- 19.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 1186 Peržiūrų
- Aptarti
Daugiau parduotuvėje nebepirkite sūdytos silkės, o pasigaminkite ją patys savo virtuvėje. Silkės sūdymas namuose nėra toks sudėtingas reikalas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Mano draugė patikino, kad aš šitaip galima sūdyti ir kitą žuvį, bet aš visada renkuosi silkę, nes tiesiog dievinu patiekalus su ja.
Ingredientai
- silkė: 1 kilogramo
- druska: 6 šaukštų
- cukrus: 3 šaukštų
- lauro lapai: 3-4
- vanduo: 1 litro.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užviriname vandenį.
2. Tada į vandenį įberiame cukraus, druskos bei lauro lapelių. Verdame ant nedidelės kaitros maždaug 7-10 minučių.
3. Nuplauname kambario temperatūroje atšildytą silkę (jei buvo užšaldyta, jei buvo šaldytuve, tai tiesiog palaikome kambario temperatūroje ~15-20 minučių) ir jos neišpjaustę (kartu su galva bei viduriais) sudedame į bet kokį indą.
4. Atvėsiname pasiruoštą sūrymą ir užpilame silkę.
5. Tuomet padedame į šaldytuvą apatinėje lentynoje.
6. Po 3 parų išimame silkę iš šaldytuvo ir supjaustome norimu būdu. Galima pjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais. Arba naudoti kitiems patiekalams.
7. Jeigu bepjaustydami žuvį, suradote ikrų, jų neišmetame, o pagaminame stulbinamai skanius sumuštinius (su duona, sviestu ir silkių ikrais). Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau