Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai
Gintaras FURMANAVIČIUS: Apie šeimą
05.08.2022, 07:13
Gintaras FURMANAVIČIUS: Apie šeimą

Viską, ką jau toli į antrą pusę persiritusio savo gyvenimo pradžioje gavau geriausio, man davė mano šeima. Ne gatvė ar mokykla, o tėvai kantriai aiškino man gyvenimo tiesas, kurios tuo metu labai dažnai ir smarkiai skyrėsi nuo tų, kurias man kaldavo į galvą mano mokytojai, dauguma kurių tai darydavo labai akivaizdžiai parodydami, jog netiki tuo, ką privalo mums pasakoti. To buvo neįmanoma nematyti.

Skaityk toliau
Traškūs mažarūgščiai agurkėliai – nereikia nieko virinti
04.08.2022, 07:11
Traškūs mažarūgščiai agurkėliai – nereikia nieko virinti ir sterilizuoti

Ingredientų kiekis paskaičiuotas vienam 3 l stiklainiui. 5 l talpai kiekį reikia padidinti dvigubai.

Skaityk toliau
Nevirtos uogienės – vos per 5 minutes: ką svarbu žinoti?
03.08.2022, 07:23
Nevirtos uogienės – vos per 5 minutes: ką svarbu žinoti?
Mamos ir močiutės iš kartos į kartą perduoda tradiciją iš vasaros gėrybių virti uogienes, tačiau dažnam tai asocijuojasi su ilgu ir varginančiu gamybos procesu. Maisto ekspertai primena, kad uogienės nebūtinai turi būti verdamos. Sutrintos ir užšaldytos šviežios uogos išsaugo daugiau vitaminų bei suteikia įspūdį tarsi valgytumėte tik ką nuskintą vasaros derlių.
Skaityk toliau
pyragai, tortai, receptai, obuolių pyragas, obuolių tortas
01.08.2022, 07:14
Genialus kepinys - Obuolių pyragas, tarsi tortas
Labai skanu ir paprasta!
Skaityk toliau
31.07.2022, 11:35
Sekmadienio meditacija. Ar džiaugiuosi tuo, ką turiu?

Šį sekmadienį girdime ir skaitome apie Jėzaus susitikimą su jo besiklausančiais mokiniais. Jis jiems kalba palyginimais. Vienas iš jų – apie turtingą žmogų, kuris, sulaukęs gausaus derliaus, ėmė planuoti, kur jį sukraus. Jis mano, kad, tai padarius, jo siela ras ramybę.

Skaityk toliau
Tobulas pyragas (aguonų vyniotinis) iš mamos užrašų knygelės
31.07.2022, 08:41
Tobulas arbatos pyragas (aguonų vyniotinis) iš mamos užrašų knygelės
Pirmą kartą tai tikrai, pavyks iš pirmo karto! Tobulas prie arbatos pyragas (aguonų vyniotinis) iš mamos užrašų knygelės.
Skaityk toliau
Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas
31.07.2022, 08:24
Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Receptas labai paprastas, o ingredientai labai paprasti ir lengvai prieinami. Tačiau jis būna skanus, minkštas ir kvapnus. Visi ingredientai yra lengvai prieinami, o rezultatai visada neįtikėtini!

Skaityk toliau
Kivių želė tortas su grietine
31.07.2022, 07:54
Kivių želė pyragas (tortas) su grietine
Noriu su jumis pasidalyti savo naujojo šedevro receptu, kuris tarp mano draugų ir namiškių sukėlė daugybę emocijų.
Skaityk toliau
Dieviškas vyšnių suflė pyragas - nieko panašaus dar nesate valgę
30.07.2022, 20:53
Dieviškas vyšnių suflė pyragas - nieko panašaus dar nesate valgę
Suflė tortas - tai mažiausia kaina ir didžiausias skonis. Jį galima gaminti iš bet kokios rūšies vaisių ar uogų. Mano dukra tiesiog dievina šį desertą. Šį receptą perskaičiau maždaug prieš metus ir jau metus juo džiuginu savo šeimą.
Skaityk toliau
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česna
29.07.2022, 20:24
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Vištiena - vieni žmonės ją labai mėgsta, kiti sako, kad ši mėsa tiesiog per sausa. O gal ją įmanoma pagaminti taip, kad patiktų visiems? Šį kartą močiutė parodė, kaip tai padaryti, kad tokius vištienos kepsniukus galėtumėte paruošti Jūs!
Skaityk toliau
Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą žiemai
28.07.2022, 21:43
Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą žiemai

Net šiek tiek liūdna - pjauti moliūgus reiškia, kad tai jau bus paskutinis konservavimas šiais metais, vasara eina į pabaigą. Bet dabar ne apie liūdesį ir džiugesį.

Skaityk toliau
ryžiai, receptai, juodieji ryžiai, vegetariški patiekalai
28.07.2022, 21:33
Kas yra juodieji ryžiai ir kaip juos valgyti?
Juodieji ryžiai pasižymi egzotiška išvaizda ir nepaprastu, šviežiai keptos duonos aromatu. Tai ypatinga ryžių veilė, gimusi Italijoje, Vercelli 1997m., kryžminant tipines Po slėnio ryžių rūšis su Azijos kilmės juodaisiais ryžiais.
Skaityk toliau
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
26.07.2022, 16:44
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
"Tinginių receptas" - šitaip aš vadinu tokius, šaltuoju būdu raugintus agurkus. Arba dar kartą apie juos pasakyti "pagaminau ir pamiršau". Ir išties, nekaitinant, neverdant marinato, nesterilizuojant išgauti gerą rezultatą yra nuostabu, sutaupyta kiekviena minutė vasaros sezonu - man tikra prabanga.
Skaityk toliau
Tikri čeburekai su mėsa
24.07.2022, 07:36
Tikri čeburekai su mėsa

Darbelio būtina tikrai užtektinai, bekepant tikrus čeburekus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai gaminant čeburekus yra naudojamas avienos faršas. Tačiau aš labiau mėgstu gaminti su kiaulienos arba kalakutienos faršu.

Skaityk toliau
Rauginti žali pomidorai žiemai
23.07.2022, 14:42
Rauginti žali pomidorai žiemai
Visi mes turime bent ar kelis ryškius prisiminimus iš savo penktų ar šeštų gyvenimo metų ir manasis yra susijęs su maistu. Jei pietums buvo patiekiamas maltinis arba žuvis baltam padaže, į kiekvieną lėkštę virėjos dar įdėdavo ir po ketvirtį marinuoto ar rauginto žalio pomidoro.
Skaityk toliau
Prof.G.V. Bossche atsako į kelis klausimus dėl eksperimentinių koronės
21.07.2022, 20:13
Prof.G.V. Bossche atsako į kelis klausimus dėl eksperimentinių koronės marmalų
Koks (-ie) mechanizmas (-ai), kurie aplenkia įgimtąją imuninę sistemą, kai skiepijama nesireplikuojančiomis vakcinomis (pvz., mRNA)?
Skaityk toliau
« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 277 278 »