Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kaip užauginti jurginus, kurių pavydės visi kaimynai: patyrusių sodininkų paslaptys

Kaip užauginti jurginus, kurių pavydės visi kaimynai

Spalvinga gėlių lysvė - ideali bet kurių namų puošmena.

Gausūs ir spalvingi jurginų pumpurai praskaidrina net ir pačias darbingiausias dienas. Tačiau net ir šios iš pažiūros nepretenzingos gėlės turi savų problemų ir iššūkių.

Kaip daiginti jurginus

Pirmiausia paruoškite gumbus sodinimui. Tam pašalinkite visus sausus ar supuvusius stiebus ir šaknis. Nupjautus gumbus reikėtų apdoroti žaliąja arbata, kad apsisaugotumėte nuo ligų. Jei nežinote, kaip pažadinti jurginų gumbus, yra paprastas algoritmas:

  • Užpildykite vazoną durpėmis arba smėliu ir ten užkaskite gumbus. Viršūnės turėtų likti virš dirvožemio, kad netrukdytų pumpurų pabudimui.
  • Indą su gėlėmis pastatykite šviesioje ir šiltoje vietoje.
  • Jei vazone nėra drenažo angų, padarykite jas. Taip išvengsite drėgmės sąstingio.
  • Laiku palaistykite gėles.
  • Idealus laikas daiginti jurginus pavasarį yra balandžio pabaiga arba gegužės pradžia.

Į lauką jas sodinkite tik tada, kai oras šiltas ir nėra šaltų naktų. Tik taip apsaugosite augalus ir užtikrinsite, kad jie gerai augs.

Kada iškasti jurginus

Geriausia tai daryti spalio ir lapkričio mėnesiais, kai ateina pirmosios šalnos. Tai leis apatinei jurginų daliai subręsti ir pasiruošti ramybės periodui, o viršutinei daliai šiek tiek "pasivyti" šalnas.

Nukirpkite stiebus, palikdami maždaug 10 cm virš žemės. Tada jurginus apverskite ratu ir atsargiai iškelkite iš žemės. Netraukite ir netempkite - galite sulaužyti arba suplėšyti gumbus. Geriausia tai daryti sausu oru.

Ruošdamiesi žiemoti, gumbus nuplaukite, kad pašalintumėte grybų sporas ir kenkėjų kiaušinėlius, ir išdžiovinkite. Geriausia juos laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-03-12 laikas 07:30 Erškėtuogių sėklų aliejus

Šį aliejų rekomenduojame: brandžiai, vystančiai, pavargusiai, sausai odai; kaklo ir krūtinės odai stangrinti; saulėje nudegusiai ar nušalusiai odai prižiūrėti; randuotai odai; nėščiųjų odai strijų atsiradimo profilaktikai; sudirgusiai odai po depiliacijos ar skutimosi; dermatito, egzemos ir psori...

Skaityti daugiau

2020-08-07 laikas 20:13 Vaistinė Gelsvė. Gelsvės Poveikis (Levisticum Officinale)
Vaistinė gelsvė (lot. Levisticum officinale) - tai daugiametis, 100 - 140 cm aukščio žolinis augalas. Šakniastiebis su gelsvai ruda žievele, storas, mėsingas, šakota šaknimi su daugeliu pridėtinių pumpurų. Stiebas stačias, apvalus, tuščiaviduris, plikas, vagotas, smulkiais išilginiais dryžiais. Lapa...

Skaityti daugiau

2024-08-22 laikas 15:25 Efektyvūs Česnakų Išsaugojimo Metodai: Džiovinimas, Marinavimas ir Šaldymas
Česnakai ne tik prideda nepakartojamą skonį mūsų patiekalams, bet ir pasižymi daugybe naudingų savybių. Tačiau, kaip užtikrinti, kad šie aromatingi svogūniniai augalai išliktų švieži ilgą laiką? Šiame straipsnyje apžvelgsime kelis efektyvius metodus, kaip tinkamai išdžiovinti, marinuoti ir šaldyti č...

Skaityti daugiau

2021-02-17 laikas 18:26 Sodininkų Darbų Pradžia

Nors už lango dar gili žiema, pats metas pasiraitoti rankoves ir pradėti ruoštis darbų sezonui. Aktualiausia vasario mėnesio naujiena – sėklų paieška.

Skaityti daugiau

2021-10-17 laikas 13:30 Žemuogės – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Žemuogė yra viena iš vertingiausių, plačiai auginamų uoginių kultūrų. Vartojamos šviežios, tinka ir perdirbimui. Žemuogių vertę padidina tai, kad jos anksti sunoksta (birželio mėn.), uogos labai skanios.

Skaityti daugiau