Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 20

Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

(Paranormal) Tai nerealiai gardūs česnakiniai lašišos iešmeliai, kurie itin tinka įvairiems šventėms arba ypatingai vakarienei, kai visai nesinori ilgai užsibūti savo virtuvėje, bet norisi nustebinti svečius, artimuosius ir šeimos narius. Juos kepti galite ne tik orkaitėje (aš pasirinkau šį variantą), bet ir paprastoje arba grilio keptuvėje arba net lauke ant grotelių, viskas pavyks puikiai. Pamėginkite jau artimiausiu metu ir nepamirškite palikti atsiliepimo!

Ingredientai

  • lašišos filė: 1,2 kilogramo
  • citrinos: 1
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
  • česnakas: 6 skiltelių
  • provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Taip pat prireiks: 

  • mediniai iešmeliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia medinius iešmelius pamerkiame į vandenį, kol paruošime lašišą, išmirkę iešmeliai daug mažiau svyla.

2. Per tą laiką, kol mediniai iešmeliai mirksta, nuo lašišos filė nuimame odą ir supjaustome stambiais kubeliais.

3. Tada į indelį įspaudžiame česnaką, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame geltonos žievelės dalies, beriame druską, pipirus, žoleles ir pilame aliejų. Išmaišome.

4. Sudedame lašišos kubelius, išmaišome, kad gabaliukai tolygiai pasidengtų marinatu.

5. Paliekame marinuotis maždaug 60 minučių, bet jeigu neturite daug laiko, galite kepti ir iškart.

6. Lašišos kubelius mauname ant medinius iešmelių, dedame į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabaliukai dar "kabėtų" ore. Aš pati tam visada naudoju stiklinę kepimo formą, jeigu neturite tinkamo dydžio formos, galite suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir tada panaudoti tarsi atramą iešmeliams, arba dėti ant grotelių.

7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-4 minutes. Tuomet iešmelius apverčiame ir kepame dar apie 4-5 minutes. Kepti, jeigu norisi, galite ir keptuvėje, bet vasaros sezonu geriausia kepti ant grilio.

8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir/arba daržovių salotomis. Patiekiant, itin tinka apibarstyti šviežiais žalumynais, pvz. krapais arba petražolėmis. Skanaujame!

9. Patarimas: Vietoje citrinos ir pipirų galite naudoti ir citrininius žuvies prieskonius, jeigu jų turite savo namuose.

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau