Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 01

Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams - labai skanus ir sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta sūriu ir špinatais. Panašių receptų internete galima rasti tikrai labai daug, bet aš turiu argumentų kodėl reikia pasirinkti būtent manąjį. Aš labai gerai žinau tokio pyrago sėkmės paslaptį - tai tešlos paruošimas. Visos detalės bus aptartos recepte.

Aš šį pyragą mėgstu išsikepti sekmadienio vakarą ir tada kitos savaitės pradžiai turime nuostabų šaltą, lengvą užkandį, kurį itin patogu neštis į darbą, užkrimsti pusryčiams, arba su papildomu garnyru (pvz. salotomis) valgyti vakare. Tarp kitko, šis patiekalas labai tinka ir Kūčioms! Gerai įsikomponuoja tarp silkių ir mišrainių ir jas puikiai papildo.

Ingredientai

  • bemielė sluoksniuota arba sviestinė tešla: 1 pakelio (geriausia pirkti 2 lapus).

Įdarui: 

  • špinatai: 300 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • riebi varškė arba feta: 500 gramų (geriausiam skoniui aš rekomenduoju maišyti perpus)
  • krapai: ryšulėlio
  • kietasis sūris: ~50 gramų
  • maltas muskatas
  • druska
  • pipirai
  • kiaušiniai: 2 (1 pyragui aptepti).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atšildome tešlą iki kambario temperatūros. Idealiausia išimti iš šaltos vietos likus maždaug valandai iki pyrago gaminimo.

2. Nuplauname špinatus ir pakepame kelias minutes ant sviesto arba aliejaus, kol špinatais sukris. Špinatams vystant, išspaudžiame į juos česnako skilteles ir išmaišome.

3. Į didesnį dubenį arba kombainą sudedame varškę ir/ar fetą, supjaustytus krapus, sutarkuotą sūrį, muskatą, pipirus, įmušame kiaušinį ir pabaigoje sudedame kiek pravėsusius špinatus.

4. Viską sutriname blenderiu arba virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Praleidus šį žingsnį, pyragas nesigaus toks sultingas.

5. Itin svarbus žingsnis ir didžioji paslaptis: standartinę orkaitės skardą (arba didžiausią turimą) pabarstykite miltais, per vidurį klojame tešlos lapą ir ją plonai iškočiokite iki tokio dydžio, kad pasidengtų per visą skardos plotą. Nepergyvenkite, jeigu tešla atrodys pernelyg plona, ar kur įplyš - kepant viskas susitvarkys. Tokiu pat principu, tik ant stalo, iškočiokite kitą tešlos lakštą.

6. Ant iškočiotos tešlos sudėkite įdarą, palikdami maždaug centimetrą nuo kraštų ir ant viršaus dėkite kitą tešlos lapą. Kraštelius apspauskite šakute arba pirštais.

7. Pyrago viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių.

8. Skaniausia valgyti jau atvėsusį. Pasilepinkite!

9. Patarimas: Jeigu naudojate fetą, druskos nededame.

10. Patarimas: Vietoj krapų galite dėti svogūnų laiškus arba kitokius žalumynus.

11. Patarimas: Stebime, kaip kepa mūsų pyragas - jei greitai parudavo, pridengiame folija.

12. Rekomendacija: Daugiau pyragų su feta receptų rasite: Pyragai su feta.

Toks nesaldus pyragas yra tiesiog superinis. Nustebina visus

Recepto Autorius Ugniniai receptai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau