- 13.02.2020
- 0.0 Reitingas
- 1993 Peržiūros
- Aptarti
Megrelijos chačapuriai, pagaminti pagal šį receptą, išeina neįtikėtinai skanūs, minkšti, oriniai ir tiesiog tirpsta burnoje, palikdami malonų sūroką sviesto prieskonį. Jie tikrai gausis skanesni, nei pirktiniai.
Ingredientai:
- vanduo 150 ml
- cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai
- sausos mielės 2 arbatiniai šaukšteliai
- pienas 100 ml
- sviestas 30 g
- kiaušinis 1 vnt
- druska 1 arbatinis šaukštelis
- miltai 500 g
- sulugunis 600 g
Paruošimas:
- Truputį pašildome vandenį. Dedame 2 arbatinius šaukštelius cukraus, permaišome ir dedame sausas mieles. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame 30 minučių.
- Į gilų dubenį sijojame miltus ir druską. Dedame kiaušinį, šiltą pieną ir tirpintą sviestą.
- Pilame mieles ir užmaišome tešlą. Minkome tešlą 5-10 min iki elastingumo.
- Gatavą tešlą sutepame aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame 2 val.
- Sūrį stambiai sutarkuojame.
- Imame tešlą ir dalijame į 3 dalis. Tešlos porciją iškočiojame į apskritimą. Į vidurį dedame tarkuotą sūrį. Tešlos kraštus pakeliame ir suimame centre.
- Apverčiame siūle žemyn ir vėl kočiojame. Išplakame trynį ir sutepame paplotį.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Chačapurį dedame ant skardos ir pabarstome sūriu.
- Dedame kepti 13-15 min. Gatavus chačapurius patiekiame šiltus.
Gero apetito!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Skaityti daugiau
21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!
Skaityti daugiau
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Skaityti daugiau
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Skaityti daugiau
26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?
Skaityti daugiau