Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 20

Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

(Paranormal) Tai nerealiai gardūs česnakiniai lašišos iešmeliai, kurie itin tinka įvairiems šventėms arba ypatingai vakarienei, kai visai nesinori ilgai užsibūti savo virtuvėje, bet norisi nustebinti svečius, artimuosius ir šeimos narius. Juos kepti galite ne tik orkaitėje (aš pasirinkau šį variantą), bet ir paprastoje arba grilio keptuvėje arba net lauke ant grotelių, viskas pavyks puikiai. Pamėginkite jau artimiausiu metu ir nepamirškite palikti atsiliepimo!

Ingredientai

  • lašišos filė: 1,2 kilogramo
  • citrinos: 1
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
  • česnakas: 6 skiltelių
  • provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Taip pat prireiks: 

  • mediniai iešmeliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia medinius iešmelius pamerkiame į vandenį, kol paruošime lašišą, išmirkę iešmeliai daug mažiau svyla.

2. Per tą laiką, kol mediniai iešmeliai mirksta, nuo lašišos filė nuimame odą ir supjaustome stambiais kubeliais.

3. Tada į indelį įspaudžiame česnaką, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame geltonos žievelės dalies, beriame druską, pipirus, žoleles ir pilame aliejų. Išmaišome.

4. Sudedame lašišos kubelius, išmaišome, kad gabaliukai tolygiai pasidengtų marinatu.

5. Paliekame marinuotis maždaug 60 minučių, bet jeigu neturite daug laiko, galite kepti ir iškart.

6. Lašišos kubelius mauname ant medinius iešmelių, dedame į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabaliukai dar "kabėtų" ore. Aš pati tam visada naudoju stiklinę kepimo formą, jeigu neturite tinkamo dydžio formos, galite suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir tada panaudoti tarsi atramą iešmeliams, arba dėti ant grotelių.

7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-4 minutes. Tuomet iešmelius apverčiame ir kepame dar apie 4-5 minutes. Kepti, jeigu norisi, galite ir keptuvėje, bet vasaros sezonu geriausia kepti ant grilio.

8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir/arba daržovių salotomis. Patiekiant, itin tinka apibarstyti šviežiais žalumynais, pvz. krapais arba petražolėmis. Skanaujame!

9. Patarimas: Vietoje citrinos ir pipirų galite naudoti ir citrininius žuvies prieskonius, jeigu jų turite savo namuose.

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 19:26 Šokiruojanti Tiesą: Pirmieji Ateiviai Bus Triukšmingi ir Galbūt Mirštantys!

Paslaptinga mokslininkų hipotezė: pirmasis nežemiškos civilizacijos signalas bus ne subtilus, o galingas ir anomalus – galbūt iš mirštančios visuomenės. Sužinosite, kodėl ateiviai gali „šaukti&...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 16:10 Šokiruojantis Slaptas JAV Planas: Branduolinė Bomba Mėnulyje!

Įsivaizduokite: naktinis dangus nušvinta milžinišku sprogimu, o Mėnulis amžinai pasikeičia... Neseniai, 2025 m. gruodžio 2 d., portalas WION priminė pasauliui apie slaptą JAV projektą A119 – planą detonuoti vandenilinę bombą Mėnulyje, kad būtų pad...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 15:51 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Slapta Ateivių Technologija ar Natūralus Reiškinys? Mokslas Atskleidžia Tiesą

Tarpžvaigždinė kometa 3I/ATLAS, atrasta vos prieš penkis su puse mėnesio – 2025 m. liepos 1 d., jau tapo vienu didžiausių astronomijos sensacijų. Tai trečiasis patvirtintas objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, patekęs į mūsiškę. Jos negravitacin...

Skaityti daugiau