- 18.05.2020
- 5.0 Reitingas
- 1608 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Eklerams:
- pieno: 1 stiklinės (250 mililitrų)
- sviesto: 100 gramų
- miltų: 150 gramų
- druskos: žiupsnelio
- kiaušinių: 4
Plikytam kremui:
- pienas: 400 mililitrų
- kiaušinių tryniai: 2
- miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
- krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
- cukrus: 80 gramų
- vanilinas.
Recepto paruošimas:
- Eklerai: Pirmiausia į puodą supilame pieną, įdedame sviestą ir žiupsnelį druskos.
- Sviestą gerai pašildome ir sudedame išsijotus miltus nuolat maišydami, užviriname masę ir nuimame nuo viryklės.
- Paskui plakdami masę po vieną sudedame kiaušinius. Aš pati kiaušinius sudėjau iškart į karštą tešlą.
- Paruoštą masę sudedame į konditerinį maišelį arba švirkštą ir išspaudžiame 10 centimetrų ilgio juosteles suteptoje sviestu arba užtiestoje pergamentu skardoje. Tarp juostelių paliekame maždaug 5 centimetrų tarpus.
- Aš pati eklerus kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje lygiai pusvalandį (kituose receptuose kepimo laikas trumpesnis, gal dėl orkaitės niuansų).
- Orkaitės kepant eklerams neatidarinėjame.
- Iškeptuose ekleruose darykite kiaurymę ir pripildykite plikyto kremo, eklerų viršų padenkite vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
- Plikytas kremas: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus galite sunaudoti kitam patiekalui, mums šį kartą jų neprireiks.
- Inde, kuris skirtas mikrobangei, suplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir vanilinu, pilkite pieną ir berkite miltus bei krakmolą.
- Gerai permaišykite kad nebūtų gumuliukų ir dėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 3-5 minutėms maksimaliu galingumu ( tai yra atitirpinimo funkcija). BŪTINAI kas minutę išimame ir labai gerai permaišome , kad nebūtų gumuliukų.
- Kremo tirštumas priklausys nuo to, kiek laiko jūs jį gaminsite, man pačiai kremo pagaminimui reikėjo 4 minučių.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Skaityti daugiau
20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Skaityti daugiau
20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Skaityti daugiau