Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 2

Sausainiai - Macaroons. Skonis nepakartojamas

Sausainiai - Macaroons. Skonis Nepakartojamas

Macaroons - man asmeniškai vieni iš pačių skaniausių sausainių. Imi vieną, po to antrą, trečią ir labai greitai jų nelieka. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Skonis tikrai nepakartojamas!

Ingredientai

Macaroons'ams:

  • kiaušinių baltymai: 90 gramų (iš 2M ir 1S dydžio kiaušinių)
  • cukrus: 120 gramų
  • cukraus pudra: 130 gramų
  • migdolų miltai: 120 gramų
  • maistiniai dažai: lašelio (jeigu norisi spalvotų sausainių).

Pertepimui:

  • plakamoji grietinėlė: 100 gramų
  • šokoladas be priedų: 250 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Cukraus pudros bei migdolų miltų svoris yra nurodytas jau persijotų per smulkų sietelį.

2. Macaroons: Pirmiausia kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi, iki standžių putų, kol cukrus visiškai ištirpsta. Tai galite patikrinti patrynus truputį baltymo masės tarp pirštų, ar visai nesijaučia cukraus granulių. Jeigu nuspręsite naudoti maistinius dažus, tai juos įmaišome šiame etape.

3. Migdolų mitus bei cukraus pudrą persijojame per smulkų sietelį.

4. Supilame sausus produktus į kiaušinių baltymus ir mentele maišome keldami nuo dugno kelias minutes, kol tešla kiek suskystėja, paviršiuje išsilygina tešlos kontūrai.

5. Kepimo skardoje įtiesiame kepimo popierių. Po juo galite patiesti atsispausdintą šabloną, kad būtų lengviau padaryti sausainius kuo vienodesnio dydžio. Supilame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame 3 centimetrų dydžio pyragaičius, palikdami tarpus. Išspaudus visus sausainius kepimo skardą gerai padaužome į stalą, kad paviršius būtų lygus bei išeitų oro burbulai.

6. Paliekame kambario temperatūroje maždaug 30-50 minučių, kol lengvai prilietus pyragaičio paviršių jis bus sausas bei nebelips prie mūsų pirštų. Jeigu naudosite šabloną, jį reikia atsargiai ištraukti iš skardos.

7. Kepame iki 130 laipsnių temperatūros maždaug 10-13 minučių. Ar jau iškepę galite patikrinti lengvai paspaudę pyragėliu viršų, jis turi neturi susiplausti, išlikti tvirtas.

8. Paliekame atvėsti kepimo skardoje. Tik kai visiškai atvėsta, nukeliame nuo kepimo popieriaus.

9. Pertepimas: Grietinėlę bei šokoladą kaitiname ant labai mažos ugnies. Kai jau šokoladas ima tirpti, nukeliame nuo ugnies ir maišome, kol visiškai ištirpsta.

10. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir tada dar mažiausiai pusvalandį palaikome šaldytuve.

11. Atvėsusį kremą išplakame iki purumo. Dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame ant sausainio ir suklijuojame po du.

12. Sudedame į hermetišką indą ir pastatome vėsiai keletui valandų, kad kremas sutvirtėtų. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.

Receptu pasidalino Skanūs kąsneliai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau