21.09.2019, 14:39
Pieniškos dešrelės bulvių tešloje
Tai nuostabi vakarienė, svečiams atradimas, jei jie netikėtai užsuks pas jus. Galimas dalykas, jums šis patiekalas bus antras iš mėgstamiausių patiekalų, po kiaušinienės. Žinoma, čia tik idėja, galite į bulves įdėti įvairius prieskonius, žoleles, kurios jums suteiks mėgstamą skonį.
Skaityk toliau
20.09.2019, 20:38
Varškės keksas prie arbatos
Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame. Masę sudedame į kepimo formą, išteptą augaliniu aliejumi.
Skaityk toliau
20.09.2019, 06:42
Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru
Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasidarykite įdarą: ištrinkite varškę su likusiu cukrumi ir bananais. Dėkite paruoštą masę į blynus ir juos sulankstykite vokeliu arba susukite.
Skaityk toliau
20.09.2019, 06:17
Kepti varškėtukai su razinomis
Išmirkinkite razinas, nupilkite ir apsausinkite.
Dubenėlyje šakute gerai išmaišykite varškę, miltus, cukrų, druską, razinas ir kiaušinius.
Pabarstykite stalą miltais, ant jų išdėliokite po šaukštą varškinės masės. Kiekvieną masės gumulėlį apvoliokite miltuose iš abiejų pusių ir, formuodami paplotėlius, peiliu įspauskite groteles. Kepkitekeptuvėje ant silpnos ugnies.
Skaityk toliau
18.09.2019, 07:18
Obuolių blynai su traškia plutele
Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite juos trupinių mase žemyn. Iškepusius blynus pagardinkite medumi ir norima uogiene. Skanaus!
Skaityk toliau
18.09.2019, 07:03
Avižiniai pyragėliai su braškėmis
Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pagrindo mišiniu. Iškeptą pyragą supjaustykite gabaliukais ir patiekite
Skaityk toliau
18.09.2019, 06:56
Klasikinis tiramisu receptas
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su 3 v.š. cukraus, kaitindami garų vonelėje, gerai išsukite el. maišytuvu. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.
Skaityk toliau
13.09.2019, 17:33
Citrininis pyragas
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, ne tik neignoruokite šio žingsnio, bet ir skirkite šiam darbui dėmesio – sviestu turi būti pateptas kiekvienas kampelis, o miltais pabarstyta irgi dosniai (tai padarę apverskite kepimo formą ir nukratykite perteklių).
Skaityk toliau
12.09.2019, 20:52
Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru
Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.
Skaityk toliau
11.09.2019, 20:44
Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!
Skaityk toliau
|