Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Sausio » 17

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu
  • 17.01.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 1291 Peržiūr
  • Aptarti

Gyvenimas yra tiesiog fantastiškas, kai mūsų maistas toks lengvas, spalvotas, sveikas ir LABAI SKANUS. Šį kartą parodysiu kaip pasigaminti tobulus iškeptus baklažanus su fantastišku padažu. Galiu garantuoti, kad šis patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams.

Turiu pripažinti, kad mūsų šeimoje baklažanai iki šių dienų nebuvo taip pamilti, bet atradus šį receptą, net mano vyras pradėjo juos pirkti parduotuvėje. Labai džiaugiuosi, kad į mūsų maisto racioną buvo įtraukta dar daugiau daržovių. Einam gaminti!

Ingredientai

  • baklažanai: 4
  • alyvuogių aliejus: ~150-200 mililitrų
  • šviežias čiobrelis: 10-12 šakelių (arba 2 valgomųjų šaukštų džiovinto)
  • granato vaisiai: 1
  • druska
  • za'atar prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto (tinka tiek pirktiniai, tiek naminiai - gaminti pagal šį receptą).
Padažui:
  • natūralus jogurtas: 500 mililitrų (labiausiai tinka graikiškas arba turkiškas)
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 4 skiltelių (nuvalome ir susmulkiname arba išspaudžiame)
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Per tą laiką, kol orkaitė kaista, nuplauname baklažanus ir nusausiname. Perpjauname juos perpus (išilgai).

3. Paimame vieną puselę baklažano ir su mažu peiliu padarome keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų jo minkštime. Dabar 45 laipsnių kampu padarome dar keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų. Gausis tarsi deimanto (rombo) forma. Būname atsargūs - neperpjauname ir nepraduriame baklažano odelės. Įpjovimai privalo būti gilūs, bet siekti tik iki odelės. Pakartojame su visom baklažano pusėmis.

4. Kepimo skardą išklojame silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi ir sudedame ant jos baklažanus (odele į apačią, minkštimu į viršų).

5. Patepame baklažanus su silikoniniu šepetėliu aliejumi. Tepame, kol sunaudosime visą aliejų ir jis susigers į minkštimą.

6. Padedame ant kiekvienos baklažano pusės čiobrelių šakelę (arba porą), pabarstome druska.

7. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių arba kol baklažanai suminkštėja ir paruduoja.

8. Per tą laiką, kol mūsų baklažanai kepa, nuvalome granatą ir paruošiame padažą. Pastebėsite, kad kepant baklažanams, po namus pasklinda fantastiškas čiobrelių aromatas, kuris tikrai sužadina. apetitą. Pilvas pradeda neramiai laukti, kada gi tie baklažanai iškeps.:)

9. Pripilame didelį dubenį šalto vandens. Padarome įpjovimus granato odelėje taip, kad būtų galima jį, įkišus pirštus, padalinti pusiau.

10. Įdedame granatą į dubenį su vandeniu ir padaliname jį pusiau, tuomet išimkite granatų sėklas. Nukošiame vandenį. Tai yra itin patogus būdas išvalyti ir paruošti granatą valgymui, nes išvengiame apsitaškymo granatų sultimis.

11. Dubenėlyje sumaišome natūralų jogurtą, česnaką, druską ir alyvuogių aliejų iki gražios vientisos masės.

12. Kai jau baklažanai iškepa, išimame juos iš orkaitės. Kitur yra rekomenduojama juos atvėsinti, bet man asmeniškai skaniau, kai jie šilti.

13. Su šaukštu gausiai uždedame ant baklažanų padažo ir pabarstykite za'atar prieskoniais. Valgyti patogiausia šaukštu.

Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.

Recepto Autorius Apie viską

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
03.12.2023 laikas 20:22 Receptai | Patiekalai Topas! Šokoladinis pyragas. Jokio kepimo, jokios želatinos ir tik 10 minučių

Greitai, lengvai ir taupiai! Neįtikėtinai skanus ir gražus pyragas, kurį patiekiau kaip šventei, taip ir tiesiog arbatai.

Skaityti daugiau

01.12.2023 laikas 22:27 Receptai | Patiekalai Varškės rageliai prie arbatos. Skanūs kepiniai be kiaušinių
Taip skanu ir greita, kad kepu kasdien! Nebrangus receptas, prieinamas visiems.

Skaityti daugiau

01.12.2023 laikas 22:00 Receptai | Patiekalai Pyragas su kefyru, mėsos įdaru. Be orkaitės ir rūpesčių
Neįprastas, sotus ir labai skanus! Švelni kefyro tešla be mielių ir glajaus. Dalinuosi receptu.

Skaityti daugiau

05.12.2023 laikas 09:27 Nutekintas vaizdo įrašas atskleidė, kad Rokfeleris 1994 m. numatė "Marmalo" depopuliacijos darbotvarkę

Pasak pagrindinės žiniasklaidos, depopuliacijos darbotvarkė yra netikra naujiena, ne kas kita kaip sąmokslas, kurį sukūrė paranojiški sąmokslo teoretikai, turintys pripažinti, kad globalistų elitas, įskaitant Klausą Švabą (Klaus Schwab) ir Bilą Ge...

Skaityti daugiau

05.12.2023 laikas 08:57 Johnas Kerry sako, kad pasaulinis elitas gali panaudoti karinę jėgą, kad pasiektų, jog būtų laikomasi klimato kaitos reikalavimų
Johnas Kerry (Džonas Keris) pasinaudojo savo pasirodymu COP28 konferencijoje Dubajuje, kad pareikštų, jog visos pasaulio nacionalinės valstybės privalo nusilenkti pasaulinio elito klimato darbotvarkės reikalavimams, įskaitant Darbotvarkę iki 2030 m. ...

Skaityti daugiau

05.12.2023 laikas 08:44 Prabangios moters savybė, dėl kurios ji idealiai tinka vyrui
Prabanga - tai ne tik ir ne tiek išvaizda. Brangūs drabužiai, kvepalai ir kosmetika neduos laukiamo efekto, jei damos viduje skambės tuštuma ar juoduma....

Skaityti daugiau