Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 27

Blynai iš kopūstų? Nustebsite kaip fantastiškai gerai pavyksta!

Kopūstų blynai su manais

Nors kopūstas ir nėra toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Todėl verta turėti galvoje bent jau du patiekalus, kuriems būtų galima sunaudoti vieną kopūstą. Žinoma, tai galėtų būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartas nuo karto norisi kažko įdomesnio ir naujo. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išmėginti keptuvėje iškeptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai. Internete prisiskaičius įvairiausių patarimų, variacijų ir išmėginus, gavau labai gerą rezultatą. Kai kuriuose receptuose rekomenduojama kopūstą prieš kepant pavirti arba patroškinti, kai kuriuose rekomenduojama kaip tik naudoti tik žalią. Norėjau pradžiai išmėginti nuo žalio kopūsto. Kadangi blyneliai gavosi minkšti bei labai gardūs, tai aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbiau juos kepti ant mažesnės kaitros, kad spėtų daugiau suminkštėti.

Ingredientai

  • kopūstai: 250 gramų (sutarkuojame burokine tarka)
  • morkos: 1 (sutarkuojame sūrio tarka)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • manų kruopos: kelių šaukštų
  • miltai: kelių šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • kiti mėgstami prieskoniai.

Blynelius galite papildomai pagardinti:

  • malta mėsa: 1 saujos 
  • šviežiais arba sūdytais smulkintais grybais
  • tarkuota bulve (bulvine tarka; būtinai skystį nusunkiame)

Galimas padažas:

  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • marinuoti agurkėliai: 1 (įtarkuojame)

Galimas antras padažas:

  • varškė: kelių šaukštų
  • įspausta česnako skiltelė.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kopūstą ir morką sutarkuokite, užberkite druskos ir palaikykite maždaug 10 minučių.

2. Tuomet nusunkite daržoves, berkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, dėkite manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jei tai pavyksta, galite blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jei ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.

3. Kepkite ant nedidelės kaitros, uždengus keptuvę dangčiu - šitaip daržovės geriau išsitroškina ir blyneliai būna minkštesni.

4. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais, arba tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

blynai, blyneliai, lietiniai, kopūstų blyneliai

5. Patarimas: Jeigu norisi, galite tas visas daržoves prieš kepant ir patroškinti, tuomet prieš troškinant dar galima įpjaustyti svogūno arba poro. Bet svarbu nepertroškinti, kad nesigautų iš tų daržovių košė.

6. Patarimas: Man asmeniškai prie tokių kopūstų blynelių labiau tinka ryžiai ir labai tinka kas nors iš šviežių daržovių - agurkas, pomidoras ar salotos.

7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų blynų receptų rasite: Kopūstų blynai.

Recepto Autorius Su karamele

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau