Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Birželio » 9

Krabų mėsos ir špinatų užkepas

Krabų mėsos ir špinatų užkepas

 Ingredientai

Tešla

125 g miltų
žiupsnelis druskos
75 g šalto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
šalto vandens.

Įdaras

300 g krabų mėsos  (konservuotos)
200 g špinatų (šaldytų)
1/2 dl pieno
5 kiaušiniai
2 dl grietinėlės
druska
pipirai
1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
mažas pundelis svogūnų laiškų
2 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto).

Porcijų skaičius: 4- 6 asmenims

Recepto gaminimas

Persijokite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol masė taps biri. Įpilkite vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet tešlą iškočiokite ir idėkite  į kepimo formą, prie jos priremdami. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į  iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.

Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes. Sumažinkite karštį iki 160 laipsnių.

Ant pakepusio pagrindo sudėkite krabų mėsą ir špinatus. Pieną ir kiaušinius išplakite. Supilkite užvirintą grietinėlę, nuolatos maišydami.

Suberkite druską, pipirus, svogūnų laiškus ir muskato riešutą. Mišinį atsargiai supilkite ant krabų mėsos ir špinatų, pabarstykite parmezano sūriu.  Kepkite 35-40 minučių. Ištrauktą užkepą palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekdami ant stalo.

Šaltinis: Knyga "Favoritter Bagværk over 100 opskrifter" su savo improvizacijomis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau