Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 23

Vasariškas tortas "Vasara" su uogomis

Tortas "Vasara" su uogomis

Nebuvau tikra kaip pavadinti šį tortą, bet paragavus, supratau, kad jo skonis prakalbo pats už save. Tortukas gavosi itin gaivus, lengvai bei vasariškas.

Uogas galite naudoti kokias tik mėgstate, aš pati šį kartą pasirinkau šilauoges, braškes bei avietes.

Tortas kiek panašus į šį mano jau seniau gamintą. Jo receptą atradau prieš daug metų. Abu gaunasi nuostabūs, tikrai rekomenduoju. :)

Ingredientai:

Biskvitui:
  • kiaušiniai: 3
  • rudas cukrus: 60 gramų
  • baltas cukrus: 60 gramų
  • miltai: 70-90 gramų.
Biskvitų sulaistymui:
  • vanduo: 200 mililitrų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.
Kremui:
  • želatina: 3 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 150 mililitrų
  • grietinė: 700 gramų (naudoju 30% riebumo)
  • rudas cukrus: 60 gramų
  • baltas cukrus: 60 gramų
  • citrinos rūgštis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • mėgstamos uogos: ~700 gramų.

Vasariškas Tortas "Vasara" Su Uogomis

Recepto paruošimas:

  • Biskvito paruošimas: Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite (maždaug 10 minučių).
  • Suberkite pusę persijotų miltų, maišykite itin atsargiai, keliais mostais, suberkite likusius miltus ir dar pamaišykite.
  • Stenkitės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, nes kitaip mūsų gaminamas biskvitas neiškils.
  • Kepimo formą (aš pati naudojau 22 centimetrų) išklokite su kepimo popieriumi.
  • Joje paskirstykite tešlą, orkaitę nustatykite 180 laipsnių temperatūros kepimo režimu ir kepkite biskvitą maždaug 40 minučių (biskvitas keliauja į šaltą orkaitę).
  • Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
  • Sulaistymas: Vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
  • Kremas: Želatiną užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.
  • Suplakite grietinę su cukrumi, kol masė taps puri.
  • Maždaug viduryje plakimo suberkite citrinos rūgštį.
  • Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir plona srovele nuolatos maišydami supilkite į grietinės masę.
  • Įmaišykite uogas (kurias reikia - supjaustykite). Atsargiai išmaišykite, kad nesutrinti uogų.
  • Formuokite tortą: Kepimo formą (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su kepimo popieriumi, šonus išklokite acetato juostele.
  • Ant kepimo formos išdėliokite perpjautas braškes, tai ir bus mūsų torto papuošimas.
  • Ant jų atsargiai (kad braškės neišsilakstytų) supilkite pusę kremo, sudėkite pirmą biskvitą, lengvai paspauskite ir jį sulaistykite.
  • Ant viršaus sudėkite likusį kremą,
  • Antrą biskvitą ant stalo sulaistykite ir šlapia puse dėkite ant kremo.
  • Lengvai paspauskite.
  • Tortą palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad šis sutvirtėtų.
  • Kai jau tortas sustingsta, išimkite iš formos aukštyn kojomis.
  • Nuimkite kepimo popierių ir galite lepintis nuostabiu tortu!

 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 19:34 90 % Jungtinės Karalystės gydytojų ir slaugytojų atsisako skiepytis nuo gripo
Atrodo, kad dauguma Jungtinės Karalystės slaugytojų ir gydytojų dabar tapo vakcinų priešininkai. Ir pagrindinės žiniasklaidos priemonės apie tai netgi pranešė!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24 Paslaptis: Kaip Rasti Tikrą Meilę Pradėjus Nuo Savęs!

Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio e...

Skaityti daugiau