Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Lapkričio » 27

Blynai iš kopūstų? Nustebsite kaip fantastiškai gerai pavyksta!

Kopūstų blynai su manais
  • 27.11.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 515 Peržiūrų
  • Aptarti

Nors kopūstas ir nėra toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Todėl verta turėti galvoje bent jau du patiekalus, kuriems būtų galima sunaudoti vieną kopūstą. Žinoma, tai galėtų būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartas nuo karto norisi kažko įdomesnio ir naujo. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išmėginti keptuvėje iškeptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai. Internete prisiskaičius įvairiausių patarimų, variacijų ir išmėginus, gavau labai gerą rezultatą. Kai kuriuose receptuose rekomenduojama kopūstą prieš kepant pavirti arba patroškinti, kai kuriuose rekomenduojama kaip tik naudoti tik žalią. Norėjau pradžiai išmėginti nuo žalio kopūsto. Kadangi blyneliai gavosi minkšti bei labai gardūs, tai aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbiau juos kepti ant mažesnės kaitros, kad spėtų daugiau suminkštėti.

Ingredientai

  • kopūstai: 250 gramų (sutarkuojame burokine tarka)
  • morkos: 1 (sutarkuojame sūrio tarka)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • manų kruopos: kelių šaukštų
  • miltai: kelių šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • kiti mėgstami prieskoniai.

Blynelius galite papildomai pagardinti:

  • malta mėsa: 1 saujos 
  • šviežiais arba sūdytais smulkintais grybais
  • tarkuota bulve (bulvine tarka; būtinai skystį nusunkiame)

Galimas padažas:

  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • marinuoti agurkėliai: 1 (įtarkuojame)

Galimas antras padažas:

  • varškė: kelių šaukštų
  • įspausta česnako skiltelė.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kopūstą ir morką sutarkuokite, užberkite druskos ir palaikykite maždaug 10 minučių.

2. Tuomet nusunkite daržoves, berkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, dėkite manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jei tai pavyksta, galite blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jei ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.

3. Kepkite ant nedidelės kaitros, uždengus keptuvę dangčiu - šitaip daržovės geriau išsitroškina ir blyneliai būna minkštesni.

4. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais, arba tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

blynai, blyneliai, lietiniai, kopūstų blyneliai

5. Patarimas: Jeigu norisi, galite tas visas daržoves prieš kepant ir patroškinti, tuomet prieš troškinant dar galima įpjaustyti svogūno arba poro. Bet svarbu nepertroškinti, kad nesigautų iš tų daržovių košė.

6. Patarimas: Man asmeniškai prie tokių kopūstų blynelių labiau tinka ryžiai ir labai tinka kas nors iš šviežių daržovių - agurkas, pomidoras ar salotos.

7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų blynų receptų rasite: Kopūstų blynai.

Recepto Autorius Su karamele

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
31.01.2023 laikas 22:46 Receptai | Patiekalai "Svečiai buvo nustebę, kad jį taip lengva pagaminti": švelnus varškės pyragas arbatai (skanesnis už bet kokį tortą)
Skanus, kvapnus ir toks švelnus, kad tirpsta burnoje! Varškės pyragas gaminamas paprastai, greitai ir iš dažniausiai naudojamų ingredientų. Jis toks pat skanus kaip ir pyragas!

Skaityti daugiau

31.01.2023 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai "Iš stiklinės kefyro pagaminau kalną skanėstų": pusryčiai visai šeimai (be miltų ir paruošti per 5 minutes)
Paimkite paprasčiausius produktus ir tiesiogine prasme per 5 minutes pagaminkite skanius pusryčius! Šiuos skanius pusryčius su kefyru galite pasigaminti be jokių miltų ar vargo. Išbandykite - jums patiks. Dalinuosi šiuo receptu su...

Skaityti daugiau

30.01.2023 laikas 23:37 Receptai | Patiekalai «Toks švelnus, kad norisi jį gaminti vėl ir vėl»: kvapnus arbatos pyragas (lengva pagaminti, lengva įsiminti)

Ir vėl aromatas pasklido po visus namus! Šiandien "skubėdama" gaminu subtilų keksiuką arbatai. Tai visai nesudėtinga pagaminti, o skonis neįtikėtinas! Šis receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių.

...

Skaityti daugiau

Nemokami skelbimai

02.02.2023 laikas 17:11 7 patarimai kaip saugiai ir efektyviai naudoti CBD aliejų
CBD produktų nauda žmogaus organizmui jau seniai žinoma. Kanapių gaminiai mūsų rinkoje randami pačiomis įvairiausiomis formomis. Bene populiariausias CBD aliejus. Prieš pradedant vartoti šį produktą reikia žinoti, jog kiekvieno žmogaus organizmo pore...

Skaityti daugiau

01.02.2023 laikas 20:38 Aiškus ženklas, kad vyras netinkamas rimtiems santykiams
Silpnųjų žeminimas ir engimas vadinamas smurtu. Tai gėda. Taip elgiasi tik bailiai, kurie bijo susidurti su stipriaisiais. Stiprus vyras gerbia ir rūpinasi savo moterimi ir vaikais. Bet kad rūpintumėtės, turite sugebėti keistis......

Skaityti daugiau

31.01.2023 laikas 20:16 Kodėl esu toks vargšas, jei esu toks protingas?

Kai užslėptas pripažinimo troškimas, visų pirma slepiamas nuo savęs, yra svarbesnis už naudingumo idėją - tai neuždirba pinigų.

Skaityti daugiau