Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugpjūčio » 01

Kaip iškepti skanius čirvinius blynus?

Kaip Iškepti Skanius Čirvinius Blynus?

Savo šeimą kiekvieną sekmadienį džiuginu blynais (nors gal labiau džiuginu pati save) ir tam, kad kiekvienas sekmadienis būtų kitoks dažnai valgom blynelius su varške, blynelius su mėsa, lietinius su bananais ar net gi krabų lazdelių blynelius, bet mylimiausiais dažniausiai tampa tai, kas paprasčiausia. Pasirodo, kad nereikia būti virtuvės šefu, kad galėtum nudžiuginti savo šeimą. Ir vyras ir vaikai džiaugiasi paprasčiausiais čirviniais blynais, kas be galo džiugina mane, nes juos lengva pagaminti, o receptas jau nesikeičia nuo studijų laikų. Kaip smagu gaminti, kai žinai visas proporcijas puikiai!

9 auksines čirvinių blynų kepimo taisykles.

1. Rūpinkitės savo čirvinių blynų keptuve

Įsitikinkite, kad įdėmiai perskaitėte naudojimosi įranga instrukcijas. Ne visos čirvinių blynų keptuvės leidžia pagaminti skanėstus tokiu pat būdu. Priklausomai nuo gamintojo ir modelio skirtingos vaflinės ar čirvinių blynų keptuvės gali pasižymėti tam tikra specifika. Yra čirvinių blynų receptų, kur nurodoma, kad prieš naudojimą vaflinę ar čirvinių blynų keptuvę reikėtų patepti sviestu ar aliejumi, nors didelė tikimybė, kad įrangos instrukcijoje sakoma, kad to daryti tikrai nereikia. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad neprisvylanti tokių elektrinių keptuvių danga ne visada tokia ir yra. Naudojantis įrenginiu pirmą kartą, rekomenduojama vis dėlto tą paviršių patepti sviestu ar aliejumi net ir tuo atveju, kad aiškiai rašoma, jog įrenginys yra su neprisvylančia danga. Tam puikiai tinka ir kokosų aliejus.

2. Ar reikia atskirti trynius nuo baltymų?

Kiek žmonių, tiek nuomonių ir tiek, žinoma, receptų. Jeigu jums svarbu, kad čirviniai blynai viduje būtų purūs, ruošdami tešlą, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplaktus trynius sujunkite su kitais pasirinktame recepte nurodomais ingredientais. Vėliau suplakite baltymus iki standžių putų ir lėtai įmaišykite juos į tešlą.

3. Venkite stipraus plakimo

Čirvinių blynų tešla nėra tokia paprasta pagaminti, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ji turėtų būti tokios konsistencijos, kad lengvai pasiskleistų po čirvinių blynų keptuvės plokšteles, tačiau neturėtų būti perplakta. Tešlos perplakimas aktyvuoja glitimą, kuris suteikia tešlai šiek tiek guminę ir mažiau purią konsistenciją. Sujungus šlapius tešlos ingredientus su sausais, maišykite švelniais judesiais, kol konsitencija pasidarys lygi ir be gumulėlių.

4. Ar būtinai reikia pasukų?

Labai dažnai čirvinių blynų receptuose galima sutikti tokį ingredientą kaip pasukos. Ką daryti, jei šaldytuve jų paprasčiausiai neturime? Vietoj pasukų galima naudoti pieną arba grietinę. Tokiais atvejais skirtumas čirvinių blynų konsistencijoje bus nežymus.

5. Neatidarykite čirvinių blynų keptuvės per anksti

Pagrindinė taisyklė, kurios reikėtų būtinai paisyti – neatidaryti čirvinių blynų keptuvės per anksti, t.y. kol čirviniai blynai nebus iškepę. Juk indikacinė lemputė elektrinėse čirvinių blynų keptuvėse yra ne šiaip sau. Dažniausiai tokia lemputė informuoja apie įrenginio pasiruošimą naudojimui ir apie laiką, kai galima atidaryti keptuvę ir išimti iškeptus čirvinius blynus. Garai – natūralus indikatorius. Jei elektrinėje blynų keptuvėje blogai nustatytas ar dėl kažkokių priežasčių neveikia laikmatis ar nepasitikite indikacinės lemputės veikimu, galima vadovautis kylančiais nuo čirvinių blynų keptuvės garais. Kai nebesimatys garų, elektrinę čirvinių blynų keptuvę galima atidaryti, tačiau yra tikimybė, kad blynai bus per daug iškepę ar net prisvylę. Dėl šitos priežasties aklai pasikliauti garais nerekomenduojama, bet žinoti apie šį triuką visai vertėtų.

vafliai, čirviniai blynai, virtuvė

6. Ką daryti, jei čirvinių blynų visa šeima nori vienu metu?

Jeigu kepate čirvinius blynus daugiau nei vienam asmeniui, ko gero norėsite, kad visi juos šiltus valgytų tuo pat metu, tačiau jūsų turima čirvinių blynų keptuvė vienu metu pajėgi iškepti tik du blynelius. Ką daryti tokiu atveju? Tokiu pat metu, kai įkaitinate čirvinių blynų keptuvę, įjunkite orkaitę ir nustatykite joje apie 120 laipsnių temperatūrą. Kai iškepsite visus čirvinius blynus, sudėkite juos trumpam į orkaitę. Jūsų šeima galės mėgautis šiltais ir traškiais čirviniais blynais kartu.

7. Čirvinių blynų keptuvės švaros palaikymas

Jeigu išvalysite čirvinių blynų keptuvę tą pačią jos naudojimo dieną, sutaupysite tikrai nemažai laiko nei tada, kai atidėsite jos valymą kelioms dienoms.

8. Verskite blynus suskaičiave iki 35

Jeigu kepate čirvinius blynus ant dujinės viryklės tai reikia suskaičiuoti iki 35 ,o tada reikia apversti keptuvę ir vėl iki35 suskaičiuoti ir blynai bus iškepe, o kad būtų šilti reikia paimti puodą su vandeniu pusės puodo ir uždengti didele lėkšte puodą, o lėkšte reikia uždengti dangčiu nuo puodo iškepei blyną ir į lėkšte ant puodo ir uždengei dangčiu ir vėl kepi toliau kol visus iškepsi, tiesa puoda reikia kad vanduo užvirtu taip blynai bus šilti kol šeimyna susės prie stalo skanaus.

9. Jei valgysite ką tik iš keptuvės išimtus blynelius, jų išorė bus traški, o vidus minkštas. Ilgiau pastovėję jie sudrėksta.

1. Skanių čirvinių blynų receptas.

Reikės:

  • 250 g miltų;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnio vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 50 g ištirpinto sviesto;
  • 400 ml pieno.

Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Per vidurį padarome duobutę ir maišant įpilame pieną. Galiausiai įplakame kiaušinius ir ištirpintą sviestą.

Kepame gerai įkaitusioje, šiek tiek riebalais pateptoje, čirvinių blynų keptuvėje.

2. Skanių čirvinių blynų receptas.

Ingredientai:

2 kiaušiniai;
160 g kvietinių miltų;
1,5 valgomojo šaukšto cukraus;
270 ml pieno;
50 g sviesto.

Gaminame. Čirviniai blynai

Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, miltus, pilame pieną. Geriau miltus ir pieną pilti dalimis, kad neliktų gumulėlių. Į išmaišytą tešlą pilame tirpintą sviestą, dar pamaišome ir kepame širdutės formos blynelius čirvinių blynų keptuvėje.

Čirviniai blynai tiekiami su mėgstama uogiene, apibarstyti cukraus pudra, arba apšlakstyti tirpintu šokoladu. Valgomi iš karto, tik iškepti. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-19 laikas 08:39 Receptai Vasariškas braškių ir gervuogių pyragas: paprastas receptas su trapiąja tešla
Šis paprastas, bet elegantiškas desertas su sviestine trapiąja tešla yra puikus pasirinkimas šeimos susibūrimams ar draugų vaišėms. Atraskite, kaip lengvai pagaminti šį skanėstą, sužinokite apie uogų naudą sveikatai ir perskaityki...

Skaityti daugiau

2025-06-18 laikas 09:54 Receptai Rauginti Kopūstai: Tradicinis Lietuviškas Receptas ir Jo Nauda Sveikatai
Rauginti kopūstai – ne tik skanus lietuviškos virtuvės perlas, bet ir maistas, turintis gilias tradicijas bei moksliniais tyrimais įrodytą naudą sveikatai. Šiame straipsnyje rasite išsamų raugintų kopūstų gaminimo receptą, jų isto...

Skaityti daugiau

2025-06-16 laikas 07:22 Receptai Tradiciniai Bulviniai Blynai: Receptas, Patarimai ir Įdomūs Faktai
Šiame straipsnyje ne tik dalinamės atnaujintu bulvinių blynų receptu, bet ir pateikiame įdomių faktų apie bulves, liaudies medicinos patarimų, naujausius mokslinius tyrimus ir net intriguojančią istoriją, susijusią su Lietuva. Pas...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 20:27 🌿 4K Miško Ramybė 2025: Paukščių Čiulbėjimas ir Gamtos Garsai Vasarą
Pasinerkite į Lietuvos miškų ramybę su šiuo įspūdingu 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykite natūralių miško garsų – melodingo paukščių čiulbėjimo, švelnaus medžių ošimo ir subtilios miško gaivos, įrašytos stereo garsu be jokio redagavimo....

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 18:56 Česnako Nauda Sveikatai: Cheminė Sudėtis, Poveikis ir Receptai
Česnakas stiprina imunitetą, gerina širdies sveikatą ir kovoja su infekcijomis. Sužinokite jo cheminę sudėtį, poveikį ir liaudies receptus! Šiame straipsnyje aptarsime česnako cheminę sudėtį, poveikį organizmui, liaudies medicinos receptus ir mokslin...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 15:47 Mikroorganizmai Antarktidoje: Gyvybės Paslaptys Ledo Karalystėje
Naujas mokslinis atradimas Antarktidoje atskleidžia, kaip mikroorganizmai išgyveno prieš 700 mln. metų. Sužinokite apie fosilijas, kosmoso tyrimus ir psichinės sveikatos svarbą! Šis tyrimas ne tik keičia mūsų supratimą apie gyvybės evoliuciją, bet ir...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:50 Kraujo Užkrėtimas: Priežastys, Biologiniai Procesai ir Liaudies Medicina
Kraujo užkrėtimo priežastys, procesai ir liaudies medicinos receptai kraujo valymui. Šiame straipsnyje aptarsime kraujo užkrėtimo priežastis, biologinius ir cheminius procesus, organų sąveiką, kraujo valymo metodus, biologiškai aktyvių preparatų inje...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:26 Vabzdžių įkandimai Lietuvoje: Poveikis, Toksiškumas ir Liaudies Medicina
Išsamus gidas apie vabzdžių įkandimus Lietuvoje: poveikis, toksiškumas, liaudies medicina ir moksliniai tyrimai. Šiame straipsnyje aptarsime labiausiai paplitusius vabzdžių įkandimus, jų biologinį poveikį, toksiškumą ir moksliškai pagrįstus liaudies ...

Skaityti daugiau