Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Lapkričio » 1

Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams - labai skanus ir sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta sūriu ir špinatais. Panašių receptų internete galima rasti tikrai labai daug, bet aš turiu argumentų kodėl reikia pasirinkti būtent manąjį. Aš labai gerai žinau tokio pyrago sėkmės paslaptį - tai tešlos paruošimas. Visos detalės bus aptartos recepte.

Aš šį pyragą mėgstu išsikepti sekmadienio vakarą ir tada kitos savaitės pradžiai turime nuostabų šaltą, lengvą užkandį, kurį itin patogu neštis į darbą, užkrimsti pusryčiams, arba su papildomu garnyru (pvz. salotomis) valgyti vakare. Tarp kitko, šis patiekalas labai tinka ir Kūčioms! Gerai įsikomponuoja tarp silkių ir mišrainių ir jas puikiai papildo.

Ingredientai

  • bemielė sluoksniuota arba sviestinė tešla: 1 pakelio (geriausia pirkti 2 lapus).

Įdarui: 

  • špinatai: 300 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • riebi varškė arba feta: 500 gramų (geriausiam skoniui aš rekomenduoju maišyti perpus)
  • krapai: ryšulėlio
  • kietasis sūris: ~50 gramų
  • maltas muskatas
  • druska
  • pipirai
  • kiaušiniai: 2 (1 pyragui aptepti).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atšildome tešlą iki kambario temperatūros. Idealiausia išimti iš šaltos vietos likus maždaug valandai iki pyrago gaminimo.

2. Nuplauname špinatus ir pakepame kelias minutes ant sviesto arba aliejaus, kol špinatais sukris. Špinatams vystant, išspaudžiame į juos česnako skilteles ir išmaišome.

3. Į didesnį dubenį arba kombainą sudedame varškę ir/ar fetą, supjaustytus krapus, sutarkuotą sūrį, muskatą, pipirus, įmušame kiaušinį ir pabaigoje sudedame kiek pravėsusius špinatus.

4. Viską sutriname blenderiu arba virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Praleidus šį žingsnį, pyragas nesigaus toks sultingas.

5. Itin svarbus žingsnis ir didžioji paslaptis: standartinę orkaitės skardą (arba didžiausią turimą) pabarstykite miltais, per vidurį klojame tešlos lapą ir ją plonai iškočiokite iki tokio dydžio, kad pasidengtų per visą skardos plotą. Nepergyvenkite, jeigu tešla atrodys pernelyg plona, ar kur įplyš - kepant viskas susitvarkys. Tokiu pat principu, tik ant stalo, iškočiokite kitą tešlos lakštą.

6. Ant iškočiotos tešlos sudėkite įdarą, palikdami maždaug centimetrą nuo kraštų ir ant viršaus dėkite kitą tešlos lapą. Kraštelius apspauskite šakute arba pirštais.

7. Pyrago viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių.

8. Skaniausia valgyti jau atvėsusį. Pasilepinkite!

9. Patarimas: Jeigu naudojate fetą, druskos nededame.

10. Patarimas: Vietoj krapų galite dėti svogūnų laiškus arba kitokius žalumynus.

11. Patarimas: Stebime, kaip kepa mūsų pyragas - jei greitai parudavo, pridengiame folija.

12. Rekomendacija: Daugiau pyragų su feta receptų rasite: Pyragai su feta.

Toks nesaldus pyragas yra tiesiog superinis. Nustebina visus

Recepto Autorius Ugniniai receptai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau