Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 23

Vasariškas tortas "Vasara" su uogomis

Tortas "Vasara" su uogomis

Nebuvau tikra kaip pavadinti šį tortą, bet paragavus, supratau, kad jo skonis prakalbo pats už save. Tortukas gavosi itin gaivus, lengvai bei vasariškas.

Uogas galite naudoti kokias tik mėgstate, aš pati šį kartą pasirinkau šilauoges, braškes bei avietes.

Tortas kiek panašus į šį mano jau seniau gamintą. Jo receptą atradau prieš daug metų. Abu gaunasi nuostabūs, tikrai rekomenduoju. :)

Ingredientai:

Biskvitui:
  • kiaušiniai: 3
  • rudas cukrus: 60 gramų
  • baltas cukrus: 60 gramų
  • miltai: 70-90 gramų.
Biskvitų sulaistymui:
  • vanduo: 200 mililitrų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.
Kremui:
  • želatina: 3 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 150 mililitrų
  • grietinė: 700 gramų (naudoju 30% riebumo)
  • rudas cukrus: 60 gramų
  • baltas cukrus: 60 gramų
  • citrinos rūgštis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • mėgstamos uogos: ~700 gramų.

Vasariškas Tortas "Vasara" Su Uogomis

Recepto paruošimas:

  • Biskvito paruošimas: Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite (maždaug 10 minučių).
  • Suberkite pusę persijotų miltų, maišykite itin atsargiai, keliais mostais, suberkite likusius miltus ir dar pamaišykite.
  • Stenkitės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, nes kitaip mūsų gaminamas biskvitas neiškils.
  • Kepimo formą (aš pati naudojau 22 centimetrų) išklokite su kepimo popieriumi.
  • Joje paskirstykite tešlą, orkaitę nustatykite 180 laipsnių temperatūros kepimo režimu ir kepkite biskvitą maždaug 40 minučių (biskvitas keliauja į šaltą orkaitę).
  • Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
  • Sulaistymas: Vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
  • Kremas: Želatiną užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.
  • Suplakite grietinę su cukrumi, kol masė taps puri.
  • Maždaug viduryje plakimo suberkite citrinos rūgštį.
  • Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir plona srovele nuolatos maišydami supilkite į grietinės masę.
  • Įmaišykite uogas (kurias reikia - supjaustykite). Atsargiai išmaišykite, kad nesutrinti uogų.
  • Formuokite tortą: Kepimo formą (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su kepimo popieriumi, šonus išklokite acetato juostele.
  • Ant kepimo formos išdėliokite perpjautas braškes, tai ir bus mūsų torto papuošimas.
  • Ant jų atsargiai (kad braškės neišsilakstytų) supilkite pusę kremo, sudėkite pirmą biskvitą, lengvai paspauskite ir jį sulaistykite.
  • Ant viršaus sudėkite likusį kremą,
  • Antrą biskvitą ant stalo sulaistykite ir šlapia puse dėkite ant kremo.
  • Lengvai paspauskite.
  • Tortą palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad šis sutvirtėtų.
  • Kai jau tortas sustingsta, išimkite iš formos aukštyn kojomis.
  • Nuimkite kepimo popierių ir galite lepintis nuostabiu tortu!

 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau