Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » Receptai – Patiekalai
Nekeptas varškės ir baltojo šokolado tortas su avietėmis pagal Beatą
23.06.2022, 19:16
Nekeptas varškės ir baltojo šokolado tortas su avietėmis pagal Beatą

Su savo vaiku prieš kelias dienas prisirinkome per kelias valandas 7 kilogramus aviečių. Taip buvo gera viduryje laukų - tylu, oras fantastiškas, gaivus vėjas, miesto vaikas patenkintas labai smagia atrakcija. Dalį aviečių suvalgėme (kiek tik tilpo), dalį užsišaldžiau pertrintų per sietelį (bus ateities tortams).

Skaityk toliau
Sveiki marinuotų burokėlių šaltibarščiai su pienu ir jogurtu, be kefyr
23.06.2022, 19:05
Sveiki marinuotų burokėlių šaltibarščiai su pienu ir jogurtu, be kefyro
Kai pirmą kartą atvažiavau gyventi į Angliją, tais laikais nebūdavo lietuviškų parduotuvių pas mus ir itin ilgėdavomės tokių produktų kaip varškės sūreliai, juoda duona ir kefyras...
Skaityk toliau
Naminė pomidorų pasta žiemai be cukraus
23.06.2022, 18:51
Naminė pomidorų pasta žiemai be cukraus
Nesu tikrai, ar labai apsimoka vargti gaminant naminę pomidorų pastą žiemai, bet itin smagu pamėginti savo virtuvėje pasigaminti tai, kas bent jau man iš pirmo žvilgsnio yra ganėtinai sunkus ir varginantis darbas. Iš tikrųjų, kantrybės tikrai reikia, bet kadangi pabandžiau iš visiškai nedidelio kiekio pomidorų, viskas gavosi ganėtinai greit.
Skaityk toliau
daržovės, marinuoti kopūstai, daržovių patiekalai
23.06.2022, 18:44
Rauginti Briuselio kopūstai žiemai
Labai lengvas, bet itin skanus būdas paruošti Briuselio kopūstus žiemai. Tai nuostabus užkandis prie virtų bulvių arba ryžių. Briuselio kopūstai yra rauginti, gaunasi pikantiški, be kartumo, su lengva rūgštele.
Skaityk toliau
Tortas
21.06.2022, 18:25
Tortas "Juodasis serbentas" su maskarponės ir kondensuoto pieno kremu

Turiu pripažinti, kad tortas "juodasis serbentas" man tikrai nepavyko iš pirmo karto. Tad teko paieškoti kelių kitų receptų, pasiskaityti paliktų atsiliepimų, pamodifikuoti viską pagal savo ir tada viskas gaunasi puiku. Tad dalinuosi receptu, kuris tikrai pavyksta.

Skaityk toliau
tortai, tortų receptai, aguonų tortas, tortas su aguonomis, tortas su
21.06.2022, 18:16
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Neseniai varčiau seną mamos receptų knygą, nes norėjau pasigaminti ką nors primiršto, bet gero. Prie vieno torto, kuris knygoje pavadintas "Alkava", buvo mamos ranka parašyta - labai skanus, gaminti ir ateityje.
Skaityk toliau
Aguonų tortas su maskarpone
21.06.2022, 18:08
Aguonų tortas su maskarpone

Galiu Jums pasakyti, kad aš esu labai lengvai pamišusi dėl aguonų. Tai šis aguonų tortas su maskarpone yra toks fantastiškai skanus! Man tikrai kažkas nerealaus. Drėgnas, vientisas ir itin aguoninis.

Skaityk toliau
vištiena, maltinukai, kotletai, vištienos patiekalai, paukštiena
20.06.2022, 21:14
Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą
Šitaip skanu, kad net vaikai neklausia "o kas čia žalia". Tokiems vištienos kotletams-maltinukams su sūriu ir špinatais, labiausiai tinka tiks malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galite sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galima kepti orkaitėje ir/arba keptuvėje.
Skaityk toliau
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų
20.06.2022, 21:07
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
Pats pigiausias, geriausias ir visiškai natūralus būdas papildyti geležies atsargas savo organizme yra valgyti kepenėles. Išmėginusi ne vieną jų receptą, supratau, kad tikriausiai priklausau tiems kas vištienos kepenėlių nemėgsta, bet kadangi jų buvo dar likę, ėmiausi šio kotletų recepto.
Skaityk toliau
Traškūs vištienos kepsneliai su sezamu
20.06.2022, 21:00
Traškūs vištienos kepsneliai su sezamu

Tokie vištienos kepsneliai su sezamu ir graikiniais riešutais gaunasi itin skanūs. Vidus gaunasi minkštas, o iš išorės jie traškūs. Didžiulis privalumas tas, kad juos nėra sunku paruošti.

Skaityk toliau
Sveiki ir minkšti vištienos kepsneliai su migdolų miltais ir mocarela
20.06.2022, 20:54
Sveiki ir minkšti vištienos kepsneliai su migdolų miltais ir mocarela
Kažkurią dieną, visai netyčia prisiminiau, kad prieš kokį 10 metų arba gal net daugiau gamindavau tokius vištienos kepsnelius, kurie būdavo be galo skanūs, minkšti ir sultingi.
Skaityk toliau
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais
20.06.2022, 20:46
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Vištiena - vieni žmonės ją labai mėgsta, kiti sako, kad ši mėsa tiesiog per sausa. O gal ją įmanoma pagaminti taip, kad patiktų visiems? Šį kartą močiutė parodė, kaip tai padaryti, kad tokius vištienos kepsniukus galėtumėte paruošti Jūs!
Skaityk toliau
Pomidorų padažu ir morkomis užkepta kiaulienos sprandinė
20.06.2022, 20:37
Pomidorų padažu ir morkomis užkepta kiaulienos sprandinė

Mano viena gera draugė itin skaniai moka gaminti, o ypatingai visokiausius rimtus patiekalus iš mėsos. Šį užkeptos kiaulienos sprandinės receptą sužinojau iš jos ir per paskutinį mėnesį jau gaminau tris kartus, o tai įrodymas, kad mūsų šeimai labai patiko. Man ir pačiai nežmoniškai patiko šis paruošimo būdas.

Skaityk toliau
Labai skanūs tarybiniai saldžiarūgščiai marinuoti kopūstai žiemai
16.06.2022, 10:34
Labai skanūs tarybiniai saldžiarūgščiai marinuoti kopūstai žiemai
Labai skanūs, saldžiairūgščiai kopūstai žiemai pagal tarybinį mano močiutės receptą. Manęs jis niekada nenuvilia ir aš visada šitaip gaminu.
Skaityk toliau
Kepti varškėčiai be kiaušinių
16.06.2022, 10:29
Kepti varškėčiai be kiaušinių
Ketvirtadienio vakarienei, vaikų prašymų, pas mus labai dažnai būna koks nors varškės patiekalas, vienas dažniausių - žinoma, kepti varškėčiai. Bet šį kartą - be kiaušinių tešloje (tuomet ir vaikai gali drąsiai maišyti tešlą ir ragauti). O taip, pasirodo varškėčių tešlai visai nėra būtini kiaušiniai! Tikrai nuostabi žinia tiems, kurių organizmas netoleruoja kiaušinių.
Skaityk toliau
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
16.06.2022, 09:44
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skanios keptuvėje keptos lašišos su svogūnais ir morkomis receptu. Mūsų šeimai šis žuvies paruošimo būdas labai patinka. Būtinai pamėginkite šitaip pasigaminti ir Jūs, beveik esu tikra, kad norėsite šitaip gaminti ir ateityje!
Skaityk toliau
varškės patiekalai, bulvės, bulvių patiekalai, pigūs receptai
16.06.2022, 07:46
Virti varškėčiai su bulvėmis
Susipažinkite su mano močiutės receptu - virtais varškėčiais su bulvėmis tinginiams! Juos labai nesunkiai pagaminsite iš varškės ir bulvių. Receptas labai lengvas, o ingredientai paprasti.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 139 140 »