- 27.11.2022
- 0.0 Reitingas
- 1246 Peržiūrų
- Aptarti
Nors kopūstas ir nėra toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Todėl verta turėti galvoje bent jau du patiekalus, kuriems būtų galima sunaudoti vieną kopūstą. Žinoma, tai galėtų būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartas nuo karto norisi kažko įdomesnio ir naujo. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išmėginti keptuvėje iškeptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai. Internete prisiskaičius įvairiausių patarimų, variacijų ir išmėginus, gavau labai gerą rezultatą. Kai kuriuose receptuose rekomenduojama kopūstą prieš kepant pavirti arba patroškinti, kai kuriuose rekomenduojama kaip tik naudoti tik žalią. Norėjau pradžiai išmėginti nuo žalio kopūsto. Kadangi blyneliai gavosi minkšti bei labai gardūs, tai aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbiau juos kepti ant mažesnės kaitros, kad spėtų daugiau suminkštėti.
Ingredientai
- kopūstai: 250 gramų (sutarkuojame burokine tarka)
- morkos: 1 (sutarkuojame sūrio tarka)
- česnakas: 1 skiltelės
- kiaušiniai: 1
- manų kruopos: kelių šaukštų
- miltai: kelių šaukštų
- druska
- pipirai
- kiti mėgstami prieskoniai.
Blynelius galite papildomai pagardinti:
- malta mėsa: 1 saujos
- šviežiais arba sūdytais smulkintais grybais
- tarkuota bulve (bulvine tarka; būtinai skystį nusunkiame)
Galimas padažas:
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- marinuoti agurkėliai: 1 (įtarkuojame)
Galimas antras padažas:
- varškė: kelių šaukštų
- įspausta česnako skiltelė.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kopūstą ir morką sutarkuokite, užberkite druskos ir palaikykite maždaug 10 minučių.
2. Tuomet nusunkite daržoves, berkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, dėkite manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jei tai pavyksta, galite blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jei ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.
3. Kepkite ant nedidelės kaitros, uždengus keptuvę dangčiu - šitaip daržovės geriau išsitroškina ir blyneliai būna minkštesni.
4. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais, arba tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
5. Patarimas: Jeigu norisi, galite tas visas daržoves prieš kepant ir patroškinti, tuomet prieš troškinant dar galima įpjaustyti svogūno arba poro. Bet svarbu nepertroškinti, kad nesigautų iš tų daržovių košė.
6. Patarimas: Man asmeniškai prie tokių kopūstų blynelių labiau tinka ryžiai ir labai tinka kas nors iš šviežių daržovių - agurkas, pomidoras ar salotos.
7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų blynų receptų rasite: Kopūstų blynai.
Recepto Autorius Su karamele
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau