17.10.2020, 13:04
Burbuliniai Vafliai Nuo Cukrinės Lapės
Šį kartą tenka pripažinti, kad dėl šių burbulinių vaflių recepto atsiradimas yra kalta "Lidl" parduotuvė. Viskas atsitiko tik dėl to, kad būtent šioje parduotuvėje už visiškai nedidelę kainą pamačiau pirkti burbulinių vaflių keptuvę ir aišku nusipirkau. Tai tikrai nėra parduotuvės reklama ar kažkokios prekės, todėl neskelbsiu nei kainos nei nuotraukos. Tiesiog tikrai įvykusi istorija.
Skaityk toliau
15.10.2020, 10:36
Plėšomas cinamono juostelių pyragas
Paruoškite tešlą. Į dubenį berkite miltus, druską, cukrų, mieles ir viską išmaišykite. Į atskirą dubenį pilkite pakaitintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą pieną, tirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius ir gerai išplakite.
Skaityk toliau
12.10.2020, 17:53
Uzbekiški mantai su faršu
Aš pati tikrai itin mėgstu keliauti, bet, kad ir kaip gaila, negaliu kiekvieną savaitę aplankyti vis naujos šalies. Tačiau tikriausiai galiu, kad ir kiekvieną dieną, pasilepinti įvairių tautų nacionaliniais (ir ne tik nacionaliniais) patiekalais ir šitaip bent šiek tiek paragauti kitų kultūrų.
Skaityk toliau
12.10.2020, 17:53
Tradicinis kalėdinis pyragas
Po to kai pyragas atvės, subadome jo viršų virbalu bei apšlakstome likusiu brendžiu. Pyragą suvyniojame į kepimo popierių bei laikome sandariame inde, vėsioje vietoje.
Skaityk toliau
12.10.2020, 17:53
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
Dabar pats metas kepti Kalėdų pyragą, kuriam bręsti reikės visą mėnesį… Kad ir kaip norėsis atsignybti gabaliuką, teks kovoti su savimi (ir ypač su namiškiai, kad pyragas išlauktų didžiausių metų švenčių! Ir niekaip neišeis pasislėpti jo į toliausią spintos ertmę, nes laikas nuo laiko dėžutę su šiuo bręstančiu lobiu teks atsidaryti ir pašlakstyti keliais šaukštais romo arba brendžio…
Skaityk toliau
04.10.2020, 09:17
Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu
Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laiko, bet kiekviena minutė to verta.
Skaityk toliau
04.10.2020, 08:57
Baltyminiai sausainiai iš avinžirnių su riešutų sviestu
Tai vos dviejų kąsnių, puikiai tinkantys prie arbatos puodelio sausainiai baltyminiu pagrindu. Jie tinka kaip užkandžiai arba pusryčiai. Apelsino žievelė labai gerai įsipaišo į sausainius, o jei turite juodojo šokolado gabaliukų - drąsiai įberkite jis juos tik pagardins.
Skaityk toliau
03.10.2020, 19:25
Apverstas pyragas su karamelizuotomis slyvomis
Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite pailgomis riekelėmis. Į virimo puodą berkite cukrų, pilkite vandenį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, sutirštės ir gausis karamelinės spalvos. Ruošiamą karamelę nuimkite nuo kaitlentės, sudėkite sviestą ir maišykite, kol šis ištirps.
Skaityk toliau
29.09.2020, 10:24
Varškės pyragas be kiaušinių
Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vist tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas puikiai. Pamėginkite ir įsitikinsite.
Skaityk toliau
28.09.2020, 16:58
Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai (tušonkė)
Man tiesiog nepakeičiamas maistas atostogaujant kiek ilgesnį laiką sodyboje arba prie ežero yra kiaulienos ir jautienos mėsos konservai, dar liaudyje vadinama "tušonkė". Ilgai nereikia stovėti prie puodo, viskas būna paruošta, lieka tik išversti į keptuvę arba puodą ir pasigaminti.
Skaityk toliau
|