Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kuo maitinti kopūstus?

Kuo maitinti kopūstus?

Ukrainos "YouTube" kanalo apie daržininkystę ir lauko darbus "Korisne TV" autorius birželio 21 d. papasakojo, kuo maitinti kopūstus birželio mėnesį, kad kopūstai užaugtų stambūs ir dideli.

Pasak daržininko, maitinti reikia, kai kopūstai turi šešis ar septynis lapus.

Maitinimui vaizdo įrašo autorius rekomenduoja naudoti organines azoto trąšas, pagamintas iš karvių mėšlo.

"Tačiau vien azotas augalui nepadės.

Jam dar reikia fosforo ir kalio, taip pat augimo stimuliatoriaus.

Tam reikia kalio", - pažymėjo tinklaraštininkas. - „Kuo greičiau augs šaknų sistema, tuo tankesnės ir didesnės bus kopūstų gūžės".

Trąšų paruošimas

  • Trečdalį indo pripildykite šviežiu karvių mėšlu ir užpilkite visiškai švariu vandeniu.
  • Tirpalą laistykite septynias dienas.
  • Sumaišykite ir ištirpinkite 1 litrą koncentruotų trąšų 10 litrų vandens.
  • Į šį tirpalą įpilkite 35 ml kalio humato.
  • Sumaišykite.
  • Po kiekvienu krūmu supilkite maždaug po 1 litrą viršutinio trąšų sluoksnio.

"Po šio tręšimo kopūstai užaugins dideles gūžes ir pradės greitai augti", - patikino vaizdo įrašo autorius.

VE.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-05-19 laikas 10:35 Pelargonijų tręšimas: kaip užtikrinti vešlų žydėjimą + liaudies receptai ir moksliniai atradimai
Kaip užtikrinti vešlų pelargonijų žydėjimą? Sužinokite geriausius tręšimo būdus, liaudies receptus, mokslinius atradimus ir išbandykite populiarų lietuvišką patiekalą!

Skaityti daugiau

2021-02-25 laikas 11:19 Vyšnios: Tikras Malonumas Gomuriui
Pirmasis vyšnių tyrėjas ir platintojas Lietuvoje Albinas Urbonas prisiminimuose rašė:  „Kol vyšnias valgiau, tol žmogus buvau, o kai jų netekau, tai ir suskurdau.“ Matyt, teisus buvo: nors ir sunkiai, mat reiklios nuo Žagarės krašto vyšnios pradėjo plisti po visą šalį....

Skaityti daugiau

2024-07-24 laikas 12:36 Ką daryti, kad burokėlis augtu ir užaugtu?
Burokėliai yra nepakeičiamas įvairių patiekalų ingredientas, todėl mūsų šalyje juos augina beveik visi. Jo vaisiuose yra vitamino C, vario, vitamino A ir fosforo. Todėl jis naudingas virškinimui ir imunitetui.

Skaityti daugiau

2020-10-21 laikas 19:13 Meškauogės stipresnės už uždegimus
Liaudyje meškauogės dar vadinamos meškos bruknia, meškos ausimis, dar ir miltiniukėmis, nes uogų minkštimas yra miltingos konsistencijos. Meškauogės neturi jokio skonio. Bet jas išdžiovinus, gerai sumalus į miltus, paskui išvirus piene, pagardinus sviestu ir medumi, išeina maistinga košė. Ji dar yra...

Skaityti daugiau

2020-10-16 laikas 18:37 Nuodingi Augalai Taukės, Bet Liaudies Medicina Naudoja
Liaudies medicina taukių preparatus dažniausiai naudoja įvairioms atramos ir judėjimo aparato traumoms ir susirgimams, kaulų lūžiams, sumušimams ir išnirimams, artritui, osteochondrozei, osteomielitui, kaulų tuberkuliozei, artrozei, podagrai, reumatiniams sąnarių pakenkimui, antkaulio uždegimui, opo...

Skaityti daugiau