuojame arba supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip labiau norisi).

3. Jautieną supjaustome maždaug pusės kąsnio dydžio gabaliukais.

4. Nulupame tik sausas česnako luobeles ir gerai nuplauname.

5. Į ketaus puodą arba greitpuodį (svarbiausia, kad puodas būtų storomis sienomis) sudedame pusę nurodyto kiekio sviesto bei supilame visą aliejų.

6. Suberiame svogūnus ir kepame maišydami ant mažos kaitros maždaug 5 minutes.

7. Suberiame jautieną ir maišydami kepame ant mažos kaitros dar maždaug 6-7 minutes.

8. Suberiame morkas ir dar pakepame maždaug 2-3 minutes.

9. Įpilame keturis puodelius vandens, suberiame visus prieskonius ir uždengę dangtį verdame ant mažos kaitros maždaug 50 minučių.

10. Keptuvėje išlydome likusį sviestą ir suberiame grikius. Ant vidutinio kaitrumo ugnies maišydami apkepame grikius maždaug 5-7 minutes.

11. Česnaką perpjauname perpus ir įmetame į puodą. Įdedame lauro lapus.

12. Ant viršaus atsargiai supilame grikius ir įpilame vieną stiklinę vandens (galite įpilti ir 1,5 stiklinės vandens, jeigu vanduo pilnai neapsėmė grikių).

13. Uždengus puodą verdame dar maždaug 20 minučių.

14. Išmaišome, nukeliame nuo ugnies ir leidžiame troškiniui pastovėti dar maždaug 10 minučių.

15. Jeigu puode liko ganėtinai daug skystimo, atidengiame dangtį ir verdame ant didelės kaitros maždaug 5-10 minučių, kad skystis nugaruotų!

16. Patiekiame ir skanaujame!

17. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau