Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 24

Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Toskanietiška Lašiša Grietinėlės Padaže Su Saulėje Džiovintais Pomidor

Toks lašišos patiekalas grietinėlės padaže dar kitaip yra vadinamas - toskanietiška lašiša. Jis tikrai ganėtinai paprastai pagaminamas, o skonis tikra fantastika. Padažui pasigaminti aš panaudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus bei špinatus.

Kepimui prireiks didelės keptuvės. Arba kitaip lašišos gabaliukus gali tekti kepti per 2 kartus.

Seniau buvau įkėlusi labai panašų lašišos grietinėlės padaže su špinatais ir vyšniniais pomidorais receptą, kurio padaže panaudojau vyšninius pomidorus. Jis tada sulaukė labai daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Todėl esu visiškai tikra, kad ir šis labai patiks!

Man asmeniškai skaniausia šį patiekalą patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis arba makaronais.

Ingredientai

  • lašišos filė: ~600-800 gramų (supjaustyta į 4-6 gabaliukus)
  • mažieji špinatai: 70 graų
  • saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
  • neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 stiklinės (arba kitas kietasis sūris)
  • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
  • švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų)
  • paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome aliejumi, taip pat apibarstome druska bei pipirais.

2. Paliekame pasimarinuoti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.

3. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros

4. Sudedame lašišos filė oda į apačią ir kepame maždaug 4-6 minutes priklausomai nuo gabaliukų dydžio.

5. Paskui apverčiame ir apkepame viršų maždaug 1-2 minutes.

6. Lašišą išimame iš keptuvės ir išvalome keptuvę.

7. Ant vidutinės kaitros įkaitiname gabaliuką sviesto. Suberiame bei apkepame česnakus maždaug 30 sekundžių.

8. Tada supilame grietinėlę, sūrį, pomidorus ir špinatus, įlašiname citrinos sulčių, įberiame paprikos miltelių, druskos, pipirų bei krapų.

9. Uždengiame keptuvę ir kaitiname, kol špinatai sukris (maždaug 1-2 minutes)

10. Sudedame lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos kaitros patroškiname kelias minutes.

11. Patiekiame su bulvėmis, makaronais ir kitu mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 09:03 Žemė pasvirusi 31,5 colio. Tai neturėtų atsitikti
Vanduo turi galią. Tiesą sakant, tokia didelė galia, kad pumpuojant Žemės gruntinį vandenį galima pakeisti planetos pasvirimą ir sukimąsi. Tai taip pat gali turėti įtakos jūros lygio kilimui ir kitoms klimato kaitos pasekmėms....

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 08:42 Mokslininkai atrado būdą, kaip atgręžti laiką ir galbūt ištrinti klaidas
Kvantinės fizikos subatominėje visatoje galima pasiekti dalykų, kurie mūsų fizinėje pasaulyje laikomi neįmanomais. Tokie dalykai kaip superpozicija, susipynimas ir net teleportacija atrodo įmanomi, kai viskas tampa kvantinė. Dabar Austrijos mokslų ak...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:41 Tyrimai atskleidžia chemoterapijos pavojus: pagreitėjęs senėjimas ir antriniai vėžiai
Naujausi tyrimai atskleidė nerimą keliančius chemoterapijos šalutinius poveikius. Gydymas gali negrįžtamai pažeisti sveikas ląsteles, pagreitinti senėjimą ir padidinti antrinių vėžio formų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:24 Ataskaita patvirtina, kad chemtrailai buvo panaudoti 1952 m. Lynmouth potvynio katastrofai sukelti
1952 m. rugpjūčio 15 d. Jungtinę Karalystę sukrėtė viena didžiausių potvynio katastrofų per pastaruosius 300 metų. Lynmouth kaimas Devone buvo nusiaubtas, kai 90 milijonų tonų vandens ir tūkstančiai tonų uolienų nušlavė namus, tiltus ir gyvenimus, nu...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:33 Kaip Laikyti Obuolius Namuose, Kad Jie Ilgiau Išsilaikytų? Ekspertų Patarimai ir Moksliniai Paaiškinimai
Kaip laikyti obuolius, kad jie išliktų švieži? Sužinokite ekspertų patarimus ir mokslinius paaiškinimus, kaip išsaugoti obuolius šaldytuve ar rūsyje. Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais paaiškinimais ir ekspertų patarimais, atskleisime, kaip ti...

Skaityti daugiau