Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 26

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Paprasta ir gardi grybų užtepėlė - veganiška

Įvairiems susibūrimams ir kitokiems kolektyviniams apsivalgymams itin gerai pasigaminti kokią nors užtepėlę: ją galite pasigaminti iš anksto, patogiai transportuoti ir labai universaliai pritaikyti, o tokiais dalykais užkandžiauti mėgsta ir veganai, ir visavalgiai – žodžiu, situacija, kai laimi visi. Šį kartą gaminau grybų užtepėlę, kurią pasigaminti sugalvojom po to, kai paragavau vienos pirktinės ir nusivyliau, nes buvo per sūru ir per daug... tikriausiai reiktų sakyti nekokybiška. Kaina irgi nebuvo maža, tad nusprendžiau pristatyti savo variantą! Pažadu, kad nenuvils.

Ingredientai

  • pievagrybiai: 400 gramų
  • paprikos: 1 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • pomidorai: 2-3 (nedideli)
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • kokie nors mėgstami aštresni raudoni prieskoniai: pagal skonį (labai tinka mišinys paukštienai)
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia didelėje keptuvėje su dangčiu arba troškintuve su aliejumi trumpai pakepame svogūnus.

2. Tuomet metame šiaudeliais pjaustytą papriką, kepame ant aukštos kaitros, kol šiek tiek apminkštėja.

3. Suberiame riekelėmis supjaustytus pievagrybius, dar minutę kitą pakepame, įmaišome prieskonius ir uždengus troškiname, kol viskas suminkštėja.

4. Grybams suminkštėjus (po kokių 10 minučių) sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir gerai kaitiname atidengtoje keptuvėje tol, kol pomidorai suminkštėja, o daržoves troškinant susidaręs skystis beveik visas nugaruos. Jei masė per daug vandeninga arba jaučiate, kad kažko trūksta - įkrečiame šaukštą pomidorų padažo.

5. Paliekame visiškai atvėsti. Jeigu labai nekantraujate - išnešame su visa keptuve į balkoną!:))

6. Atvėsusią masę maisto smulkintuve arba rankiniu blenderiu susmulkiname iki norimos konsistencijos. Iki visiškos košelės sumalti nerekomenduoju - skaniau, kai lieka šiek tiek gabaliukų.

7. Įspaudžiame šviežią česnaką ir išmaišome. Dar labai pagardina šviežiai malti pipirai.

8. Valgome su trapučiu, duona, krekeriu arba kad ir kokiu nors batonu - pagal kiekvieno skonį. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.

Recepto Autorius Mi ir Do virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau