Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Sausio » 17

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Gyvenimas yra tiesiog fantastiškas, kai mūsų maistas toks lengvas, spalvotas, sveikas ir LABAI SKANUS. Šį kartą parodysiu kaip pasigaminti tobulus iškeptus baklažanus su fantastišku padažu. Galiu garantuoti, kad šis patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams.

Turiu pripažinti, kad mūsų šeimoje baklažanai iki šių dienų nebuvo taip pamilti, bet atradus šį receptą, net mano vyras pradėjo juos pirkti parduotuvėje. Labai džiaugiuosi, kad į mūsų maisto racioną buvo įtraukta dar daugiau daržovių. Einam gaminti!

Ingredientai

  • baklažanai: 4
  • alyvuogių aliejus: ~150-200 mililitrų
  • šviežias čiobrelis: 10-12 šakelių (arba 2 valgomųjų šaukštų džiovinto)
  • granato vaisiai: 1
  • druska
  • za'atar prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto (tinka tiek pirktiniai, tiek naminiai - gaminti pagal šį receptą).
Padažui:
  • natūralus jogurtas: 500 mililitrų (labiausiai tinka graikiškas arba turkiškas)
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 4 skiltelių (nuvalome ir susmulkiname arba išspaudžiame)
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Per tą laiką, kol orkaitė kaista, nuplauname baklažanus ir nusausiname. Perpjauname juos perpus (išilgai).

3. Paimame vieną puselę baklažano ir su mažu peiliu padarome keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų jo minkštime. Dabar 45 laipsnių kampu padarome dar keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų. Gausis tarsi deimanto (rombo) forma. Būname atsargūs - neperpjauname ir nepraduriame baklažano odelės. Įpjovimai privalo būti gilūs, bet siekti tik iki odelės. Pakartojame su visom baklažano pusėmis.

4. Kepimo skardą išklojame silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi ir sudedame ant jos baklažanus (odele į apačią, minkštimu į viršų).

5. Patepame baklažanus su silikoniniu šepetėliu aliejumi. Tepame, kol sunaudosime visą aliejų ir jis susigers į minkštimą.

6. Padedame ant kiekvienos baklažano pusės čiobrelių šakelę (arba porą), pabarstome druska.

7. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių arba kol baklažanai suminkštėja ir paruduoja.

8. Per tą laiką, kol mūsų baklažanai kepa, nuvalome granatą ir paruošiame padažą. Pastebėsite, kad kepant baklažanams, po namus pasklinda fantastiškas čiobrelių aromatas, kuris tikrai sužadina. apetitą. Pilvas pradeda neramiai laukti, kada gi tie baklažanai iškeps.:)

9. Pripilame didelį dubenį šalto vandens. Padarome įpjovimus granato odelėje taip, kad būtų galima jį, įkišus pirštus, padalinti pusiau.

10. Įdedame granatą į dubenį su vandeniu ir padaliname jį pusiau, tuomet išimkite granatų sėklas. Nukošiame vandenį. Tai yra itin patogus būdas išvalyti ir paruošti granatą valgymui, nes išvengiame apsitaškymo granatų sultimis.

11. Dubenėlyje sumaišome natūralų jogurtą, česnaką, druską ir alyvuogių aliejų iki gražios vientisos masės.

12. Kai jau baklažanai iškepa, išimame juos iš orkaitės. Kitur yra rekomenduojama juos atvėsinti, bet man asmeniškai skaniau, kai jie šilti.

13. Su šaukštu gausiai uždedame ant baklažanų padažo ir pabarstykite za'atar prieskoniais. Valgyti patogiausia šaukštu.

Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.

Recepto Autorius Apie viską

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

23.12.2024 laikas 08:49 Mokslininkas teigia, kad jūsų sąmonė sapnuodama gali patekti į kitus matmenis
Sapnai visada buvo paslaptinga ir intriguojanti tema, keliančia klausimų apie mūsų sąmonės gylį ir realybės prigimtį. Ar kada nors pastebėjote, kad tam tikri sapnai kartojasi, palikdami stiprų emocinį įspūdį? Dabar mokslininkai siūlo hipotezę, kad ši...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau