Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 12

Pieninio šokolado keksiukai su morenginiais besmegeniais

Pieninio Šokolado Keksiukai Su Morenginiais Besmegeniais

Jau labai greitai palydėsime Senuosius ir tikriausiai kaip niekada džiugiai (dėl pandemijos) pasitiksime naujuosius. Būkime kaip niekada optimistai ir tikėkimės, kad kiti metai bus daug geresni. Tokia proga rekomenduoju išbandyti naujus, pieninio šokolado su lazdyno riešutais keksiukus. Ant manųjų "sutūpė" tokie mažumėlę aptirpę baltymų kremo besmegeniai, tad jie labai tinka šventėms. Jei visai netyčiomis lauke nebūtų sniego per pagrindines šventes, bent jie primins žiemą!

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi 24 keksiukai.

Ingredientai

Keksiukams:

  • kiaušiniai: 3 (dideli)
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 140 gramų
  • pieninis šokoladas: 250 gramų
  • pienas: 160 mililitrų
  • pasmulkinti lazdyno riešutai: ~150 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelis.

Baltyminiam bezė papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 3 (dideli)
  • cukrus: 350 gramų
  • vanduo: 9 šaukštų
  • citrinos rūgštelė: ant peilio galiuko.

Recepto paruošimas

1. Keksiukai: Pirmiausia miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.

2. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purių baltai gelsvų putų.

3. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies. Į jį sudedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir maišome, kol šis ištirpsta. Daugiau kaitinti nebereikia, nes sviesto šiluma ir taip turi "įveikti" kietus šokolado gabaliukus.

4. Tada gautą masę supilame į kiaušinių plakinį, čia pat įpilame pieną, išjojame birius produktus ir viską atsargiai išmaišome iki vientisos grietinės tirštumo masės.

5. Po to įmaišome šiek tiek smulkintus lazdyno riešutus.

6. Keksiukus kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie gražiai pakyla bei sutvirtėja. Neperkepame!

7. Baltyminis bezė: Pirmiausia švariai nuplauname kiaušinius. Baltymus atskiriame nuo trynių.

8. Tada nedideliame puodelyje cukrų užpilame vandeniu ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies kol cukraus granulės ištirpsta bei sirupas pasidaro skaidrus. Kai jau matysite, kad granulės ištirpo, nebemaišome ir leidžiame sirupui pavirti dar maždaug 3–5 minutes.

9. Per tą laiką, kol sirupas verda, iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Kai peiliu pakabintos jos nebekris arba tvirtai jau laikysis įsikibusios į apversto dubens dugną, tai reiškia, kad šį etapą įveikėte labai sėkmingai.

10. Vis stebime verdantį sirupą. Kai burbulai pasidaro tankesni, o skystis - ganėtinai klampus, pabandome į jį įmerkti šakutę bei išpūsti burbulą. Jei pavyko, vadinasi, ir šį etapą įveikėte visiškai sėkmingai.

11. Tuomet sirupą į baltymus pilame plona srovele palei pat plaktuvo šluoteles, nuolatos plakame, kad karštis nesutrauktų būsimo kremo į kiaušinienę. Kai jau supilate visą sirupą, ant puodo dugno neturėtų likti cukraus likučių, o užplikyti baltymai turi dar labiau išsipūsti, sustandėti bei pradėti blizgėti.

12. Po to įdedame šiek tiek citrinos rūgštelės. Kol kremas dar šiltas, ji idealiai ištirpsta bei suteikia bezė malonaus gaivumo.

13. Kremą plakame, kol šis pasiekia kambario temperatūrą ir dar labiau sutvirtėja. Tinkamai paruoštas bezė idealiai tiks įvairiems įmantriems ornamentams raityti. Juk visai ne veltui dar prieš dešimtmetį juo buvo labai gausiai papuošiami beveik visi proginiai kepiniai.

14. Jei nusprendėte besmegeniais užsiimti ir jūs, tada papildomai pasiruoškite konditerinį maišelį, apvalaus kirtimo antgalį, kokoso drožlių, cukraus, maistinių dažų arba nedidelių spalvotų saldainiukų.

15. Keksiuko viršūnėlę patepame kremu ir panardiname ją į kokoso drožles arba cukrų. Šie prilimpa bei sudaro lygų žvilgančio sniego įspūdį.

16. Tuomet konditeriniu maišeliu ties keksiuko centru išspaudžiame vieną didesnį "spurgiuką", maišelį atitraukiame ir ant pirmojo "spurgiuko" išspaudžiame antrą, mažesnį. Tai bus tarsi besmegenio galva.

17. Rankas bei nosį aš suformavau iš to paties bezė, nudažyto juoda ir oranžine spalva. Bet esu įsitikinus, kad tą idealiai galite padaryti ir su spalvotais pabarstukais arba saldainiukais. Pasitelkit savo fantaziją ir tikrai nebijokite improvizuoti!

18. Štai ir viskas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Keksiukų istorijos

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau