Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kaip užauginti jurginus, kurių pavydės visi kaimynai: patyrusių sodininkų paslaptys

Kaip užauginti jurginus, kurių pavydės visi kaimynai

Spalvinga gėlių lysvė - ideali bet kurių namų puošmena.

Gausūs ir spalvingi jurginų pumpurai praskaidrina net ir pačias darbingiausias dienas. Tačiau net ir šios iš pažiūros nepretenzingos gėlės turi savų problemų ir iššūkių.

Kaip daiginti jurginus

Pirmiausia paruoškite gumbus sodinimui. Tam pašalinkite visus sausus ar supuvusius stiebus ir šaknis. Nupjautus gumbus reikėtų apdoroti žaliąja arbata, kad apsisaugotumėte nuo ligų. Jei nežinote, kaip pažadinti jurginų gumbus, yra paprastas algoritmas:

  • Užpildykite vazoną durpėmis arba smėliu ir ten užkaskite gumbus. Viršūnės turėtų likti virš dirvožemio, kad netrukdytų pumpurų pabudimui.
  • Indą su gėlėmis pastatykite šviesioje ir šiltoje vietoje.
  • Jei vazone nėra drenažo angų, padarykite jas. Taip išvengsite drėgmės sąstingio.
  • Laiku palaistykite gėles.
  • Idealus laikas daiginti jurginus pavasarį yra balandžio pabaiga arba gegužės pradžia.

Į lauką jas sodinkite tik tada, kai oras šiltas ir nėra šaltų naktų. Tik taip apsaugosite augalus ir užtikrinsite, kad jie gerai augs.

Kada iškasti jurginus

Geriausia tai daryti spalio ir lapkričio mėnesiais, kai ateina pirmosios šalnos. Tai leis apatinei jurginų daliai subręsti ir pasiruošti ramybės periodui, o viršutinei daliai šiek tiek "pasivyti" šalnas.

Nukirpkite stiebus, palikdami maždaug 10 cm virš žemės. Tada jurginus apverskite ratu ir atsargiai iškelkite iš žemės. Netraukite ir netempkite - galite sulaužyti arba suplėšyti gumbus. Geriausia tai daryti sausu oru.

Ruošdamiesi žiemoti, gumbus nuplaukite, kad pašalintumėte grybų sporas ir kenkėjų kiaušinėlius, ir išdžiovinkite. Geriausia juos laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-03-31 laikas 12:09 Nerafinuotas kokosų riešutų aliejus
Kokosų aliejuje dominuojančios laurino sočiosios riebalų rūgšties dėka, aliejus ir yra baltos spalvos, tvirtos konsistencijos ir turi antibakterinių, antivirusinių, uždegimą malšinančių savybių. Aliejus ypač minkština ir drėkina odą, apsaugodamas nuo išdžiūvimo. Sudėtyje esantis vitaminas E , užkirs...

Skaityti daugiau

2024-11-06 laikas 09:19 Šaltuoju metų laiku: 7 sveikos uogienės receptai
Šaltuoju metų laiku, kai šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimas sumažėja, uogienės tampa puikiu būdu išsaugoti vitaminus ir maistingąsias medžiagas. Jos ne tik praturtina mūsų mitybą, bet ir suteikia galimybę mėgautis vasaros skoniu net ir žiemą. Šiame straipsnyje rasite paprastus, bet veiksmingus ...

Skaityti daugiau

2019-10-27 laikas 19:19 Vilnamedžių (medvilnės sėklų) aliejus
Vilnamedžių aliejuje randama nemažai nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiau polinesočiųjų ir mažesnė mononesočiųjų riebalų rūgščių dalis), tokoferolio (vitamino E), stabdančio senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui ir dėl kurio šiame aliej...

Skaityti daugiau

2025-01-23 laikas 17:49 Krapai: Švieži žiemą – auginimo ir naudos sveikatai patarimai
Krapai – tai ne tik skanūs, bet ir visame pasaulyje vertinami prieskoniai, kurie gali pagyvinti bet kurį patiekalą. Žiemą, kai šviežių žolelių trūksta, krapai tampa tikra atgaiva. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip užsiauginti krapus tiesiog ant savo palangės, ir atraskite jų naudą sveikatai, pagrįs...

Skaityti daugiau

2023-10-26 laikas 18:47 Bruknės, ką reiktų žinoti apie jas
Ruduo – bruknių rinkimo metas. Šiaures ir Vidurio Europos žmonės seniai neįsivaizduoja savo stalo be šių rūgštokų tvirtų uogų ir iš jų pagamintų skanėstų, pavyzdžiui, bruknių uogienės su kriaušėmis, kuria lietuviai nuo seno gardina paukštienos patiekalus....

Skaityti daugiau