Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Daržovės

Kaip tręšti gėles jodu, kad derlius būtų neįtikėtinas: kaimynai pavydės

Kaip tręšti gėles jodu, kad derlius būtų neįtikėtinas

Iš jodo galima pasigaminti paprastą tirpalą, kuriame mirkomi daigai.

Ar žinote, ką reikia daryti, kad gėlės augtų dvigubai greičiau ir nesirgtų ligomis? Jei ne, tuomet turėtumėte perskaityti šiuos patarimus, kurie padės jums sukurti namų botanikos sodą.

Kuriems augalams galima duoti jodo - sąrašas

Maitinti jodu tikrai nebūtina, tačiau jei norite kuo greičiau sulaukti geresnio derliaus, galite į dirvožemį įpilti jodo. Tokiu atveju jodas pakeis azoto trąšas, kurios suaktyvins medžiagų apykaitos procesus ir leis jūsų augalams greičiau augti ir niekada nesirgti.

Jodas idealiai tinka augalams, pvz:

  • pomidorams;
  • agurkams;
  • baklažanai;
  • paprikos;
  • braškes;
  • kopūstai.

Įdomu tai, kad po tokio užpilo daržovės ne tik greičiau augs, bet ir bus saldesnės. Be to, jodas veiks kaip profilaktika ir gydymas nuo fitoftoros.

Be to, jodas ir peroksidas tinka ir kambarinėms gėlėms. Vienam litrui vandens reikės 1 ml peroksido. Tačiau prieš laistydami turėtumėte atsikratyti pageltusių lapų.

Kurie kambariniai augalai mėgsta jodą - yra tik du

Jodą galite naudoti fikusams, taip pat jodas tinka ir spatifilams. Dėl to jie žydi labai ilgai. Kitų augalų geriau nelaistyti, nes kyla pavojus, kad jie žus.

Kaip atskiesti jodą vandeniu gėlėms laistyti - svarbu žinoti

Į dvi stiklines vandens įlašinkite lašą vaistinio jodo. Pamirkykite daigus šiame tirpale 6-8 valandas ir tada galite pradėti sodinti. Prieš sodinant daigus taip pat galima duoti jodo po šaknimis. Tačiau tai galima daryti tik vieną kartą.

Svarbu: tirpalą ruoškite tik nurodytomis proporcijomis, kitaip jis taps nuodais augalams ir sukels nepataisomų pasekmių.

Jei laikysitės pirmiau pateiktų patarimų, turėsite gausų derlių. Kaimynai jums pavydės ir klausinės, kaip jums pavyko sukurti vešlų namų botanikos sodą.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
05.04.2021 laikas 08:22 Šermukšnis Sodyboje: Gražus Ir Naudingas
Saldžiavaisiai šermukšniai brandina vitaminingas uogas, labai naudingas sveikatai, ir džiugina akį savo dekoratyvumu. Bet kuris šermukšnis taps gražiausiu perliuku, puošiančiu aplinką nuo pavasario iki pirmų žiemos dienų....

Skaityti daugiau

20.06.2021 laikas 16:05 Kokius vaistinius augalus rinkti birželio mėnesį?
Birželis - puikus laikas visiems žolininkams, nes augalai jau būna sustiprėję, nemažai jų baigę žydėti, tačiau ir toliau auga ir brandina vaisius. Rinkti ir ruošti vaistinius augalus reikia mokėti ir žinoti, nes netinkamai paruošus nebus naudos....

Skaityti daugiau

20.09.2024 laikas 07:56 Kaip Sėti Garstyčias: Patarimai ir Privalumai Sodininkams ir Ūkininkams
Garstyčios ne tik puošia mūsų sodus, bet ir atlieka svarbų vaidmenį dirvos gerinime. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip teisingai sėti garstyčias, kokie yra jų privalumai, ir dalinsimės naudingais patarimais, kad jūsų sėjimas būtų sėkmingas....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 11:33 Ko dar nežinome apie pomidorų daigus?
Gausus pomidorų derlius neabejotinai priklauso nuo gerų, derlingų, atsparių ligoms ir kenkėjams veislių ar hibridų, kokybiškų daigų, tinkamo substrato ir sodinimo tankumo. Rūpesčių, regis, nemažai, bet neįmanoma atsispirti žaliuojančių daigų aromatui ir pomidorų skonio magijai....

Skaityti daugiau

12.08.2022 laikas 11:55 Žalius pomidorus sunokinsite labai greitai: štai, ką reikia padaryti

Pomidorai sodininkams yra viena svarbiausių vasaros daržovių ir jie skaniausi tada, kai yra raudoni, sultingi ir šviežiai nuskinti. Nors dauguma daržovių noksta be jokių problemų, vėlyvieji pomidorai noksta daug ilgiau, tad ką daryti, kad procesas būtų spartesnis?

...

Skaityti daugiau