- 01.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 2709 Peržiūrų
- Aptarti
Savo šeimą kiekvieną sekmadienį džiuginu blynais (nors gal labiau džiuginu pati save) ir tam, kad kiekvienas sekmadienis būtų kitoks dažnai valgom blynelius su varške, blynelius su mėsa, lietinius su bananais ar net gi krabų lazdelių blynelius, bet mylimiausiais dažniausiai tampa tai, kas paprasčiausia. Pasirodo, kad nereikia būti virtuvės šefu, kad galėtum nudžiuginti savo šeimą. Ir vyras ir vaikai džiaugiasi paprasčiausiais čirviniais blynais, kas be galo džiugina mane, nes juos lengva pagaminti, o receptas jau nesikeičia nuo studijų laikų. Kaip smagu gaminti, kai žinai visas proporcijas puikiai!
9 auksines čirvinių blynų kepimo taisykles.
1. Rūpinkitės savo čirvinių blynų keptuve
Įsitikinkite, kad įdėmiai perskaitėte naudojimosi įranga instrukcijas. Ne visos čirvinių blynų keptuvės leidžia pagaminti skanėstus tokiu pat būdu. Priklausomai nuo gamintojo ir modelio skirtingos vaflinės ar čirvinių blynų keptuvės gali pasižymėti tam tikra specifika. Yra čirvinių blynų receptų, kur nurodoma, kad prieš naudojimą vaflinę ar čirvinių blynų keptuvę reikėtų patepti sviestu ar aliejumi, nors didelė tikimybė, kad įrangos instrukcijoje sakoma, kad to daryti tikrai nereikia. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad neprisvylanti tokių elektrinių keptuvių danga ne visada tokia ir yra. Naudojantis įrenginiu pirmą kartą, rekomenduojama vis dėlto tą paviršių patepti sviestu ar aliejumi net ir tuo atveju, kad aiškiai rašoma, jog įrenginys yra su neprisvylančia danga. Tam puikiai tinka ir kokosų aliejus.
2. Ar reikia atskirti trynius nuo baltymų?
Kiek žmonių, tiek nuomonių ir tiek, žinoma, receptų. Jeigu jums svarbu, kad čirviniai blynai viduje būtų purūs, ruošdami tešlą, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplaktus trynius sujunkite su kitais pasirinktame recepte nurodomais ingredientais. Vėliau suplakite baltymus iki standžių putų ir lėtai įmaišykite juos į tešlą.
3. Venkite stipraus plakimo
Čirvinių blynų tešla nėra tokia paprasta pagaminti, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ji turėtų būti tokios konsistencijos, kad lengvai pasiskleistų po čirvinių blynų keptuvės plokšteles, tačiau neturėtų būti perplakta. Tešlos perplakimas aktyvuoja glitimą, kuris suteikia tešlai šiek tiek guminę ir mažiau purią konsistenciją. Sujungus šlapius tešlos ingredientus su sausais, maišykite švelniais judesiais, kol konsitencija pasidarys lygi ir be gumulėlių.
4. Ar būtinai reikia pasukų?
Labai dažnai čirvinių blynų receptuose galima sutikti tokį ingredientą kaip pasukos. Ką daryti, jei šaldytuve jų paprasčiausiai neturime? Vietoj pasukų galima naudoti pieną arba grietinę. Tokiais atvejais skirtumas čirvinių blynų konsistencijoje bus nežymus.
5. Neatidarykite čirvinių blynų keptuvės per anksti
Pagrindinė taisyklė, kurios reikėtų būtinai paisyti – neatidaryti čirvinių blynų keptuvės per anksti, t.y. kol čirviniai blynai nebus iškepę. Juk indikacinė lemputė elektrinėse čirvinių blynų keptuvėse yra ne šiaip sau. Dažniausiai tokia lemputė informuoja apie įrenginio pasiruošimą naudojimui ir apie laiką, kai galima atidaryti keptuvę ir išimti iškeptus čirvinius blynus. Garai – natūralus indikatorius. Jei elektrinėje blynų keptuvėje blogai nustatytas ar dėl kažkokių priežasčių neveikia laikmatis ar nepasitikite indikacinės lemputės veikimu, galima vadovautis kylančiais nuo čirvinių blynų keptuvės garais. Kai nebesimatys garų, elektrinę čirvinių blynų keptuvę galima atidaryti, tačiau yra tikimybė, kad blynai bus per daug iškepę ar net prisvylę. Dėl šitos priežasties aklai pasikliauti garais nerekomenduojama, bet žinoti apie šį triuką visai vertėtų.
6. Ką daryti, jei čirvinių blynų visa šeima nori vienu metu?
Jeigu kepate čirvinius blynus daugiau nei vienam asmeniui, ko gero norėsite, kad visi juos šiltus valgytų tuo pat metu, tačiau jūsų turima čirvinių blynų keptuvė vienu metu pajėgi iškepti tik du blynelius. Ką daryti tokiu atveju? Tokiu pat metu, kai įkaitinate čirvinių blynų keptuvę, įjunkite orkaitę ir nustatykite joje apie 120 laipsnių temperatūrą. Kai iškepsite visus čirvinius blynus, sudėkite juos trumpam į orkaitę. Jūsų šeima galės mėgautis šiltais ir traškiais čirviniais blynais kartu.
7. Čirvinių blynų keptuvės švaros palaikymas
Jeigu išvalysite čirvinių blynų keptuvę tą pačią jos naudojimo dieną, sutaupysite tikrai nemažai laiko nei tada, kai atidėsite jos valymą kelioms dienoms.
8. Verskite blynus suskaičiave iki 35
Jeigu kepate čirvinius blynus ant dujinės viryklės tai reikia suskaičiuoti iki 35 ,o tada reikia apversti keptuvę ir vėl iki35 suskaičiuoti ir blynai bus iškepe, o kad būtų šilti reikia paimti puodą su vandeniu pusės puodo ir uždengti didele lėkšte puodą, o lėkšte reikia uždengti dangčiu nuo puodo iškepei blyną ir į lėkšte ant puodo ir uždengei dangčiu ir vėl kepi toliau kol visus iškepsi, tiesa puoda reikia kad vanduo užvirtu taip blynai bus šilti kol šeimyna susės prie stalo skanaus.
9. Jei valgysite ką tik iš keptuvės išimtus blynelius, jų išorė bus traški, o vidus minkštas. Ilgiau pastovėję jie sudrėksta.
1. Skanių čirvinių blynų receptas.
Reikės:
- 250 g miltų;
- 1 v.š. cukraus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnio vanilinio cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 50 g ištirpinto sviesto;
- 400 ml pieno.
Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Per vidurį padarome duobutę ir maišant įpilame pieną. Galiausiai įplakame kiaušinius ir ištirpintą sviestą.
Kepame gerai įkaitusioje, šiek tiek riebalais pateptoje, čirvinių blynų keptuvėje.
2. Skanių čirvinių blynų receptas.
Ingredientai:
2 kiaušiniai;
160 g kvietinių miltų;
1,5 valgomojo šaukšto cukraus;
270 ml pieno;
50 g sviesto.
Gaminame. Čirviniai blynai
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, miltus, pilame pieną. Geriau miltus ir pieną pilti dalimis, kad neliktų gumulėlių. Į išmaišytą tešlą pilame tirpintą sviestą, dar pamaišome ir kepame širdutės formos blynelius čirvinių blynų keptuvėje.
Čirviniai blynai tiekiami su mėgstama uogiene, apibarstyti cukraus pudra, arba apšlakstyti tirpintu šokoladu. Valgomi iš karto, tik iškepti. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau