Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 12

Pieninio šokolado keksiukai su morenginiais besmegeniais

Pieninio Šokolado Keksiukai Su Morenginiais Besmegeniais

Jau labai greitai palydėsime Senuosius ir tikriausiai kaip niekada džiugiai (dėl pandemijos) pasitiksime naujuosius. Būkime kaip niekada optimistai ir tikėkimės, kad kiti metai bus daug geresni. Tokia proga rekomenduoju išbandyti naujus, pieninio šokolado su lazdyno riešutais keksiukus. Ant manųjų "sutūpė" tokie mažumėlę aptirpę baltymų kremo besmegeniai, tad jie labai tinka šventėms. Jei visai netyčiomis lauke nebūtų sniego per pagrindines šventes, bent jie primins žiemą!

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi 24 keksiukai.

Ingredientai

Keksiukams:

  • kiaušiniai: 3 (dideli)
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 140 gramų
  • pieninis šokoladas: 250 gramų
  • pienas: 160 mililitrų
  • pasmulkinti lazdyno riešutai: ~150 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelis.

Baltyminiam bezė papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 3 (dideli)
  • cukrus: 350 gramų
  • vanduo: 9 šaukštų
  • citrinos rūgštelė: ant peilio galiuko.

Recepto paruošimas

1. Keksiukai: Pirmiausia miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.

2. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purių baltai gelsvų putų.

3. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies. Į jį sudedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir maišome, kol šis ištirpsta. Daugiau kaitinti nebereikia, nes sviesto šiluma ir taip turi "įveikti" kietus šokolado gabaliukus.

4. Tada gautą masę supilame į kiaušinių plakinį, čia pat įpilame pieną, išjojame birius produktus ir viską atsargiai išmaišome iki vientisos grietinės tirštumo masės.

5. Po to įmaišome šiek tiek smulkintus lazdyno riešutus.

6. Keksiukus kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie gražiai pakyla bei sutvirtėja. Neperkepame!

7. Baltyminis bezė: Pirmiausia švariai nuplauname kiaušinius. Baltymus atskiriame nuo trynių.

8. Tada nedideliame puodelyje cukrų užpilame vandeniu ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies kol cukraus granulės ištirpsta bei sirupas pasidaro skaidrus. Kai jau matysite, kad granulės ištirpo, nebemaišome ir leidžiame sirupui pavirti dar maždaug 3–5 minutes.

9. Per tą laiką, kol sirupas verda, iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Kai peiliu pakabintos jos nebekris arba tvirtai jau laikysis įsikibusios į apversto dubens dugną, tai reiškia, kad šį etapą įveikėte labai sėkmingai.

10. Vis stebime verdantį sirupą. Kai burbulai pasidaro tankesni, o skystis - ganėtinai klampus, pabandome į jį įmerkti šakutę bei išpūsti burbulą. Jei pavyko, vadinasi, ir šį etapą įveikėte visiškai sėkmingai.

11. Tuomet sirupą į baltymus pilame plona srovele palei pat plaktuvo šluoteles, nuolatos plakame, kad karštis nesutrauktų būsimo kremo į kiaušinienę. Kai jau supilate visą sirupą, ant puodo dugno neturėtų likti cukraus likučių, o užplikyti baltymai turi dar labiau išsipūsti, sustandėti bei pradėti blizgėti.

12. Po to įdedame šiek tiek citrinos rūgštelės. Kol kremas dar šiltas, ji idealiai ištirpsta bei suteikia bezė malonaus gaivumo.

13. Kremą plakame, kol šis pasiekia kambario temperatūrą ir dar labiau sutvirtėja. Tinkamai paruoštas bezė idealiai tiks įvairiems įmantriems ornamentams raityti. Juk visai ne veltui dar prieš dešimtmetį juo buvo labai gausiai papuošiami beveik visi proginiai kepiniai.

14. Jei nusprendėte besmegeniais užsiimti ir jūs, tada papildomai pasiruoškite konditerinį maišelį, apvalaus kirtimo antgalį, kokoso drožlių, cukraus, maistinių dažų arba nedidelių spalvotų saldainiukų.

15. Keksiuko viršūnėlę patepame kremu ir panardiname ją į kokoso drožles arba cukrų. Šie prilimpa bei sudaro lygų žvilgančio sniego įspūdį.

16. Tuomet konditeriniu maišeliu ties keksiuko centru išspaudžiame vieną didesnį "spurgiuką", maišelį atitraukiame ir ant pirmojo "spurgiuko" išspaudžiame antrą, mažesnį. Tai bus tarsi besmegenio galva.

17. Rankas bei nosį aš suformavau iš to paties bezė, nudažyto juoda ir oranžine spalva. Bet esu įsitikinus, kad tą idealiai galite padaryti ir su spalvotais pabarstukais arba saldainiukais. Pasitelkit savo fantaziją ir tikrai nebijokite improvizuoti!

18. Štai ir viskas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Keksiukų istorijos

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau