16.06.2020, 10:30
Guliašo sriuba su kiauliena
O receptas šįkart toks proziškas ir dar primenantis šaltokas dienas, kai pietums norėjosi kažko karšto, sotaus ir aštraus, kad sušilt. Nedrįstu sakyt, kad pagaminau 100 proc. tikrą guliašą (nes neturėjau guliašui naudojamų vengriškų aštrių paprikos prieskonių), bet šis variantas buvo tikresnis nei tas, kokį buvom įpratę valgyti prieš 20 metų.
Skaityk toliau
14.06.2020, 08:08
Varškės ir aguonų pyragas
Nieko sudėtingo! Antrą dieną daug skanesnis, nei pirmą. Gaminčiau dar kartą! Varškės įdarui varškę surtrinkite su cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišykite. Skanaus!
Skaityk toliau
11.06.2020, 22:44
Orkaitėje skrudinta kiaulienos nugarinė
Padažas saldus ir tirštas, bet puikiai dera su kiauliena. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinio karščio pakepinkite spanguoles, apelsinų uogienę, apelsinų sultys, ir šalaviją. Užvirkite, tada sumažinkite karštį iki vidutinės šilumos, virkite kol sutirštės, apie 8 - 10 minučių. Pabaigoje paskaninkite svogūnų laiškais ir pagal skonį druska ir pipirais.
Skaityk toliau
11.06.2020, 12:07
Šviesi Naminė Duona Su Karamelizuotais Svogūnais
Tešlą dėkite į orkaitę, apačioje padėkite indą su vandeniu ir kepkite 15 minučių iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po laiko išimkite indą su vandeniu, sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepkite dar 10 – 15 minučių. Skanaus!
Skaityk toliau
11.06.2020, 11:29
"Čirviniai" blynai su obuoliais
Man jie visada bus "čirviniai" blynai, nors dabar jie dažnai pavadinami vafliais. Labai knietėjo išbandyti elektrinę jų keptuvę, ir labai norėjos įtarkuoti obuolio. Eksperimentus aš mėgstu.
Skaityk toliau
09.06.2020, 18:57
Krabų mėsos ir špinatų užkepas
Suberkite druską, pipirus, svogūnų laiškus ir muskato riešutą. Mišinį atsargiai supilkite ant krabų mėsos ir špinatų, pabarstykite parmezano sūriu. Kepkite 35-40 minučių. Ištrauktą užkepą palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekdami ant stalo.
Skaityk toliau
|