Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 12

Pieninio šokolado keksiukai su morenginiais besmegeniais

Pieninio Šokolado Keksiukai Su Morenginiais Besmegeniais

Jau labai greitai palydėsime Senuosius ir tikriausiai kaip niekada džiugiai (dėl pandemijos) pasitiksime naujuosius. Būkime kaip niekada optimistai ir tikėkimės, kad kiti metai bus daug geresni. Tokia proga rekomenduoju išbandyti naujus, pieninio šokolado su lazdyno riešutais keksiukus. Ant manųjų "sutūpė" tokie mažumėlę aptirpę baltymų kremo besmegeniai, tad jie labai tinka šventėms. Jei visai netyčiomis lauke nebūtų sniego per pagrindines šventes, bent jie primins žiemą!

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi 24 keksiukai.

Ingredientai

Keksiukams:

  • kiaušiniai: 3 (dideli)
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 140 gramų
  • pieninis šokoladas: 250 gramų
  • pienas: 160 mililitrų
  • pasmulkinti lazdyno riešutai: ~150 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelis.

Baltyminiam bezė papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 3 (dideli)
  • cukrus: 350 gramų
  • vanduo: 9 šaukštų
  • citrinos rūgštelė: ant peilio galiuko.

Recepto paruošimas

1. Keksiukai: Pirmiausia miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.

2. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purių baltai gelsvų putų.

3. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies. Į jį sudedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir maišome, kol šis ištirpsta. Daugiau kaitinti nebereikia, nes sviesto šiluma ir taip turi "įveikti" kietus šokolado gabaliukus.

4. Tada gautą masę supilame į kiaušinių plakinį, čia pat įpilame pieną, išjojame birius produktus ir viską atsargiai išmaišome iki vientisos grietinės tirštumo masės.

5. Po to įmaišome šiek tiek smulkintus lazdyno riešutus.

6. Keksiukus kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie gražiai pakyla bei sutvirtėja. Neperkepame!

7. Baltyminis bezė: Pirmiausia švariai nuplauname kiaušinius. Baltymus atskiriame nuo trynių.

8. Tada nedideliame puodelyje cukrų užpilame vandeniu ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies kol cukraus granulės ištirpsta bei sirupas pasidaro skaidrus. Kai jau matysite, kad granulės ištirpo, nebemaišome ir leidžiame sirupui pavirti dar maždaug 3–5 minutes.

9. Per tą laiką, kol sirupas verda, iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Kai peiliu pakabintos jos nebekris arba tvirtai jau laikysis įsikibusios į apversto dubens dugną, tai reiškia, kad šį etapą įveikėte labai sėkmingai.

10. Vis stebime verdantį sirupą. Kai burbulai pasidaro tankesni, o skystis - ganėtinai klampus, pabandome į jį įmerkti šakutę bei išpūsti burbulą. Jei pavyko, vadinasi, ir šį etapą įveikėte visiškai sėkmingai.

11. Tuomet sirupą į baltymus pilame plona srovele palei pat plaktuvo šluoteles, nuolatos plakame, kad karštis nesutrauktų būsimo kremo į kiaušinienę. Kai jau supilate visą sirupą, ant puodo dugno neturėtų likti cukraus likučių, o užplikyti baltymai turi dar labiau išsipūsti, sustandėti bei pradėti blizgėti.

12. Po to įdedame šiek tiek citrinos rūgštelės. Kol kremas dar šiltas, ji idealiai ištirpsta bei suteikia bezė malonaus gaivumo.

13. Kremą plakame, kol šis pasiekia kambario temperatūrą ir dar labiau sutvirtėja. Tinkamai paruoštas bezė idealiai tiks įvairiems įmantriems ornamentams raityti. Juk visai ne veltui dar prieš dešimtmetį juo buvo labai gausiai papuošiami beveik visi proginiai kepiniai.

14. Jei nusprendėte besmegeniais užsiimti ir jūs, tada papildomai pasiruoškite konditerinį maišelį, apvalaus kirtimo antgalį, kokoso drožlių, cukraus, maistinių dažų arba nedidelių spalvotų saldainiukų.

15. Keksiuko viršūnėlę patepame kremu ir panardiname ją į kokoso drožles arba cukrų. Šie prilimpa bei sudaro lygų žvilgančio sniego įspūdį.

16. Tuomet konditeriniu maišeliu ties keksiuko centru išspaudžiame vieną didesnį "spurgiuką", maišelį atitraukiame ir ant pirmojo "spurgiuko" išspaudžiame antrą, mažesnį. Tai bus tarsi besmegenio galva.

17. Rankas bei nosį aš suformavau iš to paties bezė, nudažyto juoda ir oranžine spalva. Bet esu įsitikinus, kad tą idealiai galite padaryti ir su spalvotais pabarstukais arba saldainiukais. Pasitelkit savo fantaziją ir tikrai nebijokite improvizuoti!

18. Štai ir viskas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Keksiukų istorijos

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 11:13 Medaus Kompresas Nuo Kosulio: Nauda, Receptai Ir Patarimai Natūraliam Gydymui

Šaltuoju metų laiku susirgti peršalimo ligomis labai paprasta, o kosulys – vienas iš nemaloniausių simptomų, kurie gali varginti tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Nepriklausomai nuo to, ar tai sausas, dirginantis kosulys, ar drėgnas su skrep...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 09:44 Pienligė (Makšties Kandidozė) 2025: Simptomai, Priežastys, Efektyvus Gydymas Natūraliomis Priemonėmis ir Prevencija
Pienligė moterims: simptomai, priežastys, efektyvus gydymas natūraliomis priemonėmis kaip probiotikai, kokosų aliejus, arbatmedžio aliejus. Sužinokite, kaip išvengti pasikartojimo ir gydyti namuose.

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 09:04 Geriausios Vaistažolės Moterų Sveikatai: Nauda, Receptai ir Patarimai
Moterų sveikata – tai ne tik fizinė būklė, bet ir emocinė pusiausvyra, kuri dažnai kinta per menstruacijas, nėštumą ar menopauzę. Vaistažolės, tokios kaip dirvinis asiūklis, didžioji dilgėlė ar jonažolė, seniai žinomos liaudies medicinoje kaip saugūs...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 20:23 Kaip Atsikratyti Neigiamos Energijos Namuose 2026 Metais
Namai turėtų būti ramybės oazė, bet neigiama energija sukelia stresą, konfliktus ir netvarką. Sužinokite požymius: užgniaužimas, nuolatiniai skundai. Atsikratykite jos tvarkydami, valydami citrinų-acto tirpalu, degindami šalavijus (indėnų technika) a...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 10:30 Mėnulio ciklai raganystėje: ritualai kiekvienai fazei ir jų galia
Mėnulio ciklai yra esminė raganystės dalis, veikianti kaip energijos vadovas ritualams ir ketinimams. Kiekviena fazė – pilnatis gausai, dylantis mėnulis paleidimui, jaunatis naujoms pradžioms – siūlo unikalius ritualus su žvakėmis, kristalais ir žole...

Skaityti daugiau