Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 24

Šventinis dviejų žuvų terinas

Šventinis Dviejų Žuvų Terinas
  • 24.12.2020
  • 0.0 Reitingas
  • 433 Peržiūros
  • Aptarti

(Paranormal) Man šis žuvų terinas labai patinka. Jis įspūdingas ir savo skoniu, ir savo išvaizda. Ganėtinai panašų receptą išmėginau prieš daug metų, radusi angliškame recepte, bet per metus jį ištobulinau, kad šeimai patiktų daug labiau ir būtų priimtinesnis lietuviškam skoniui. Dabar esu tikra, kad patiks visiems žuvies mėgėjams.

Ingredientai

  • sterko filė: 450 gramų
  • lašišos arba upėtakio filė: 450 + 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 200 gramų
  • batonas: 2 riekelių (arba 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų manų kruopų)
  • kiaušiniai: 2
  • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pailgą kepimo formą išklojame su kepimui skirtu popieriumi.

2. Atpjauname nuo lašišos papilvės 6-8 plonas juosteles ir jas įtiesiame viduje įstrižai į vieną pusę bei įstrižai į kitą. Juostelių galus sujungiame.

3. Susmulkintą svogūną apkepame iki geltonumo svieste.

4. Tada batono riekeles (arba manų kruopas) sudedame į 2 skirtingus dubenis bei užpilame po lygiai grietinėle.

5. Sumalame pradžioje sterko file bei batoną. Jeigu naudosite manus, juos paliekame dubenyje į kurį malsime žuvį.

6. Tuomet sumalame lašišos file ir batoną. Į dubenius sudedame po kiaušinį, druskos bei pipirų. Į sterko faršą įberiare krapų.

7. Tada viską gerai atskiruose dubeniuose išmaišome.

8. Į formą atsargiai sudedame sterko faršą ir jį išlyginame.

9. Po to ant viršaus tolygiai sudedame lašišos faršą ir taip pat išlyginame jo paviršių. Likusias juosteles virš faršo užlenkiame į faršo vidų.

10. Formą su žuvies terinu įstatome į didesnį indą pripildytą iki pusės verdančio vandens.

11. Teriną kepame prieš tai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškeptą teriną atvėsiname.

12. Uždedame lėkštę ant kepimo formos ir ją apverčiame.

13. Nuimame pradžioje metalinę kepimo formą, o paskui atsargiai ir kepimo popierių.

14. Teriną patiekiame su majonezu sumaišytu su susmulkintais marinuotais agurkais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
22.09.2023 laikas 09:04 Tauta Siūlo Kodėl valdžia viešai nebesiskiepija?
Žmonės jau buvo linkę pamiršti kovidą ir su juo susijusias problemas bei ribojimus, tačiau pastaruoju metu įvairūs ekspertai vėl pradėjo gąsdinti, kad jeigu dar ne rudenį, tai žiemą virusas tikrai smogs.

Skaityti daugiau

22.09.2023 laikas 08:44 Tauta Siūlo Papiktino atmintinos vietos pavadinimas
Nurodoma, kad tai „Lietuvos partizanų užkasimo vieta“. Savo nuomonę išsakęs ukmergiškis svarsto, kodėl parinktas toks keistas, niekur negirdėtas terminas. „Negi negalima buvo kaip nors kitaip pagarbiau pavadinti“, – piktinosi jis....

Skaityti daugiau

22.09.2023 laikas 08:39 Tauta Siūlo Dėl praleisto skambučio liko be vaistų

Ponia Danutė liko nusivylusi nuotolinių konsultacijų pas medikus tvarka – dėl praleisto skambučio mėnesį liko be vaistų.

Skaityti daugiau

25.09.2023 laikas 21:36 Dirbtinė laimė – XXI amžiaus priklausomybė
Kai turi brangią mašiną, gražių daiktų, prabangų namą ir kitų statuso simbolių, pradedi jaustis, tarsi turi didesnę vertę ir pakyli vienu lygiu aukščiau už tuos, kurie viso to neturi.

Skaityti daugiau

25.09.2023 laikas 21:26 Kodėl išmintinga moteris niekada nepavydi?
Sakoma, kad pavydi, vadinasi, myli. Bet ar taip yra iš tikrųjų? Štai keli teiginiai, kodėl išmintinga moteris niekada nepavydi.

Skaityti daugiau

25.09.2023 laikas 21:19 8 požymiai, kad kažkas iš jūsų artimųjų jums pavydi
Štai pasakojate apie savo pasiekimus aplinkiniams, matote jų veiduose nuoširdžias šypsenas, o akyse – susižavėjimą. „Kaip smagu, kad yra žmonių, su kuriais galiu pasidalinti savo džiaugsmu!“ – galvojate. Bet jeigu už jų šypsenų slypi pavydas ir neap...

Skaityti daugiau