Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 24

Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Toskanietiška Lašiša Grietinėlės Padaže Su Saulėje Džiovintais Pomidor

Toks lašišos patiekalas grietinėlės padaže dar kitaip yra vadinamas - toskanietiška lašiša. Jis tikrai ganėtinai paprastai pagaminamas, o skonis tikra fantastika. Padažui pasigaminti aš panaudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus bei špinatus.

Kepimui prireiks didelės keptuvės. Arba kitaip lašišos gabaliukus gali tekti kepti per 2 kartus.

Seniau buvau įkėlusi labai panašų lašišos grietinėlės padaže su špinatais ir vyšniniais pomidorais receptą, kurio padaže panaudojau vyšninius pomidorus. Jis tada sulaukė labai daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Todėl esu visiškai tikra, kad ir šis labai patiks!

Man asmeniškai skaniausia šį patiekalą patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis arba makaronais.

Ingredientai

  • lašišos filė: ~600-800 gramų (supjaustyta į 4-6 gabaliukus)
  • mažieji špinatai: 70 graų
  • saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
  • neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 stiklinės (arba kitas kietasis sūris)
  • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
  • švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų)
  • paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome aliejumi, taip pat apibarstome druska bei pipirais.

2. Paliekame pasimarinuoti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.

3. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros

4. Sudedame lašišos filė oda į apačią ir kepame maždaug 4-6 minutes priklausomai nuo gabaliukų dydžio.

5. Paskui apverčiame ir apkepame viršų maždaug 1-2 minutes.

6. Lašišą išimame iš keptuvės ir išvalome keptuvę.

7. Ant vidutinės kaitros įkaitiname gabaliuką sviesto. Suberiame bei apkepame česnakus maždaug 30 sekundžių.

8. Tada supilame grietinėlę, sūrį, pomidorus ir špinatus, įlašiname citrinos sulčių, įberiame paprikos miltelių, druskos, pipirų bei krapų.

9. Uždengiame keptuvę ir kaitiname, kol špinatai sukris (maždaug 1-2 minutes)

10. Sudedame lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos kaitros patroškiname kelias minutes.

11. Patiekiame su bulvėmis, makaronais ir kitu mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau