Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 01

Labai Skanūs Sausainiukai – Eglutės

Labai Skanūs Sausainiukai – Eglutės

Sausainiukai eglutės – traputėlis, skanutėlis desertas, kurio pagrindas yra trys produktai cukrus, sviestas ir miltai. Tai puikus desertas, kuris papuoš Kalėdinį stalą ir ne tik. Iš tokios tešlos galite išspausti ne tik žvaigždutes, bet ir skrituliukus ar gėlytes ir sudėti po du pertepant abrikosų marmeladu arba džemu. 

Pastaba.  Šiai tešlai gaminti jokiu būdu nenaudokite margarino, nes netinka jo sudėtis. Sviestas turi būti minkštas, bet neištežęs. Užminkyti tešlą reikia labai greitai. D. Trečiokaitės kepinių knygoje „Kvepiantys“ nurodytas kepimo laikas – 14 minučių. Šio nurodymo nesilaikiau, nes būtų sudegę tie mano sausainiukai. Pirma – jie skirtingo dydžio, tad visi buvo kepami atskirose kepimo blėtose ir skirtingą minučių kiekį. Jei sunkiai kočiosis, tešlą galite dėti tarp dviejų maistinės plėvelės gabalų. Atvirai pasakius, nesiterliojau su ta plėvele, o greičiau ir lengviau „išsikočiojo“ formuojant rankomis ir spaudžiant delnais.

Kad iškeptumėte sausainiukus – eglutes, reikės:

Tešlai:

  • 390 g miltų,
  • 260 g sviesto,
  • 130 g cukraus pudros,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • trupučio druskos,
  • 2 kiaušinių trynių,
  • 1 citrinos žievelės.

Sutepti: apie 100 – 150 g abrikosų džemo arba marmelado.

Pabarstymui: cukraus pudros.

Paruošimo receptas:

  • Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, truputėlį druskos, nusijotus miltus, minkydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius.
  • Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir kiškite porai valandų į šaldytuvą.
  • Iškočiokite apie 0,5 cm lakštą ir išspauskite po vienodą skaičių keturių skirtingų dydžių žvaigždutes. Atlikusią tešlą vėl pakočiokite ir vėl spauskite žvaigždutes. Dėkite ant kepimo popieriaus: ant vieno kepimo popieriaus lakšto – vieno dydžio, ant kito – kito… ir t.t. 
  • Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje tol, kol pradės gražiai gelsti.
  • Dar neatvėsusias žvaigždutes sutepkite marmeladu, suklijuokite vieną su kita imdami nuo didžiausios iki mažiausios.
  • Eglutes pabarstykite cukraus pudra.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau