- 23.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 1555 Peržiūrų
- Aptarti
Nebuvau tikra kaip pavadinti šį tortą, bet paragavus, supratau, kad jo skonis prakalbo pats už save. Tortukas gavosi itin gaivus, lengvai bei vasariškas.
Uogas galite naudoti kokias tik mėgstate, aš pati šį kartą pasirinkau šilauoges, braškes bei avietes.
Tortas kiek panašus į šį mano jau seniau gamintą. Jo receptą atradau prieš daug metų. Abu gaunasi nuostabūs, tikrai rekomenduoju. :)
Ingredientai:
- kiaušiniai: 3
- rudas cukrus: 60 gramų
- baltas cukrus: 60 gramų
- miltai: 70-90 gramų.
- vanduo: 200 mililitrų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.
- želatina: 3 valgomųjų šaukštų
- pienas: 150 mililitrų
- grietinė: 700 gramų (naudoju 30% riebumo)
- rudas cukrus: 60 gramų
- baltas cukrus: 60 gramų
- citrinos rūgštis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- mėgstamos uogos: ~700 gramų.
Recepto paruošimas:
- Biskvito paruošimas: Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite (maždaug 10 minučių).
- Suberkite pusę persijotų miltų, maišykite itin atsargiai, keliais mostais, suberkite likusius miltus ir dar pamaišykite.
- Stenkitės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, nes kitaip mūsų gaminamas biskvitas neiškils.
- Kepimo formą (aš pati naudojau 22 centimetrų) išklokite su kepimo popieriumi.
- Joje paskirstykite tešlą, orkaitę nustatykite 180 laipsnių temperatūros kepimo režimu ir kepkite biskvitą maždaug 40 minučių (biskvitas keliauja į šaltą orkaitę).
- Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
- Sulaistymas: Vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
- Kremas: Želatiną užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.
- Suplakite grietinę su cukrumi, kol masė taps puri.
- Maždaug viduryje plakimo suberkite citrinos rūgštį.
- Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir plona srovele nuolatos maišydami supilkite į grietinės masę.
- Įmaišykite uogas (kurias reikia - supjaustykite). Atsargiai išmaišykite, kad nesutrinti uogų.
- Formuokite tortą: Kepimo formą (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su kepimo popieriumi, šonus išklokite acetato juostele.
- Ant kepimo formos išdėliokite perpjautas braškes, tai ir bus mūsų torto papuošimas.
- Ant jų atsargiai (kad braškės neišsilakstytų) supilkite pusę kremo, sudėkite pirmą biskvitą, lengvai paspauskite ir jį sulaistykite.
- Ant viršaus sudėkite likusį kremą,
- Antrą biskvitą ant stalo sulaistykite ir šlapia puse dėkite ant kremo.
- Lengvai paspauskite.
- Tortą palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad šis sutvirtėtų.
- Kai jau tortas sustingsta, išimkite iš formos aukštyn kojomis.
- Nuimkite kepimo popierių ir galite lepintis nuostabiu tortu!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau