- 10.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 870 Peržiūrų
- Aptarti
Labai gardus sluoksniuotas ir sotus mėsos pyragas. Toks pyragas gali būti visaverčiais pietumis arba vakariene. Jį labai patogu pasiimti užkandai. Mėsos pyragas skanus ir karštas, ir šaltas. Manome, kad didžiajai daliai stipriosios lyties atstovų šis pyragas patiks, nes jo sudėtyje yra viskas, ką jie mėgsta – mėsos faršas, kumpis, garstyčios.
Sudedamosios dalys
- 2 valg. š. garstyčių
- 1 vištos kiaušinis
- 600 g sluoksniuotos tešlos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- 200 g kumpio
- 400 g mėsos faršo
- Druskos pagal skonį
- 1 obuolys
Gaminimas
Faršą sudėti į įkaitintą keptuvę, padruskinti ir papipirinti.
Faršą kepti 5–7 min., šakute kruopščiai sumaigyti visus gumuliukus.
Iškeptą faršą sudėti į lėkštę.
Obuolį sutarkuoti tarka.
Faršą ir obuolį sumaišyti.
Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočioti.
Kepimo formą truputį sutepti sviestu ir ant jos uždėti tešlą, kad uždengtų formos kraštus.
Ant tešlos sudėti pusę faršo.
Ant faršo plonu sluoksniu išdėlioti kumpį.
Viršų patepti garstyčiomis.
Visą sluoksnį pakartoti dar kartą.
Iškočioti tešlą, išpjauti pagal kepimo formą, o per vidurį padaryti nedidelę angą.
Tešlą uždėti ant pyrago viršaus, kraštus užlenkti į vidų.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo ir išplaktu tryniu aptepti pyrago viršų. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40–50 min.
Daugiau apie pyragus, rasite: pyragai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau