Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gegužės » 1

Labai Skanūs Sausainiukai – Eglutės

Labai Skanūs Sausainiukai – Eglutės

Sausainiukai eglutės – traputėlis, skanutėlis desertas, kurio pagrindas yra trys produktai cukrus, sviestas ir miltai. Tai puikus desertas, kuris papuoš Kalėdinį stalą ir ne tik. Iš tokios tešlos galite išspausti ne tik žvaigždutes, bet ir skrituliukus ar gėlytes ir sudėti po du pertepant abrikosų marmeladu arba džemu. 

Pastaba.  Šiai tešlai gaminti jokiu būdu nenaudokite margarino, nes netinka jo sudėtis. Sviestas turi būti minkštas, bet neištežęs. Užminkyti tešlą reikia labai greitai. D. Trečiokaitės kepinių knygoje „Kvepiantys“ nurodytas kepimo laikas – 14 minučių. Šio nurodymo nesilaikiau, nes būtų sudegę tie mano sausainiukai. Pirma – jie skirtingo dydžio, tad visi buvo kepami atskirose kepimo blėtose ir skirtingą minučių kiekį. Jei sunkiai kočiosis, tešlą galite dėti tarp dviejų maistinės plėvelės gabalų. Atvirai pasakius, nesiterliojau su ta plėvele, o greičiau ir lengviau „išsikočiojo“ formuojant rankomis ir spaudžiant delnais.

Kad iškeptumėte sausainiukus – eglutes, reikės:

Tešlai:

  • 390 g miltų,
  • 260 g sviesto,
  • 130 g cukraus pudros,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • trupučio druskos,
  • 2 kiaušinių trynių,
  • 1 citrinos žievelės.

Sutepti: apie 100 – 150 g abrikosų džemo arba marmelado.

Pabarstymui: cukraus pudros.

Paruošimo receptas:

  • Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, truputėlį druskos, nusijotus miltus, minkydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius.
  • Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir kiškite porai valandų į šaldytuvą.
  • Iškočiokite apie 0,5 cm lakštą ir išspauskite po vienodą skaičių keturių skirtingų dydžių žvaigždutes. Atlikusią tešlą vėl pakočiokite ir vėl spauskite žvaigždutes. Dėkite ant kepimo popieriaus: ant vieno kepimo popieriaus lakšto – vieno dydžio, ant kito – kito… ir t.t. 
  • Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje tol, kol pradės gražiai gelsti.
  • Dar neatvėsusias žvaigždutes sutepkite marmeladu, suklijuokite vieną su kita imdami nuo didžiausios iki mažiausios.
  • Eglutes pabarstykite cukraus pudra.
Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
31.05.2020 laikas 15:28 Blood on the Altar: The Dark Story Of The St. Mary’s College

The incidents first began in August of 1915 when the bishop of the Winona diocese, Patrick Heffron, was celebrating mass in the empty chapel at St. Mary’s College. It was early in the morning and the Bishop was surprised by the sounds of someone entering the chapel. He turned to see Father ...

Skaityti daugiau

31.05.2020 laikas 15:28 The Hanging Of Alice Ray: Her Ghost Asks For Help Finding Her Baby

It seems that in the very early days of Savannah there came a young girl from Ireland named Alice Riley. She boarded a ship as a bondservant to escape the famine in her own country.

Skaityti daugiau

31.05.2020 laikas 12:43 Labai skanu! Jautienos ir kokosų karis

Į padažą sudėkite apkepus kukulius, morkas, bulves ir žirnelius. Puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite karštį ir troškinkite apie 25 minutes. Tuomet sudėkite špinatus, kalendras ir kaitinkite dar keletą minučių. Skanaus.

...

Skaityti daugiau

31.05.2020 laikas 11:37 Labai skanu Kokosiniai keksiukai
Gaminčiau dar kartą. Kepkite įkaitintoje  iki 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių arba kol  švelniai paruduos. Dekoruokite ant visiškai atvėsusių keksiukų. Skanaus.

Skaityti daugiau

31.05.2020 laikas 11:37 The Bizarre Case Of The Beck Poltergeist In Indianapolis

Throughout the history of ghost research, traditional hauntings and poltergeists (noisy ghosts) have commonly been blamed for any violent or destructive activity in a haunting.

Skaityti daugiau