Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 13

Mielinės drėgnos cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glaistu

Mielinės drėgnos cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glaistu

Manau, nėra ką labai daug apie šias bandelės ir pasakoti. Galiu garantuoti, kad šios fantastiškos mielinės drėgnos bandelės su fantastišku glaistu patiks visiems. 

Ar sunku jas pagaminti? Tikrai ne! Laiko šiek tiek tik atima, kantrybės taip pat, nes reikia išlaukti visus procesus. Bet tikrai verta palaukti kiekvienos minutės. Labai minkštos ir purios, kol dar šiltos pačios tobuliausios (įprastai pas mus tada jų ir nelieka). 

Nuoširdžiai rekomenduoju eiti ir gaminti jau šiandien!

Ingredientai

  • kvietiniai miltai: 570 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • druska: 5 gramų
  • sausos mielės: 7 gramų
  • pienas: 230 gramų
  • sviestas: 80 gramų
  • kiaušiniai: 2.

Cinamoniam įdarui:

  • rudas cukrus: 200 gramų
  • maltas cinamonas: 15 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 70 gramų

Kreminio sūrio glaistui:

  • natūralaus skonio kreminis sūris: 120 gramų
  • cukraus pudra: 80 gramų
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų.

Papuošimui:

  • graikiniai riešutai: 70 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus sumaišome su cukrumi, druska ir sausomis mielėmis.

2. Tada į puodą supilame pieną, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir kaitiname ant silpnos kaitros, nuolatos maišydami, kol pienas lengvai pašyla (neužviriname!) ir sviestas išsilydo.

3. Įmušame kiaušinius ir suplakame iki vientisumo.

4. Pieno, sviesto ir kiaušinių masę supilame į sausų ingredientų mišinį ir suminkome labai elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.

5. Tešlą sudedame į sviestu arba aliejumi išteptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 90 minučių pakilti.

6. Pakilusią tešlą išverčiame ant paviršiaus, lengvai apibarstyto miltais, ir suformuojame didelį stačiakampį.

7. Įdarui tešlą tolygiai sutepame kambario temperatūros sviestu ir apibarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu.

8. Viską tampriai susukame į ritinį ir padaliname į 12 lygių dalių.

9. Bandeles sudedame į sviestu išteptą stačiakampę formelę, palikdami nedidelius tarpus.

10. Uždengiame maistine plėvele ir kildiname dar maždaug 40 minučių.

11. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 15-20 minučių, kol gražiai apskrunda.

12. Iškepusias, atvėsiname maždaug 15 minučių.

13. Kreminio sūrio glaistui sumaišome visus ingredientus iki vientisumo ir tolygiai paskirstome ant dar šiltų bandelių.

14. Papuošimui, graikinius riešutus susmulkiname ir apibarstome viršų. Skanaujame, kol dar šiltos, tada jos pačios tobuliausios, nors labai gardžios ir atvėsusios! :)

15. Rekomendacija: Daugiau cinamoninių bandelių receptų rasite: Cinamonių bandelių receptai.

Recepto Autorius Sigita Cooks

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau