Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 26

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Įvairiems susibūrimams ir kitokiems kolektyviniams apsivalgymams itin gerai pasigaminti kokią nors užtepėlę: ją galite pasigaminti iš anksto, patogiai transportuoti ir labai universaliai pritaikyti, o tokiais dalykais užkandžiauti mėgsta ir veganai, ir visavalgiai – žodžiu, situacija, kai laimi visi. Šį kartą gaminau grybų užtepėlę, kurią pasigaminti sugalvojom po to, kai paragavau vienos pirktinės ir nusivyliau, nes buvo per sūru ir per daug... tikriausiai reiktų sakyti nekokybiška. Kaina irgi nebuvo maža, tad nusprendžiau pristatyti savo variantą! Pažadu, kad nenuvils.

Ingredientai

  • pievagrybiai: 400 gramų
  • paprikos: 1 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • pomidorai: 2-3 (nedideli)
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • kokie nors mėgstami aštresni raudoni prieskoniai: pagal skonį (labai tinka mišinys paukštienai)
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia didelėje keptuvėje su dangčiu arba troškintuve su aliejumi trumpai pakepame svogūnus.

2. Tuomet metame šiaudeliais pjaustytą papriką, kepame ant aukštos kaitros, kol šiek tiek apminkštėja.

3. Suberiame riekelėmis supjaustytus pievagrybius, dar minutę kitą pakepame, įmaišome prieskonius ir uždengus troškiname, kol viskas suminkštėja.

4. Grybams suminkštėjus (po kokių 10 minučių) sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir gerai kaitiname atidengtoje keptuvėje tol, kol pomidorai suminkštėja, o daržoves troškinant susidaręs skystis beveik visas nugaruos. Jei masė per daug vandeninga arba jaučiate, kad kažko trūksta - įkrečiame šaukštą pomidorų padažo.

5. Paliekame visiškai atvėsti. Jeigu labai nekantraujate - išnešame su visa keptuve į balkoną!:))

6. Atvėsusią masę maisto smulkintuve arba rankiniu blenderiu susmulkiname iki norimos konsistencijos. Iki visiškos košelės sumalti nerekomenduoju - skaniau, kai lieka šiek tiek gabaliukų.

7. Įspaudžiame šviežią česnaką ir išmaišome. Dar labai pagardina šviežiai malti pipirai.

8. Valgome su trapučiu, duona, krekeriu arba kad ir kokiu nors batonu - pagal kiekvieno skonį. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.

Recepto Autorius Mi ir Do virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau