Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 24

Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Toskanietiška Lašiša Grietinėlės Padaže Su Saulėje Džiovintais Pomidor

Toks lašišos patiekalas grietinėlės padaže dar kitaip yra vadinamas - toskanietiška lašiša. Jis tikrai ganėtinai paprastai pagaminamas, o skonis tikra fantastika. Padažui pasigaminti aš panaudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus bei špinatus.

Kepimui prireiks didelės keptuvės. Arba kitaip lašišos gabaliukus gali tekti kepti per 2 kartus.

Seniau buvau įkėlusi labai panašų lašišos grietinėlės padaže su špinatais ir vyšniniais pomidorais receptą, kurio padaže panaudojau vyšninius pomidorus. Jis tada sulaukė labai daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Todėl esu visiškai tikra, kad ir šis labai patiks!

Man asmeniškai skaniausia šį patiekalą patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis arba makaronais.

Ingredientai

  • lašišos filė: ~600-800 gramų (supjaustyta į 4-6 gabaliukus)
  • mažieji špinatai: 70 graų
  • saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
  • neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 stiklinės (arba kitas kietasis sūris)
  • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
  • švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų)
  • paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome aliejumi, taip pat apibarstome druska bei pipirais.

2. Paliekame pasimarinuoti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.

3. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros

4. Sudedame lašišos filė oda į apačią ir kepame maždaug 4-6 minutes priklausomai nuo gabaliukų dydžio.

5. Paskui apverčiame ir apkepame viršų maždaug 1-2 minutes.

6. Lašišą išimame iš keptuvės ir išvalome keptuvę.

7. Ant vidutinės kaitros įkaitiname gabaliuką sviesto. Suberiame bei apkepame česnakus maždaug 30 sekundžių.

8. Tada supilame grietinėlę, sūrį, pomidorus ir špinatus, įlašiname citrinos sulčių, įberiame paprikos miltelių, druskos, pipirų bei krapų.

9. Uždengiame keptuvę ir kaitiname, kol špinatai sukris (maždaug 1-2 minutes)

10. Sudedame lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos kaitros patroškiname kelias minutes.

11. Patiekiame su bulvėmis, makaronais ir kitu mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau