
- 19.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 110 Peržiūrų
- Aptarti
Daugiau parduotuvėje nebepirkite sūdytos silkės, o pasigaminkite ją patys savo virtuvėje. Silkės sūdymas namuose nėra toks sudėtingas reikalas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Mano draugė patikino, kad aš šitaip galima sūdyti ir kitą žuvį, bet aš visada renkuosi silkę, nes tiesiog dievinu patiekalus su ja.
Ingredientai
- silkė: 1 kilogramo
- druska: 6 šaukštų
- cukrus: 3 šaukštų
- lauro lapai: 3-4
- vanduo: 1 litro.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užviriname vandenį.
2. Tada į vandenį įberiame cukraus, druskos bei lauro lapelių. Verdame ant nedidelės kaitros maždaug 7-10 minučių.
3. Nuplauname kambario temperatūroje atšildytą silkę (jei buvo užšaldyta, jei buvo šaldytuve, tai tiesiog palaikome kambario temperatūroje ~15-20 minučių) ir jos neišpjaustę (kartu su galva bei viduriais) sudedame į bet kokį indą.
4. Atvėsiname pasiruoštą sūrymą ir užpilame silkę.
5. Tuomet padedame į šaldytuvą apatinėje lentynoje.
6. Po 3 parų išimame silkę iš šaldytuvo ir supjaustome norimu būdu. Galima pjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais. Arba naudoti kitiems patiekalams.
7. Jeigu bepjaustydami žuvį, suradote ikrų, jų neišmetame, o pagaminame stulbinamai skanius sumuštinius (su duona, sviestu ir silkių ikrais). Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami Tweet.Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau