Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 01

Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams - labai skanus ir sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta sūriu ir špinatais. Panašių receptų internete galima rasti tikrai labai daug, bet aš turiu argumentų kodėl reikia pasirinkti būtent manąjį. Aš labai gerai žinau tokio pyrago sėkmės paslaptį - tai tešlos paruošimas. Visos detalės bus aptartos recepte.

Aš šį pyragą mėgstu išsikepti sekmadienio vakarą ir tada kitos savaitės pradžiai turime nuostabų šaltą, lengvą užkandį, kurį itin patogu neštis į darbą, užkrimsti pusryčiams, arba su papildomu garnyru (pvz. salotomis) valgyti vakare. Tarp kitko, šis patiekalas labai tinka ir Kūčioms! Gerai įsikomponuoja tarp silkių ir mišrainių ir jas puikiai papildo.

Ingredientai

  • bemielė sluoksniuota arba sviestinė tešla: 1 pakelio (geriausia pirkti 2 lapus).

Įdarui: 

  • špinatai: 300 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • riebi varškė arba feta: 500 gramų (geriausiam skoniui aš rekomenduoju maišyti perpus)
  • krapai: ryšulėlio
  • kietasis sūris: ~50 gramų
  • maltas muskatas
  • druska
  • pipirai
  • kiaušiniai: 2 (1 pyragui aptepti).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atšildome tešlą iki kambario temperatūros. Idealiausia išimti iš šaltos vietos likus maždaug valandai iki pyrago gaminimo.

2. Nuplauname špinatus ir pakepame kelias minutes ant sviesto arba aliejaus, kol špinatais sukris. Špinatams vystant, išspaudžiame į juos česnako skilteles ir išmaišome.

3. Į didesnį dubenį arba kombainą sudedame varškę ir/ar fetą, supjaustytus krapus, sutarkuotą sūrį, muskatą, pipirus, įmušame kiaušinį ir pabaigoje sudedame kiek pravėsusius špinatus.

4. Viską sutriname blenderiu arba virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Praleidus šį žingsnį, pyragas nesigaus toks sultingas.

5. Itin svarbus žingsnis ir didžioji paslaptis: standartinę orkaitės skardą (arba didžiausią turimą) pabarstykite miltais, per vidurį klojame tešlos lapą ir ją plonai iškočiokite iki tokio dydžio, kad pasidengtų per visą skardos plotą. Nepergyvenkite, jeigu tešla atrodys pernelyg plona, ar kur įplyš - kepant viskas susitvarkys. Tokiu pat principu, tik ant stalo, iškočiokite kitą tešlos lakštą.

6. Ant iškočiotos tešlos sudėkite įdarą, palikdami maždaug centimetrą nuo kraštų ir ant viršaus dėkite kitą tešlos lapą. Kraštelius apspauskite šakute arba pirštais.

7. Pyrago viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių.

8. Skaniausia valgyti jau atvėsusį. Pasilepinkite!

9. Patarimas: Jeigu naudojate fetą, druskos nededame.

10. Patarimas: Vietoj krapų galite dėti svogūnų laiškus arba kitokius žalumynus.

11. Patarimas: Stebime, kaip kepa mūsų pyragas - jei greitai parudavo, pridengiame folija.

12. Rekomendacija: Daugiau pyragų su feta receptų rasite: Pyragai su feta.

Toks nesaldus pyragas yra tiesiog superinis. Nustebina visus

Recepto Autorius Ugniniai receptai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau