Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 26

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Įvairiems susibūrimams ir kitokiems kolektyviniams apsivalgymams itin gerai pasigaminti kokią nors užtepėlę: ją galite pasigaminti iš anksto, patogiai transportuoti ir labai universaliai pritaikyti, o tokiais dalykais užkandžiauti mėgsta ir veganai, ir visavalgiai – žodžiu, situacija, kai laimi visi. Šį kartą gaminau grybų užtepėlę, kurią pasigaminti sugalvojom po to, kai paragavau vienos pirktinės ir nusivyliau, nes buvo per sūru ir per daug... tikriausiai reiktų sakyti nekokybiška. Kaina irgi nebuvo maža, tad nusprendžiau pristatyti savo variantą! Pažadu, kad nenuvils.

Ingredientai

  • pievagrybiai: 400 gramų
  • paprikos: 1 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • pomidorai: 2-3 (nedideli)
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • kokie nors mėgstami aštresni raudoni prieskoniai: pagal skonį (labai tinka mišinys paukštienai)
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia didelėje keptuvėje su dangčiu arba troškintuve su aliejumi trumpai pakepame svogūnus.

2. Tuomet metame šiaudeliais pjaustytą papriką, kepame ant aukštos kaitros, kol šiek tiek apminkštėja.

3. Suberiame riekelėmis supjaustytus pievagrybius, dar minutę kitą pakepame, įmaišome prieskonius ir uždengus troškiname, kol viskas suminkštėja.

4. Grybams suminkštėjus (po kokių 10 minučių) sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir gerai kaitiname atidengtoje keptuvėje tol, kol pomidorai suminkštėja, o daržoves troškinant susidaręs skystis beveik visas nugaruos. Jei masė per daug vandeninga arba jaučiate, kad kažko trūksta - įkrečiame šaukštą pomidorų padažo.

5. Paliekame visiškai atvėsti. Jeigu labai nekantraujate - išnešame su visa keptuve į balkoną!:))

6. Atvėsusią masę maisto smulkintuve arba rankiniu blenderiu susmulkiname iki norimos konsistencijos. Iki visiškos košelės sumalti nerekomenduoju - skaniau, kai lieka šiek tiek gabaliukų.

7. Įspaudžiame šviežią česnaką ir išmaišome. Dar labai pagardina šviežiai malti pipirai.

8. Valgome su trapučiu, duona, krekeriu arba kad ir kokiu nors batonu - pagal kiekvieno skonį. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.

Recepto Autorius Mi ir Do virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau