Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 17

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Kepti baklažanai su česnakiniu padažu

Gyvenimas yra tiesiog fantastiškas, kai mūsų maistas toks lengvas, spalvotas, sveikas ir LABAI SKANUS. Šį kartą parodysiu kaip pasigaminti tobulus iškeptus baklažanus su fantastišku padažu. Galiu garantuoti, kad šis patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams.

Turiu pripažinti, kad mūsų šeimoje baklažanai iki šių dienų nebuvo taip pamilti, bet atradus šį receptą, net mano vyras pradėjo juos pirkti parduotuvėje. Labai džiaugiuosi, kad į mūsų maisto racioną buvo įtraukta dar daugiau daržovių. Einam gaminti!

Ingredientai

  • baklažanai: 4
  • alyvuogių aliejus: ~150-200 mililitrų
  • šviežias čiobrelis: 10-12 šakelių (arba 2 valgomųjų šaukštų džiovinto)
  • granato vaisiai: 1
  • druska
  • za'atar prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto (tinka tiek pirktiniai, tiek naminiai - gaminti pagal šį receptą).
Padažui:
  • natūralus jogurtas: 500 mililitrų (labiausiai tinka graikiškas arba turkiškas)
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 4 skiltelių (nuvalome ir susmulkiname arba išspaudžiame)
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Per tą laiką, kol orkaitė kaista, nuplauname baklažanus ir nusausiname. Perpjauname juos perpus (išilgai).

3. Paimame vieną puselę baklažano ir su mažu peiliu padarome keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų jo minkštime. Dabar 45 laipsnių kampu padarome dar keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų. Gausis tarsi deimanto (rombo) forma. Būname atsargūs - neperpjauname ir nepraduriame baklažano odelės. Įpjovimai privalo būti gilūs, bet siekti tik iki odelės. Pakartojame su visom baklažano pusėmis.

4. Kepimo skardą išklojame silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi ir sudedame ant jos baklažanus (odele į apačią, minkštimu į viršų).

5. Patepame baklažanus su silikoniniu šepetėliu aliejumi. Tepame, kol sunaudosime visą aliejų ir jis susigers į minkštimą.

6. Padedame ant kiekvienos baklažano pusės čiobrelių šakelę (arba porą), pabarstome druska.

7. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių arba kol baklažanai suminkštėja ir paruduoja.

8. Per tą laiką, kol mūsų baklažanai kepa, nuvalome granatą ir paruošiame padažą. Pastebėsite, kad kepant baklažanams, po namus pasklinda fantastiškas čiobrelių aromatas, kuris tikrai sužadina. apetitą. Pilvas pradeda neramiai laukti, kada gi tie baklažanai iškeps.:)

9. Pripilame didelį dubenį šalto vandens. Padarome įpjovimus granato odelėje taip, kad būtų galima jį, įkišus pirštus, padalinti pusiau.

10. Įdedame granatą į dubenį su vandeniu ir padaliname jį pusiau, tuomet išimkite granatų sėklas. Nukošiame vandenį. Tai yra itin patogus būdas išvalyti ir paruošti granatą valgymui, nes išvengiame apsitaškymo granatų sultimis.

11. Dubenėlyje sumaišome natūralų jogurtą, česnaką, druską ir alyvuogių aliejų iki gražios vientisos masės.

12. Kai jau baklažanai iškepa, išimame juos iš orkaitės. Kitur yra rekomenduojama juos atvėsinti, bet man asmeniškai skaniau, kai jie šilti.

13. Su šaukštu gausiai uždedame ant baklažanų padažo ir pabarstykite za'atar prieskoniais. Valgyti patogiausia šaukštu.

Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.

Recepto Autorius Apie viską

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau