Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 17

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Gyvenimas yra tiesiog fantastiškas, kai mūsų maistas toks lengvas, spalvotas, sveikas ir LABAI SKANUS. Šį kartą parodysiu kaip pasigaminti tobulus iškeptus baklažanus su fantastišku padažu. Galiu garantuoti, kad šis patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams.

Turiu pripažinti, kad mūsų šeimoje baklažanai iki šių dienų nebuvo taip pamilti, bet atradus šį receptą, net mano vyras pradėjo juos pirkti parduotuvėje. Labai džiaugiuosi, kad į mūsų maisto racioną buvo įtraukta dar daugiau daržovių. Einam gaminti!

Ingredientai

  • baklažanai: 4
  • alyvuogių aliejus: ~150-200 mililitrų
  • šviežias čiobrelis: 10-12 šakelių (arba 2 valgomųjų šaukštų džiovinto)
  • granato vaisiai: 1
  • druska
  • za'atar prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto (tinka tiek pirktiniai, tiek naminiai - gaminti pagal šį receptą).
Padažui:
  • natūralus jogurtas: 500 mililitrų (labiausiai tinka graikiškas arba turkiškas)
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 4 skiltelių (nuvalome ir susmulkiname arba išspaudžiame)
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Per tą laiką, kol orkaitė kaista, nuplauname baklažanus ir nusausiname. Perpjauname juos perpus (išilgai).

3. Paimame vieną puselę baklažano ir su mažu peiliu padarome keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų jo minkštime. Dabar 45 laipsnių kampu padarome dar keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų. Gausis tarsi deimanto (rombo) forma. Būname atsargūs - neperpjauname ir nepraduriame baklažano odelės. Įpjovimai privalo būti gilūs, bet siekti tik iki odelės. Pakartojame su visom baklažano pusėmis.

4. Kepimo skardą išklojame silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi ir sudedame ant jos baklažanus (odele į apačią, minkštimu į viršų).

5. Patepame baklažanus su silikoniniu šepetėliu aliejumi. Tepame, kol sunaudosime visą aliejų ir jis susigers į minkštimą.

6. Padedame ant kiekvienos baklažano pusės čiobrelių šakelę (arba porą), pabarstome druska.

7. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių arba kol baklažanai suminkštėja ir paruduoja.

8. Per tą laiką, kol mūsų baklažanai kepa, nuvalome granatą ir paruošiame padažą. Pastebėsite, kad kepant baklažanams, po namus pasklinda fantastiškas čiobrelių aromatas, kuris tikrai sužadina. apetitą. Pilvas pradeda neramiai laukti, kada gi tie baklažanai iškeps.:)

9. Pripilame didelį dubenį šalto vandens. Padarome įpjovimus granato odelėje taip, kad būtų galima jį, įkišus pirštus, padalinti pusiau.

10. Įdedame granatą į dubenį su vandeniu ir padaliname jį pusiau, tuomet išimkite granatų sėklas. Nukošiame vandenį. Tai yra itin patogus būdas išvalyti ir paruošti granatą valgymui, nes išvengiame apsitaškymo granatų sultimis.

11. Dubenėlyje sumaišome natūralų jogurtą, česnaką, druską ir alyvuogių aliejų iki gražios vientisos masės.

12. Kai jau baklažanai iškepa, išimame juos iš orkaitės. Kitur yra rekomenduojama juos atvėsinti, bet man asmeniškai skaniau, kai jie šilti.

13. Su šaukštu gausiai uždedame ant baklažanų padažo ir pabarstykite za'atar prieskoniais. Valgyti patogiausia šaukštu.

Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.

Recepto Autorius Apie viską

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau