
- 18.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 583 Peržiūros
- Aptarti
Man labai patinka toks upėtakio kepimo būdas orkaitėje. Šalia patieksime nuostabią žirnių piurė. Tikrai verta pamėginti.
Ingredientai
- vaivorykštiniai upėtakiai: 4 pjausnių
- druska: pagal skonį
- citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio.
Žirnelių piurė:
- žalieji žirneliai: 300 gramų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlė: 100 mililitrų
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- sezamo sėklos (pabarstymui).
Recepto paruošimas
1. Upėtakis: Pirmiausia upėtakį nuplaukite ir nuvalykite žvynus.
2. Pabarstykite druska bei pipirais.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 10-15 minučių.
4. Žirnių piurė: Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Pakepinkite susmulkintą česnaką.
5. Suberkite žirnelius, supilkite grietinėlę, pabarstykite druska bei pipirais. Pakaitinkite, kol žirneliai suminkštėja.
6. Sutrinkite maisto smulkintuvu. Aš pati dar pertryniau per sietelį, kad masė būtų vientisa, bet tai nėra būtina.
7. Po to į lėkštes dėkite žirnelių piurė, ant viršaus po žuvies gabaliuką. Pabarstykite sezamo sėklomis, patiekite ir skanaukite! :)
Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau