Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 01

Labai Skanūs Sausainiukai – Eglutės

Labai Skanūs Sausainiukai – Eglutės

Sausainiukai eglutės – traputėlis, skanutėlis desertas, kurio pagrindas yra trys produktai cukrus, sviestas ir miltai. Tai puikus desertas, kuris papuoš Kalėdinį stalą ir ne tik. Iš tokios tešlos galite išspausti ne tik žvaigždutes, bet ir skrituliukus ar gėlytes ir sudėti po du pertepant abrikosų marmeladu arba džemu. 

Pastaba.  Šiai tešlai gaminti jokiu būdu nenaudokite margarino, nes netinka jo sudėtis. Sviestas turi būti minkštas, bet neištežęs. Užminkyti tešlą reikia labai greitai. D. Trečiokaitės kepinių knygoje „Kvepiantys“ nurodytas kepimo laikas – 14 minučių. Šio nurodymo nesilaikiau, nes būtų sudegę tie mano sausainiukai. Pirma – jie skirtingo dydžio, tad visi buvo kepami atskirose kepimo blėtose ir skirtingą minučių kiekį. Jei sunkiai kočiosis, tešlą galite dėti tarp dviejų maistinės plėvelės gabalų. Atvirai pasakius, nesiterliojau su ta plėvele, o greičiau ir lengviau „išsikočiojo“ formuojant rankomis ir spaudžiant delnais.

Kad iškeptumėte sausainiukus – eglutes, reikės:

Tešlai:

  • 390 g miltų,
  • 260 g sviesto,
  • 130 g cukraus pudros,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • trupučio druskos,
  • 2 kiaušinių trynių,
  • 1 citrinos žievelės.

Sutepti: apie 100 – 150 g abrikosų džemo arba marmelado.

Pabarstymui: cukraus pudros.

Paruošimo receptas:

  • Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, truputėlį druskos, nusijotus miltus, minkydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius.
  • Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir kiškite porai valandų į šaldytuvą.
  • Iškočiokite apie 0,5 cm lakštą ir išspauskite po vienodą skaičių keturių skirtingų dydžių žvaigždutes. Atlikusią tešlą vėl pakočiokite ir vėl spauskite žvaigždutes. Dėkite ant kepimo popieriaus: ant vieno kepimo popieriaus lakšto – vieno dydžio, ant kito – kito… ir t.t. 
  • Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje tol, kol pradės gražiai gelsti.
  • Dar neatvėsusias žvaigždutes sutepkite marmeladu, suklijuokite vieną su kita imdami nuo didžiausios iki mažiausios.
  • Eglutes pabarstykite cukraus pudra.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau