11.06.2020, 22:44
Orkaitėje skrudinta kiaulienos nugarinė
Padažas saldus ir tirštas, bet puikiai dera su kiauliena. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinio karščio pakepinkite spanguoles, apelsinų uogienę, apelsinų sultys, ir šalaviją. Užvirkite, tada sumažinkite karštį iki vidutinės šilumos, virkite kol sutirštės, apie 8 - 10 minučių. Pabaigoje paskaninkite svogūnų laiškais ir pagal skonį druska ir pipirais.
Skaityk toliau
11.06.2020, 12:07
Šviesi Naminė Duona Su Karamelizuotais Svogūnais
Tešlą dėkite į orkaitę, apačioje padėkite indą su vandeniu ir kepkite 15 minučių iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po laiko išimkite indą su vandeniu, sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepkite dar 10 – 15 minučių. Skanaus!
Skaityk toliau
11.06.2020, 11:29
"Čirviniai" blynai su obuoliais
Man jie visada bus "čirviniai" blynai, nors dabar jie dažnai pavadinami vafliais. Labai knietėjo išbandyti elektrinę jų keptuvę, ir labai norėjos įtarkuoti obuolio. Eksperimentus aš mėgstu.
Skaityk toliau
09.06.2020, 18:57
Krabų mėsos ir špinatų užkepas
Suberkite druską, pipirus, svogūnų laiškus ir muskato riešutą. Mišinį atsargiai supilkite ant krabų mėsos ir špinatų, pabarstykite parmezano sūriu. Kepkite 35-40 minučių. Ištrauktą užkepą palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekdami ant stalo.
Skaityk toliau
09.06.2020, 12:05
Keksas su obuoliais, tikra palaima
Toks įdomus nekeksiškas keksas. Purus ir drėgnas. Neriebus. Mums labai patiko... Pirmąjį kepiau su kefyru, o štai šis su mangų - ananasų skonio jogurtu. Stiklinė pieno, kavos puodelis ir gabalėlis kekso, tikra palaima.
Skaityk toliau
09.06.2020, 08:13
Gardūs, Gražūs, Geltoni Moliūginiai Sklindžiai
Kai tokiu metu prasipjauni didžiulį moliūgą, tai tenka prisigalvot visko. Šis receptukas gimė iš amerikietiškų blynelių, nes jie man labai patinka ir savo vaizdu, ir skoniu. Tad dalinuosi: išbandyta, išragauta, namiškiai įvertino teigiamai, ateityje bus kartojamas.
Skaityk toliau
08.06.2020, 17:50
Koldūnai su pomidorų padažu
Koldūnus sudėti į verdanti vandenį, kai vanduo vėl užvirs pavirti 10 minučių. Išvirtus koldūnus nusausinkite. Sudėkite koldūnus į dubenį, užpilkite pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Pabarstykite kedro riešutais prieš patiekiant
Skaityk toliau
08.06.2020, 17:36
Apkepas su moliūgu ir gorgonzolos sūriu
Atrėžę moliūgo gabalą, išimkite sėklas. Vidų patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje kol suminkštės. Įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje man tai užtruko valandą. Moliūgui suminkštėjus, minkštimą išskobkite šaukštu ir susmulkinkite trintuvu.
Skaityk toliau
07.06.2020, 18:28
Kvietinių Miltų Bandelės
Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. Sumaišykite pieną, kiaušinius, mieles, cukrų, druską, kardamoną ir ištirpintą sviestą dideliame inde. Sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus.
Skaityk toliau
|