Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 20

Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

(Paranormal) Tai nerealiai gardūs česnakiniai lašišos iešmeliai, kurie itin tinka įvairiems šventėms arba ypatingai vakarienei, kai visai nesinori ilgai užsibūti savo virtuvėje, bet norisi nustebinti svečius, artimuosius ir šeimos narius. Juos kepti galite ne tik orkaitėje (aš pasirinkau šį variantą), bet ir paprastoje arba grilio keptuvėje arba net lauke ant grotelių, viskas pavyks puikiai. Pamėginkite jau artimiausiu metu ir nepamirškite palikti atsiliepimo!

Ingredientai

  • lašišos filė: 1,2 kilogramo
  • citrinos: 1
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
  • česnakas: 6 skiltelių
  • provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Taip pat prireiks: 

  • mediniai iešmeliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia medinius iešmelius pamerkiame į vandenį, kol paruošime lašišą, išmirkę iešmeliai daug mažiau svyla.

2. Per tą laiką, kol mediniai iešmeliai mirksta, nuo lašišos filė nuimame odą ir supjaustome stambiais kubeliais.

3. Tada į indelį įspaudžiame česnaką, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame geltonos žievelės dalies, beriame druską, pipirus, žoleles ir pilame aliejų. Išmaišome.

4. Sudedame lašišos kubelius, išmaišome, kad gabaliukai tolygiai pasidengtų marinatu.

5. Paliekame marinuotis maždaug 60 minučių, bet jeigu neturite daug laiko, galite kepti ir iškart.

6. Lašišos kubelius mauname ant medinius iešmelių, dedame į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabaliukai dar "kabėtų" ore. Aš pati tam visada naudoju stiklinę kepimo formą, jeigu neturite tinkamo dydžio formos, galite suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir tada panaudoti tarsi atramą iešmeliams, arba dėti ant grotelių.

7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-4 minutes. Tuomet iešmelius apverčiame ir kepame dar apie 4-5 minutes. Kepti, jeigu norisi, galite ir keptuvėje, bet vasaros sezonu geriausia kepti ant grilio.

8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir/arba daržovių salotomis. Patiekiant, itin tinka apibarstyti šviežiais žalumynais, pvz. krapais arba petražolėmis. Skanaujame!

9. Patarimas: Vietoje citrinos ir pipirų galite naudoti ir citrininius žuvies prieskonius, jeigu jų turite savo namuose.

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:18 «Protingiausias žmogus pasaulyje» dalijasi mintimis apie mirtį ir reinkarnaciją
Krisas Langanas, 72 metų amerikiečių mokslininkas, žinomas dėl savo išskirtinio intelekto, pasidalino intriguojančia nuomone apie mirtį ir pomirtinį gyvenimą. Jo Kognityvinis teorinis visatos modelis (CTMU) pristato radikaliai naują požiūrį į mūsų eg...

Skaityti daugiau