Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 03

Veganišku Įdaryta Saldžioji Bulvė Su Grikiais Ir Rudosiomis Pupelėmis

Veganišku Įdaryta Saldžioji Bulvė Su Grikiais Ir Rudosiomis Pupelėmis

Šį kartą noriu Jums pristatytą veganišką patiekalą (patiks ne veganams ar vegetarams), kuris labai tinka tingiai dienai, kai norisi, kad orkaitėje didžiąją darbo dalį padarytu už Jus. Pastaruoju metu vienas iš mano pačių mėgstamiausių patiekalų tapo orkaitėje kepta saldžioji bulvė. Bet būtent orkaitėje, o ne kur kitur. Užteks ją nuplauti, po to įdėti į orkaitę bei iškepti. Man ji net skani viena, bet, žinoma, valgome tik ne tik kas skanu, bet ir sotu. Tad saldžioji bulvė su grikiais, rudomis pupelėmis nuostabus pietų arba vakarienės pasirinkimas. Tokį patiekalą itin lengva pagaminti, jis galima net sakyti pasidaro pats, pavyks net virtuvės naujokams! Žinoma, reikia šiek tiek palaukti kol iškepa bulvės, išverda grikiai, bet savo pastangų įdėti daug nereikia, o skonis iš tiesų puikus! Pupelės tiks bet kurios rūšies, bet rudosios turi ganėtinai neutralų skonį, todėl neužgožia skaniųjų saldžiųjų bulvių.

Ingredientai

  • saldžiosios bulvės: 4 nedidelės
  • nevirti grikiai: dviejų trečdalių stiklinės
  • raudonosios paprikos: 1
  • šaldyti kukurūzai: 0,5 stiklinės
  • rudosios pupelės: 1 skardinės
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 0,5 stiklinės
  • garam masala prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • kajeno pipirų milteliai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Nuplauname saldžiąsias bulves, sudedame ant kepimo skardos.

3. Kepame orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol lengvai įbesite šakute.

4. Per tą laiką, kol kepa saldžiosios bulvės, pasūdytame vandenyje išverdame grikius.

5. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros ir įpilame aliejaus.

6. Kelias minutes pakepame smulkiai pjaustytą papriką.

7. Jeigu naudosite konservuotas pupeles, jas perplauname po šaltu vandeniu, kad neliktų druskos. Pupeles bei grikius suberiame į keptuvę.

8. Įpilame konservuotų pomidorų ir visus prieskonius. Suberiame kukurūzus ir viską išmaišome.

9. Išjungiame kaitrą ir palaikome kelias minutes.

10. Iškeptas bulves įpjauname ir pridedame pasiruošto įdaro. Patiekiame ir skanaujame!

11. Patarimas: Ant viršaus, jeigu norisi, galima uždėti avokado.

Rekomendacija: Daugiau įdarytų bulvių receptų rasite: Įdarytos bulvės.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau