Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Daržovės

Galvos bus didelės kaip delnas: kaip laistyti svogūnus, kad geriau augtų

Pelenai yra paprastas ir veiksmingas sprendimas, kuris idealiai tinka svogūnams maitinti liepos mėnesį.

kaip laistyti svogūnus, kad geriau augtų

Liepa - tai metas, kai svogūnai žydi. Šiuo metu šį lysvės padarą maitinti tinkamomis maistinėmis medžiagomis yra kaip niekada svarbu.

Paprastai svogūnai nustoja augti, o jų galvutės būna maždaug graikinio riešuto dydžio. Tačiau po to svogūnai gali nustoti augti. Jei laiku netręšite (arba nežinote tinkamos trąšų rūšies), gausite labai neįspūdingą mažų svogūnėlių derlių.

Kokios trąšos patinka svogūnams - tinkamas produktas sezonui

Sprendžiant, kokias trąšas naudoti daugiamečiams svogūnams, svarbu atsižvelgti į augalo augimo laikotarpį. Pagrindinės svogūnų tręšimo taisyklės yra tokios:

  • Azoto trąšas geriausia naudoti atsargiai, augalo vegetacijos pradžioje (ne tvarkant lysvę liepos mėnesį).
  • Fosforo ir kalio trąšomis tręškite tada, kai svogūnai susiformuoja ir auga (praėjus 3-4 savaitėms po pirmojo etapo). Svogūnų lysves tręškite kas 2 savaites.
  • Ieškodami, kuo šerti svogūnus, kad padidėtų galvutės, net nesvarstykite azoto priemonių (įskaitant liaudiškus "eliksyrus" su amoniako spiritu). Patyrę augintojai žino: jų niekada negalima naudoti galvutės brendimo laikotarpiu, tai tik pražudo augalą (svogūnai ilgai bręsta, o pasėlis vėliau greitai sunyksta).

Geriausias būdas tręšti svogūnus namuose

Svogūnų tręšimas pelenais yra vienas iš populiarių būdų padidinti derlių be finansinių išlaidų. Jei ieškote paprasto ir veiksmingo būdo, kaip tręšti svogūnus - kad būtų daugiau galvučių ir geresnis derlius - šis būdas yra geriausias.

Pelenuose yra viso kalio ir fosforo, kurio augalui reikia liepos mėnesį. Jo naudojimas nepareikalaus daug pastangų ir laiko, tačiau tikrai duos rezultatų. Naudojimo variantų yra daug, tačiau paprastas - 200 g pelenų užpilkite kibiru verdančio vandens, palikite kelias dienas mirkti, o tada palaistykite lysvę. Iš viso rekomenduojama laistyti du ar tris kartus per sezoną.

Likus porai savaičių iki derliaus nuėmimo pradžios svogūnus nustokite laistyti. Paskutinį kartą tręšti pelenais geriausia tuo metu - nenaudojant vandens.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
22.11.2022 laikas 08:06 Išaugus kainoms – ūkininkai ieško finansavimo alternatyvų
Per pastaruosius metus ūkininkų skolinimosi įpročiai keitėsi. Kai ankstesniais metais ūkininkai drąsiai investavo į ūkių modernizaciją, šiais metais pastebimas gerokai išaugęs apyvartinių lėšų poreikis.

Skaityti daugiau

07.08.2020 laikas 20:13 Vaistinė Gelsvė. Gelsvės Poveikis (Levisticum Officinale)
Vaistinė gelsvė (lot. Levisticum officinale) - tai daugiametis, 100 - 140 cm aukščio žolinis augalas. Šakniastiebis su gelsvai ruda žievele, storas, mėsingas, šakota šaknimi su daugeliu pridėtinių pumpurų. Stiebas stačias, apvalus, tuščiaviduris, plikas, vagotas, smulkiais išilginiais dryžiais. Lapa...

Skaityti daugiau

06.09.2020 laikas 09:27 Eteriniai aliejai: kaip atskirti klastotes?
Šiais laikais eteriniais aliejais prekiauja daugybė firmų, bet, deja, gana dažnai jų tvirtinimai, kad produkcija yra 100 % natūrali, švelniai tariant, neatitinka tikrovės.

Skaityti daugiau

31.03.2019 laikas 11:51 Kedrinių riešutų aliejus
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose....

Skaityti daugiau

03.06.2021 laikas 09:18 14 priežasčių, kodėl turėtume valgyti žirnius

Žirniai – nepelnytai kiek primirštas maisto produktas, kuris daugelį šimtmečių planetos gyventojus gelbėjo nuo bado. Naudingosios šių ankštinių daržovių savybės buvo žinomos dar žiloje senovėje: Hipokratas (460-377 pr. Kr.) žirniais gydė anemiją, širdies ligas, nutukimą, ir kt.

...

Skaityti daugiau