Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 26

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Įvairiems susibūrimams ir kitokiems kolektyviniams apsivalgymams itin gerai pasigaminti kokią nors užtepėlę: ją galite pasigaminti iš anksto, patogiai transportuoti ir labai universaliai pritaikyti, o tokiais dalykais užkandžiauti mėgsta ir veganai, ir visavalgiai – žodžiu, situacija, kai laimi visi. Šį kartą gaminau grybų užtepėlę, kurią pasigaminti sugalvojom po to, kai paragavau vienos pirktinės ir nusivyliau, nes buvo per sūru ir per daug... tikriausiai reiktų sakyti nekokybiška. Kaina irgi nebuvo maža, tad nusprendžiau pristatyti savo variantą! Pažadu, kad nenuvils.

Ingredientai

  • pievagrybiai: 400 gramų
  • paprikos: 1 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • pomidorai: 2-3 (nedideli)
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • kokie nors mėgstami aštresni raudoni prieskoniai: pagal skonį (labai tinka mišinys paukštienai)
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia didelėje keptuvėje su dangčiu arba troškintuve su aliejumi trumpai pakepame svogūnus.

2. Tuomet metame šiaudeliais pjaustytą papriką, kepame ant aukštos kaitros, kol šiek tiek apminkštėja.

3. Suberiame riekelėmis supjaustytus pievagrybius, dar minutę kitą pakepame, įmaišome prieskonius ir uždengus troškiname, kol viskas suminkštėja.

4. Grybams suminkštėjus (po kokių 10 minučių) sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir gerai kaitiname atidengtoje keptuvėje tol, kol pomidorai suminkštėja, o daržoves troškinant susidaręs skystis beveik visas nugaruos. Jei masė per daug vandeninga arba jaučiate, kad kažko trūksta - įkrečiame šaukštą pomidorų padažo.

5. Paliekame visiškai atvėsti. Jeigu labai nekantraujate - išnešame su visa keptuve į balkoną!:))

6. Atvėsusią masę maisto smulkintuve arba rankiniu blenderiu susmulkiname iki norimos konsistencijos. Iki visiškos košelės sumalti nerekomenduoju - skaniau, kai lieka šiek tiek gabaliukų.

7. Įspaudžiame šviežią česnaką ir išmaišome. Dar labai pagardina šviežiai malti pipirai.

8. Valgome su trapučiu, duona, krekeriu arba kad ir kokiu nors batonu - pagal kiekvieno skonį. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.

Recepto Autorius Mi ir Do virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
02.11.2024 laikas 21:09 Receptai Skanūs dietiniai duonos receptai: sveikai ir skaniai
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais ...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 15:51 Receptai Traškūs Cukinijų Blyneliai: Sveikas Ir Skanus Pusryčių Pasirinkimas

Cukinijų blynai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių daržovių naudingas medžiagas. Šiame recepte cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais, kad jų skonis ir tekstūra būtų akcentuoti. Pamiršk...

Skaityti daugiau

31.10.2024 laikas 20:42 Receptai Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais
Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalins...

Skaityti daugiau

04.11.2024 laikas 09:16 Kodėl nevertiname artimųjų, kai jie yra šalia?
Šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos leidžia bendrauti akimirksniu, vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši net būdami šalia mylimų žmonių. Kodėl mes nepasinaudojame proga vertinti ir būti kartu? Ar tai patogumo, užimtumo ar nepasitikėjimo rezulta...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 19:47 FTB konfiskuoja Diddy ‘šantažo juostas’ su Kamala Harris ir J.Lo

Šiandienos pramogų ir politikos susikirtimas atskleidžia tamsias paslaptis, kurios gali pakeisti ne tik elitą, bet ir visą politinį kraštovaizdį. Neseniai Diddy skandalai palietė ne tik jo asmeninį gyvenimą, bet ir įžymybių, tokių kaip Jennifer Lo...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 16:11 Kodėl kelnės buvo uždraustos senovės Romoje ir kaip jos tapo privalomu garderobo elementu?
Romos imperija, turinti didelę įtaką pasaulio kultūrai, išsiskiria ir savo drabužių tradicijomis. Kelnės, kurios anksčiau buvo laikomos barbarų simboliu, pamažu tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip ir kodėl š...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 13:35 Senovės garsai: ar Egipto piramidės galėjo paveikti sąmonę?

Egipto piramidės, šimtmečius stebinančios savo didybe ir tikslumu, slepia daugiau nei tik faraonų kapavietes. Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia intriguojančią galimybę, kad šie didingi statiniai buvo sukurti ne tik architektūros šedevrams, b...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 10:26 Trumpų šeimos imperija: nuo Frederiko iki Donaldo Trumpų

Trumpų šeima – tai garsi ir įtakinga dinastija, kurios šaknys siekia XIX a. pab. ir kurios istorija kupina neįtikėtinos verslo sėkmės, rizikų ir drąsių sprendimų. Frederiko Trumpo, Donaldo Trumpo senelio, gyvenimo kelias rodo ne tik verslumo...

Skaityti daugiau