Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 24

Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Toskanietiška Lašiša Grietinėlės Padaže Su Saulėje Džiovintais Pomidor

Toks lašišos patiekalas grietinėlės padaže dar kitaip yra vadinamas - toskanietiška lašiša. Jis tikrai ganėtinai paprastai pagaminamas, o skonis tikra fantastika. Padažui pasigaminti aš panaudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus bei špinatus.

Kepimui prireiks didelės keptuvės. Arba kitaip lašišos gabaliukus gali tekti kepti per 2 kartus.

Seniau buvau įkėlusi labai panašų lašišos grietinėlės padaže su špinatais ir vyšniniais pomidorais receptą, kurio padaže panaudojau vyšninius pomidorus. Jis tada sulaukė labai daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Todėl esu visiškai tikra, kad ir šis labai patiks!

Man asmeniškai skaniausia šį patiekalą patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis arba makaronais.

Ingredientai

  • lašišos filė: ~600-800 gramų (supjaustyta į 4-6 gabaliukus)
  • mažieji špinatai: 70 graų
  • saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
  • neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 stiklinės (arba kitas kietasis sūris)
  • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
  • švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų)
  • paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome aliejumi, taip pat apibarstome druska bei pipirais.

2. Paliekame pasimarinuoti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.

3. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros

4. Sudedame lašišos filė oda į apačią ir kepame maždaug 4-6 minutes priklausomai nuo gabaliukų dydžio.

5. Paskui apverčiame ir apkepame viršų maždaug 1-2 minutes.

6. Lašišą išimame iš keptuvės ir išvalome keptuvę.

7. Ant vidutinės kaitros įkaitiname gabaliuką sviesto. Suberiame bei apkepame česnakus maždaug 30 sekundžių.

8. Tada supilame grietinėlę, sūrį, pomidorus ir špinatus, įlašiname citrinos sulčių, įberiame paprikos miltelių, druskos, pipirų bei krapų.

9. Uždengiame keptuvę ir kaitiname, kol špinatai sukris (maždaug 1-2 minutes)

10. Sudedame lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos kaitros patroškiname kelias minutes.

11. Patiekiame su bulvėmis, makaronais ir kitu mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau