- 11.02.2021
- 4.0 Reitingas
- 1842 Peržiūros
- Aptarti
Tai nerealiai gardūs itališki Fettuccine makaronai su vištiena bei baltu padažu.
Tai yra vienas mėgstamiausių mano šeimos makaronų-vištienos patiekalų. Fantastiški makaronai. Skonis nuostabus, pagaminti ilgai netruks ir visai nesudėtinga. Visada būna suvalgoma akimirksniu ir niekados nelieka jokių likučių.
Patarimai, pastebėjimai:
Pirmą kartą tokius makaronus gaminau su grietinėlės-sviesto padažu. Taip pat nerealiai skanu, bet tik gal per riebu. Be to grietinėlės galiojimo laikas itin trumpas, ilgai šaldytuve negalima išlaikyti, tad man labiau patinka šis padažas su kreminiu sūriu. Jis gaunasi liesesnis.
Makaronus aš visada verdu "al dente" būdu, tai yra keliomis minutėmis trumpiau nei yra nurodyta instrukcijose ant pakuotės, nes nelabai mėgstu ištižusių, minkštų makaronų.
Svogūnų bei česnakų miltelių galite ir nedėti, bet aš dėti rekomenduoju. Jie suteikia gero, sodraus skonio. Aš šiuos prieskonius radau ne taip seniai ir jie dabar tapo mano vieni mėgstamiausių vištienai, žuviai ir makaronams gardinti. Nereikia baimintis jų pavadinimo "milteliai" - tai tiesiog džiovinti, malti svogūnai arba česnakai.
Jeigu vištienos krūtinėlė labai stora, kad greičiau bei geriau iškeptų, galima šiek tiek "pamušti".
Parmezano sūrio taip pat įmanoma atsisakyti arba pakeisti kitu sūriu. Bet, galiu garantuoti su Parmezanu gaunasi daug skaniau! Kažkada gamindama jo nedėjau ir man jo labai pritrūko.
Šitie juostiniai itališki makaronai paskutiniu metu yra mano patys mėgstamiausi. Nežinau, kokia yra jų paslaptis, bet man nuodėmingai skanūs.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 450 gramų
- druska
- pipirai
- svogūnų milteliai: šiek tiek
- česnako milteliai: šiek tiek
- vištienos sultinys: 1,5 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
- česnakas: 2 skiltelių
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- šviežios smulkintos petražolės: 2 šaukštų
- kreminis sūris: 4 šaukštų (toks kaip "Philadelphia")
- tarkuotas Parmezano sūris: 4 šaukštų
- miltai: 1 šaukšto
- Fettuccine makaronai: 250 gramų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krutinėles iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais, svogūnų bei česnakų milteliais.
2. Alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje ir jame apkepame vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrunda.
3. Išimame iš keptuvės, sudedame į lėkštę ir leidžiame šiek tiek pravėsti.
4. Kai jau pravėsta, supjaustome nedideliais gabaliukais.
5. Į verdantį, pasūdytą vandenį dedame virti makaronus. Verdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
6. Kai išverda, nukošiame
7. Į tą pačią keptuvę, kur kepėme vištieną, sudedame susmulkintą česnaką (jeigu keptuvė labai sausa, įpilame šlakelį aliejaus), pakepame maždaug 60 sekundžių.
8. Dedame vieną šaukštą miltų, išmaišome, pakepame maždaug 30 sekundžių, kad dingtų žalių miltų skonis.
9. Į keptuvę supilkite sultinį, sudedame supjaustytą vištieną, kepame maždaug 4-5 minutes, kol padažas sutirštėja.
10. Po to dedame kreminį sūrį, išmaišome ir paverdame kelias minutes.
11. Tada sudedame sutarkuotą parmezaną, makaronus bei petražoles.
12. Viską išmaišome, pakaitiname, kol sūris išsilydo. Patiekiame ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau makaronų su vištiena receptų rasite: Makaronų su vištiena receptai.
Recepto Autorius Baking Secrets
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau