2020-10-18, 15:11
Obuolių pyragas su riešutais
Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kekso formą išklojame su kepimo popieriumi. Tuomet persijojame miltus, kepimo miltelius, kardamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišome obuolius su citrinos žievele bei sultimis.
Skaityk toliau
2020-10-17, 13:04
Burbuliniai Vafliai Nuo Cukrinės Lapės
Šį kartą tenka pripažinti, kad dėl šių burbulinių vaflių recepto atsiradimas yra kalta "Lidl" parduotuvė. Viskas atsitiko tik dėl to, kad būtent šioje parduotuvėje už visiškai nedidelę kainą pamačiau pirkti burbulinių vaflių keptuvę ir aišku nusipirkau. Tai tikrai nėra parduotuvės reklama ar kažkokios prekės, todėl neskelbsiu nei kainos nei nuotraukos. Tiesiog tikrai įvykusi istorija.
Skaityk toliau
2020-10-15, 10:36
Plėšomas cinamono juostelių pyragas
Paruoškite tešlą. Į dubenį berkite miltus, druską, cukrų, mieles ir viską išmaišykite. Į atskirą dubenį pilkite pakaitintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą pieną, tirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius ir gerai išplakite.
Skaityk toliau
2020-10-12, 17:53
Uzbekiški mantai su faršu
Aš pati tikrai itin mėgstu keliauti, bet, kad ir kaip gaila, negaliu kiekvieną savaitę aplankyti vis naujos šalies. Tačiau tikriausiai galiu, kad ir kiekvieną dieną, pasilepinti įvairių tautų nacionaliniais (ir ne tik nacionaliniais) patiekalais ir šitaip bent šiek tiek paragauti kitų kultūrų.
Skaityk toliau
2020-10-12, 17:53
Tradicinis kalėdinis pyragas
Po to kai pyragas atvės, subadome jo viršų virbalu bei apšlakstome likusiu brendžiu. Pyragą suvyniojame į kepimo popierių bei laikome sandariame inde, vėsioje vietoje.
Skaityk toliau
2020-10-12, 17:53
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
Dabar pats metas kepti Kalėdų pyragą, kuriam bręsti reikės visą mėnesį… Kad ir kaip norėsis atsignybti gabaliuką, teks kovoti su savimi (ir ypač su namiškiai, kad pyragas išlauktų didžiausių metų švenčių! Ir niekaip neišeis pasislėpti jo į toliausią spintos ertmę, nes laikas nuo laiko dėžutę su šiuo bręstančiu lobiu teks atsidaryti ir pašlakstyti keliais šaukštais romo arba brendžio…
Skaityk toliau
2020-10-04, 09:17
Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu
Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.
Skaityk toliau
|