Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 24

Šventinis dviejų žuvų terinas

Šventinis Dviejų Žuvų Terinas

(Paranormal) Man šis žuvų terinas labai patinka. Jis įspūdingas ir savo skoniu, ir savo išvaizda. Ganėtinai panašų receptą išmėginau prieš daug metų, radusi angliškame recepte, bet per metus jį ištobulinau, kad šeimai patiktų daug labiau ir būtų priimtinesnis lietuviškam skoniui. Dabar esu tikra, kad patiks visiems žuvies mėgėjams.

Ingredientai

  • sterko filė: 450 gramų
  • lašišos arba upėtakio filė: 450 + 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 200 gramų
  • batonas: 2 riekelių (arba 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų manų kruopų)
  • kiaušiniai: 2
  • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pailgą kepimo formą išklojame su kepimui skirtu popieriumi.

2. Atpjauname nuo lašišos papilvės 6-8 plonas juosteles ir jas įtiesiame viduje įstrižai į vieną pusę bei įstrižai į kitą. Juostelių galus sujungiame.

3. Susmulkintą svogūną apkepame iki geltonumo svieste.

4. Tada batono riekeles (arba manų kruopas) sudedame į 2 skirtingus dubenis bei užpilame po lygiai grietinėle.

5. Sumalame pradžioje sterko file bei batoną. Jeigu naudosite manus, juos paliekame dubenyje į kurį malsime žuvį.

6. Tuomet sumalame lašišos file ir batoną. Į dubenius sudedame po kiaušinį, druskos bei pipirų. Į sterko faršą įberiare krapų.

7. Tada viską gerai atskiruose dubeniuose išmaišome.

8. Į formą atsargiai sudedame sterko faršą ir jį išlyginame.

9. Po to ant viršaus tolygiai sudedame lašišos faršą ir taip pat išlyginame jo paviršių. Likusias juosteles virš faršo užlenkiame į faršo vidų.

10. Formą su žuvies terinu įstatome į didesnį indą pripildytą iki pusės verdančio vandens.

11. Teriną kepame prieš tai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškeptą teriną atvėsiname.

12. Uždedame lėkštę ant kepimo formos ir ją apverčiame.

13. Nuimame pradžioje metalinę kepimo formą, o paskui atsargiai ir kepimo popierių.

14. Teriną patiekiame su majonezu sumaišytu su susmulkintais marinuotais agurkais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau