Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 12

Pieninio šokolado keksiukai su morenginiais besmegeniais

Pieninio Šokolado Keksiukai Su Morenginiais Besmegeniais

Jau labai greitai palydėsime Senuosius ir tikriausiai kaip niekada džiugiai (dėl pandemijos) pasitiksime naujuosius. Būkime kaip niekada optimistai ir tikėkimės, kad kiti metai bus daug geresni. Tokia proga rekomenduoju išbandyti naujus, pieninio šokolado su lazdyno riešutais keksiukus. Ant manųjų "sutūpė" tokie mažumėlę aptirpę baltymų kremo besmegeniai, tad jie labai tinka šventėms. Jei visai netyčiomis lauke nebūtų sniego per pagrindines šventes, bent jie primins žiemą!

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi 24 keksiukai.

Ingredientai

Keksiukams:

  • kiaušiniai: 3 (dideli)
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 140 gramų
  • pieninis šokoladas: 250 gramų
  • pienas: 160 mililitrų
  • pasmulkinti lazdyno riešutai: ~150 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelis.

Baltyminiam bezė papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 3 (dideli)
  • cukrus: 350 gramų
  • vanduo: 9 šaukštų
  • citrinos rūgštelė: ant peilio galiuko.

Recepto paruošimas

1. Keksiukai: Pirmiausia miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.

2. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purių baltai gelsvų putų.

3. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies. Į jį sudedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir maišome, kol šis ištirpsta. Daugiau kaitinti nebereikia, nes sviesto šiluma ir taip turi "įveikti" kietus šokolado gabaliukus.

4. Tada gautą masę supilame į kiaušinių plakinį, čia pat įpilame pieną, išjojame birius produktus ir viską atsargiai išmaišome iki vientisos grietinės tirštumo masės.

5. Po to įmaišome šiek tiek smulkintus lazdyno riešutus.

6. Keksiukus kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie gražiai pakyla bei sutvirtėja. Neperkepame!

7. Baltyminis bezė: Pirmiausia švariai nuplauname kiaušinius. Baltymus atskiriame nuo trynių.

8. Tada nedideliame puodelyje cukrų užpilame vandeniu ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies kol cukraus granulės ištirpsta bei sirupas pasidaro skaidrus. Kai jau matysite, kad granulės ištirpo, nebemaišome ir leidžiame sirupui pavirti dar maždaug 3–5 minutes.

9. Per tą laiką, kol sirupas verda, iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Kai peiliu pakabintos jos nebekris arba tvirtai jau laikysis įsikibusios į apversto dubens dugną, tai reiškia, kad šį etapą įveikėte labai sėkmingai.

10. Vis stebime verdantį sirupą. Kai burbulai pasidaro tankesni, o skystis - ganėtinai klampus, pabandome į jį įmerkti šakutę bei išpūsti burbulą. Jei pavyko, vadinasi, ir šį etapą įveikėte visiškai sėkmingai.

11. Tuomet sirupą į baltymus pilame plona srovele palei pat plaktuvo šluoteles, nuolatos plakame, kad karštis nesutrauktų būsimo kremo į kiaušinienę. Kai jau supilate visą sirupą, ant puodo dugno neturėtų likti cukraus likučių, o užplikyti baltymai turi dar labiau išsipūsti, sustandėti bei pradėti blizgėti.

12. Po to įdedame šiek tiek citrinos rūgštelės. Kol kremas dar šiltas, ji idealiai ištirpsta bei suteikia bezė malonaus gaivumo.

13. Kremą plakame, kol šis pasiekia kambario temperatūrą ir dar labiau sutvirtėja. Tinkamai paruoštas bezė idealiai tiks įvairiems įmantriems ornamentams raityti. Juk visai ne veltui dar prieš dešimtmetį juo buvo labai gausiai papuošiami beveik visi proginiai kepiniai.

14. Jei nusprendėte besmegeniais užsiimti ir jūs, tada papildomai pasiruoškite konditerinį maišelį, apvalaus kirtimo antgalį, kokoso drožlių, cukraus, maistinių dažų arba nedidelių spalvotų saldainiukų.

15. Keksiuko viršūnėlę patepame kremu ir panardiname ją į kokoso drožles arba cukrų. Šie prilimpa bei sudaro lygų žvilgančio sniego įspūdį.

16. Tuomet konditeriniu maišeliu ties keksiuko centru išspaudžiame vieną didesnį "spurgiuką", maišelį atitraukiame ir ant pirmojo "spurgiuko" išspaudžiame antrą, mažesnį. Tai bus tarsi besmegenio galva.

17. Rankas bei nosį aš suformavau iš to paties bezė, nudažyto juoda ir oranžine spalva. Bet esu įsitikinus, kad tą idealiai galite padaryti ir su spalvotais pabarstukais arba saldainiukais. Pasitelkit savo fantaziją ir tikrai nebijokite improvizuoti!

18. Štai ir viskas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Recepto Autorius Keksiukų istorijos

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau