- 26.03.2021
- 1.0 Reitingas
- 1034 Peržiūros
- Aptarti
Įvairiems susibūrimams ir kitokiems kolektyviniams apsivalgymams itin gerai pasigaminti kokią nors užtepėlę: ją galite pasigaminti iš anksto, patogiai transportuoti ir labai universaliai pritaikyti, o tokiais dalykais užkandžiauti mėgsta ir veganai, ir visavalgiai – žodžiu, situacija, kai laimi visi. Šį kartą gaminau grybų užtepėlę, kurią pasigaminti sugalvojom po to, kai paragavau vienos pirktinės ir nusivyliau, nes buvo per sūru ir per daug... tikriausiai reiktų sakyti nekokybiška. Kaina irgi nebuvo maža, tad nusprendžiau pristatyti savo variantą! Pažadu, kad nenuvils.
Ingredientai
- pievagrybiai: 400 gramų
- paprikos: 1 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- pomidorai: 2-3 (nedideli)
- česnakas: 2-3 skiltelių
- druska
- pipirai
- kokie nors mėgstami aštresni raudoni prieskoniai: pagal skonį (labai tinka mišinys paukštienai)
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia didelėje keptuvėje su dangčiu arba troškintuve su aliejumi trumpai pakepame svogūnus.
2. Tuomet metame šiaudeliais pjaustytą papriką, kepame ant aukštos kaitros, kol šiek tiek apminkštėja.
3. Suberiame riekelėmis supjaustytus pievagrybius, dar minutę kitą pakepame, įmaišome prieskonius ir uždengus troškiname, kol viskas suminkštėja.
4. Grybams suminkštėjus (po kokių 10 minučių) sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir gerai kaitiname atidengtoje keptuvėje tol, kol pomidorai suminkštėja, o daržoves troškinant susidaręs skystis beveik visas nugaruos. Jei masė per daug vandeninga arba jaučiate, kad kažko trūksta - įkrečiame šaukštą pomidorų padažo.
5. Paliekame visiškai atvėsti. Jeigu labai nekantraujate - išnešame su visa keptuve į balkoną!:))
6. Atvėsusią masę maisto smulkintuve arba rankiniu blenderiu susmulkiname iki norimos konsistencijos. Iki visiškos košelės sumalti nerekomenduoju - skaniau, kai lieka šiek tiek gabaliukų.
7. Įspaudžiame šviežią česnaką ir išmaišome. Dar labai pagardina šviežiai malti pipirai.
8. Valgome su trapučiu, duona, krekeriu arba kad ir kokiu nors batonu - pagal kiekvieno skonį. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Recepto Autorius Mi ir Do virtuvė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau