Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 24

Šventinis dviejų žuvų terinas

Šventinis Dviejų Žuvų Terinas

(Paranormal) Man šis žuvų terinas labai patinka. Jis įspūdingas ir savo skoniu, ir savo išvaizda. Ganėtinai panašų receptą išmėginau prieš daug metų, radusi angliškame recepte, bet per metus jį ištobulinau, kad šeimai patiktų daug labiau ir būtų priimtinesnis lietuviškam skoniui. Dabar esu tikra, kad patiks visiems žuvies mėgėjams.

Ingredientai

  • sterko filė: 450 gramų
  • lašišos arba upėtakio filė: 450 + 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 200 gramų
  • batonas: 2 riekelių (arba 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų manų kruopų)
  • kiaušiniai: 2
  • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pailgą kepimo formą išklojame su kepimui skirtu popieriumi.

2. Atpjauname nuo lašišos papilvės 6-8 plonas juosteles ir jas įtiesiame viduje įstrižai į vieną pusę bei įstrižai į kitą. Juostelių galus sujungiame.

3. Susmulkintą svogūną apkepame iki geltonumo svieste.

4. Tada batono riekeles (arba manų kruopas) sudedame į 2 skirtingus dubenis bei užpilame po lygiai grietinėle.

5. Sumalame pradžioje sterko file bei batoną. Jeigu naudosite manus, juos paliekame dubenyje į kurį malsime žuvį.

6. Tuomet sumalame lašišos file ir batoną. Į dubenius sudedame po kiaušinį, druskos bei pipirų. Į sterko faršą įberiare krapų.

7. Tada viską gerai atskiruose dubeniuose išmaišome.

8. Į formą atsargiai sudedame sterko faršą ir jį išlyginame.

9. Po to ant viršaus tolygiai sudedame lašišos faršą ir taip pat išlyginame jo paviršių. Likusias juosteles virš faršo užlenkiame į faršo vidų.

10. Formą su žuvies terinu įstatome į didesnį indą pripildytą iki pusės verdančio vandens.

11. Teriną kepame prieš tai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškeptą teriną atvėsiname.

12. Uždedame lėkštę ant kepimo formos ir ją apverčiame.

13. Nuimame pradžioje metalinę kepimo formą, o paskui atsargiai ir kepimo popierių.

14. Teriną patiekiame su majonezu sumaišytu su susmulkintais marinuotais agurkais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau